V březnu 2014 vychází – 1. část

Přichází polovina měsíce a spolu s ní také můj přehled knih, které u nás vychází a které mě něčím zaujaly.

~ Česko ~

Etiketa & špionáž (Trocu jiný penzionát #1)
Gail Carriger

3.3.2014
CooBoo

Čtrnáctiletá Sofronie dává svojí mamince pořádně zabrat. Proto Sofronii zapíše do Penzionátu mademoiselle Geraldiny pro kvalitní přípravu mladých dívek. Tenhle penzionát je… tak trochu jiný. Dívky se tu sice učí tanci, jak se správně šatit a etiketě povšechně, ale také opravdové špionáži – samozřejmě při zachování nejvybranějších mravů. Sofronie a její přítelkyně čeká vskutku strhující první rok!

Učiněná katastrofa (Krásná katastrofa #2)
Jamie McGuire

4.3.2014
Fortuna Libri

Než Travisi Maddoxovi zemřela matka, naučila ho dvě věci: Miluj intenzivně. Bojuj ještě intenzivněji.

Travis Maddox & Abby Abernathyová

ON – Jmenuje se Travis. Jeho život je plný povolných žen, nepovoleného hazardu a násilí. Jenže zrovna když si myslí, že je nezranitelný, potká JI.

ONA – Abby je kombinací nevinné krásy a hříšné minulosti. Vnímá Travise jinak než ostatní a rozhodně nemíní být JEHO další trofejí.

ON + ONA – Rozdílné pohledy na jedno společné téma. Tentokrát je na řadě ON, muž s věčným nepokojem v duši.

Jak dopadne nejkrásnější milostný příběh jedenadvacátého století?

Moje recenze

Jedne hrob za durhým (Noční lovci #6)
Jeaniene Frost

4.3.2014
Fantom Print

Od hrobu ji dělí jeden neopatrný krůček…
Jen tak tak zabránili válce nemrtvých a Cat Crawfieldová si teď nepřeje nic jiného než trochu oddychu se svým manželem, upírem Bonesem. Nadání, které získala od voodoo královny New Orleans, přetrvává, až je nakonec vrhne opět do boje, tentokrát proti zákeřnému duchovi.
Heinrich Kramer byl před několika stoletími lovcem čarodějnic. Teď na sebe každý rok o Halloweenu bere fyzickou podobu, mučí nevinné ženy, a nakonec je upálí zaživa. Tento rok však Cat a Bones musí riskovat vše, aby ho navěky poslali na druhý břeh. Jak lze ale zabít vraha, který už je dávno mrtvý?

Moje recenze

Ta druhá zapisovatelka
Suzanne Rindell

5.3.2014
JOTA

Rose Bakerová pečetí lidské osudy – stisknutím několika kláves psacího stroje může poslat člověka třeba na doživotí do vězení. V pozici stenotypistky na policejní stanici v New York City je Rose něco jako velekněžka. Přiznání jsou jejím denním chlebem. Jenže se píše rok 1923, a tak přestože musí běžně vyslechnout i ty nejdrastičtější detaily přestřelek, rvaček na nože a vražd, sotva vyjde z výslechové místnosti, je zase jen příslušnicí slabšího pohlaví, která se hodí nanejvýš na zakládání spisů a vaření kávy.

Venku přitom naplno propuká nová éra a není divu, že se v prostředí New Yorku cítí Rose zmatená. Pryč jsou viktoriánské představy o tom, co je přijatelné. Ženy všude kolem ní si nechávají stříhat vlasy nakrátko, kouří, chodí do barů. Jenže prudérní Rose uvízla kdesi v blednoucím světle dob dávno minulých, a tak hledá zkušeného průvodce životem, který jí v dětství scházel. Když na stanici mezi stenotypistky nastoupí nová dívka, oslnivá Odalie, Rose navzdory svým předsevzetím podlehne jejímu kouzlu. Jak obě ženy proplouvají mezi blyštivým podsvětím náleven po nocích a prací na stanici ve dne, nechává se Rose stále hlouběji vtahovat do Odaliina světa vysokých sázek. A její fascinace Odalií se záhy promění v posedlost, ze které se možná už nikdy nevzpamatuje.

Láska na třetí
Nick Spalding

8.3.2014
Fortuna Libri

ZAMILOVAT SE JE SNADNÉ… ZALOŽIT RODINU JE VŠAK PĚKNÁ FUŠKA!

Jen se Jamieho a Laury Newmanových zeptejte, jak se (díky poněkud lajdáckému přístupu k antikoncepci) cítí, když zplodí dítě. Pro novomanželský pár je to zjevně děsivá vyhlídka, ale pokud budou držet při sobě, bude to v pohodě, ne?

Mělo by, protože cesta od početí k prvním dětským krůčkům je poseta mnoha překážkami – ranní nevolností na veřejnosti, zřeknutím se koktejlových sedánků i prudkými změnami nálady. Život už nikdy nebude takový jako předtím. Když se k tomu přidá panovačná tchyně a příšerná porodní asistentka, můžete se dostat až na pokraj zoufalství.

Láska na třetí prozrazuje, co se děje v pozadí rodinného štěstí… a je ještě vtipnějším pokračováním bestselleru Lásko, kde jsi?

Amélie v Paříži
Angie Westhoff

10.3.2014
CooBoo

Když se objeví možnost strávit celý rok v romantické Paříži na výměnném pobytu, patnáctiletá Sina ani na okamžik nezaváhá. Taky kdo by si nechal ujít takovou příležitost? A když k tomu ještě zjistí, že stejně jako její oblíbená filmová hrdinka Amélie bude bydlet na Montmartru a že syn její dočasné rodiny je opravdu nádherný kluk a ke všemu ještě herec, její nadšení nezná mezí. Kouzelný rok v pařížských uličkách při natáčení filmu může začít!

Panika
Lauren Oliver

10.3.2014
CooBoo

Panika začala jako spousta věcí v Carpu, nudném malém městečku uprostřed ničeho – protože bylo léto a nebylo co dělat. O co v téhle hře jde? Je to prosté. Nemít strach. Heather nejdřív ani nenapadlo, že by se do Paniky pouštěla. Dodge se Paniky nikdy nebál, právě naopak. Všichni mají nějaký důvod proč hrát. Heather a Dodgovi přinese hra nová spojenectví, překvapivá zjištění a možná i nějakou tu první lásku – a vědomí, že někdy nejvíc potřebujeme právě to, čeho se k smrti obáváme.

Tygrův osud (Tygří sága #4)
Colleen Houck

10.3.2014
CooBoo

Kelsey a její tygři splnili už tři úkoly bohyně Durgy a zbývá jim naplnit jen poslední, závěrečné proroctví, aby konečně zlomili kletbu. Na jejich další pouti mají získat poslední Duržin dar – ohnivý bič – a s ním pak cestovat napříč časem. Na cestě je čeká spousta nebezpečí, bolestivých ztrát, ale také rozhodnutí, která mohou zásadně ovlivnit nejen splnění jejich úkolu, ale také osud každého z nich…

Čekání na zázrak (Mezi nebem a zemí #3)
Stacey Kade

10.3.2014
Fragment

Alona Dareová přebývá už přes měsíc v těle Lily „Ally“ Turnerové. Lilyino tělo není tak aktraktivní, jako to její, a navíc se jí nedaří hrát sestru a dceru lidí, které skoro nezná. Trápí ji i to, že Will – na kterém jí záleží víc, než by chtěla – si přeje, aby se vrátila skutečná Lily. Stane se zázrak, Alona bude opět volná a Lily zůstane naživu? S pomocí duchařského média Malachiáše Velkolepého možná mají šanci na úspěch, ale odhalování pravdy se nelíbí tajemnému duchovi, který se před ničím nezastaví. I kdyby měl Alonu zničit…

Moje recenze

Hvězda (Dýchání pod vodou #2)
Alex Flinn

10.3.2014
MOBA

Někdy se blog stane tím jediným místem, kde se můžete bez obav svěřit se vším, co vás trápí. Tak to aspoň dělám já.

Podle ostatních jsem prý skvělá, talentovaná, prostě okouzlující, ale já si tak rozhodnu nepřipadám, spíš naopak. Jsem průměrná roztleskávačka, která má za sebou totálně nepovedený vztah s klukem, co lítal z problému do problému. Navíc ty moje věčné diety končící pokaždé stejně – jojo efektem.

A pak se to stalo – dostala jsem se na vysněnou uměleckou střední v Miami! Všechno se může změnit k lepšímu, ale jak mám přesvědčit svou matku, že zpívání je to jediné, co mu v životu opravdu baví?

Ztraceni v Babylonu (Sedm divů světa #2)
Peter Lerangis

11.3.2014
Egmont

Ještě nedávno byl Jack McKinley obyčejný třináctiletý kluk. Netušil, že trpí vzácnou genetickou poruchou. Díky ní má úžasné nadpřirozené schopnosti, se kterými se ale jeho tělo nedokáže vypořádat. Jackovou jedinou nadějí je najít sedm ztracených Schránek ukrytých v sedmi divech starověkého světa posledními vládci Atlantidy. Jen tyto Schránky obsahují magii, která ho může zachránit a zároveň zabránit konci našeho světa.

Po nalezení první Schránky a vítězství nad kolosem rhodským jsou na tom Jack a jeho přátelé ještě hůř než předtím. Marco beze stopy zmizel a s ním i Schránka. Jelikož čas utíká a oni nemají na koho se obrátit, musejí sledovat jediné stopy, které se jim nabízejí, a vypravit se přímo k druhému divu starověkého světa – k visutým zahradám v Babylonu!

Ella a Michael navždy (Tajemství #2)
Jessica Sorensen

12.3.2014
Domino

Může láska přetrvat navěky?

Ella a Michael se dokázali poprat s životní tragédií i se zlomeným srdcem. Teď je ale dělí tisíce kilometrů a vztah na dálku vystavuje jejich lásku těžké zkoušce.

Ella se vrátila do školy a snaží se moc nemyslet na budoucnost – kvůli komplikovaným rodinným vztahům je pro ni dost těžké přežít každý další den. Tolik by si přála být po boku Michaela, ale na druhou stranu nechce být překážkou na cestě ke splnění jeho životního snu.

Michael je na turné se svou kapelou a podle všeho by měl být šťastný. On však v hloubi duše ví, že k úplnému štěstí mu něco chybí: Ella. Její nepřítomnost je pro něj mnohem těžší, než by čekal. Stýská se mu, touží po ní… Nemůže ale přece dopustit, aby kvůli němu odešla ze školy!

Když byli spolu, nic nebylo nemožné. Ale teď je všechno jinak. A když jejich už tak dost křehký svět zasáhne další tragédie, bude muset jeden z nich udělat rozhodnutí, které by je mohlo odloučit navěky…

Ve stínu černých ptáků
Cat Winters

12.3.2014
JOTA

V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková, pojmenovaná po slavné autorce románu o Frankensteinovi, dívka s přírodovědným nadáním, která se ocitla bez rodičů, odjíždí ke své tetě z Portlandu v Oregonu do San Diega.

Zděšeně sleduje, jak se zde zoufalí pozůstalí hrnou na seance a k fotografům duchů, kde hledají útěchu. Jedním z takových fotografů je i bratr jejího milého Stephena Emberse Julius, jehož Mary Shelley považuje za podvodníka.

Po Stephenově smrti na válečné frontě ve Francii se Mary Shelley vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc – nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní obrovští černí ptáci.

Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?

Město dívek (Město dívek #1)
Patricia Scanlan

12.3.2014
BB/art

DEVLIN: Půvabná, finančně zajištěná, ale záhy zneužitá křehká blondýnka. Svět se točí přesně podle jejích představ, dokud její cestu nezkříží příjemný a svůdný, ovšem ženatý muž, Colin Cantrell-King. Pod noblesním zevnějškem se skrývá necitelný sobec, který ženy jen využívá a pak je odkládá jako špinavé prádlo. Život Devlin se obrátí vzhůru nohama…, ale pak se stane něco neuvěřitelného.

CAROLINE: Tlustá, ledabyle oblékaná a zakřiknutá dívka podléhá obavám, že navždy zůstane starou pannou. Z ničeho nic potká Richarda… chladného, rezervovaného a bohatého právníka. Učiní závažné rozhodnutí, které má pro oba katastrofální následky.

MAGGIE: Ohnivá a energická rusovláska se sexy postavou a smyslem pro legraci. Žije naplno… dokud se neprovdá. Nečeká, že jí manželství a výchova dětí tolik přistřihnou křídla. Neudělala nakonec tu největší chybu svého života?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..