Společné čtení Vampýrské akademie (15)

Čtvrtý týden společného čtení je pomalu za námi a máme našlápnuto do toho pátého. Teď se ale ještě podívejme na to, co říkáte na Krvavý slib? P.S.: Pozor na spoilery.

Tento díl je zvláštní. Ač se tam nic skoro neděje, tak mě prostě ohromil úplně stejně jako ty předešlé. Je to vcelku napínavé, ale Dimitrij jako Strigoj? Já si ho prostě nedokážu pořádně představit. V tomto díle mi snad poprvé lezla Rose na nervy. Na jednu stranu jí samozřejmě chápu, že se chovala tak, jak se chovala. Ale byla opravdu hloupá. No a parádní závěr nezklamal. Krvavý slib je možná pro většinu nejslabším článkem (podle recenzí), ale já mu nemohu nic vytknout. VA je prostě moje srdcová záležitost, a já jí nikdy nebudu mít co vytknout.

nitty yanniss

VA milujem. Moja obľúbená knižná séria. Prvé tri časti som hltala bez dychu a prečítanie jednej knihy mi trvalo najviac dva dni. A tak nastal štvrtý diel, pri ktorom som híkala a achkala a smútila takmer neustále. Konečne sa dej pohol zo školy preč na takú dlhú dobu, spoznala som kopu nových postáv (hlavne Sydney hihihi ♥) atď. LENŽE mi to z neznámych dôvodov prišlo ako najslabší diel. Nehovorím, že bol hrozný, alebo čo. Keby som ho mala ohodnotiť hviezdičkami a päť by bolo najviac, tak určite by to malo 4.8 😀 Akoby sa to príliš naťahovalo a naťahovalo, až som sa pri niektorých pasážach pristihla, že znudene čítam riadky a v podstate nevnímam o čom sú. Ale kniha mala aj veľa super skvelých dokonalých momentov a celkovo bola podľa mňa jedinečná, respektíve najodlišnejšia zo všetkých.

Foxy

Rozhodně nejlepší díl z VA série. A vůbec to je nejpovedenější kniha, kterou jsem kdy našla. U této knihy jsem vyplpla všechny emoce. Pláč, křik, smích, řev, smutek, radost, bezmocné kroucení hlavou… Jediné, co mi na knize vadilo, byl Rosin pobyt v Dimitrijově blízkosti, ale to mě přesvědčilo, že prostě vždycky budu team Adrian.

Adelle R.

Umřela jsem… Ne, vážně… Potom konci jsem umřela. Čtvrtý díl jsem při prvním čtení nenáviděla a nenávidím ho i teď. Mám chuť zabíjet a mám chuť brečet – jsem ráda, že vím, jak celá série dopadne, jinak by už bylo po mně. Rose v tomto díle obdivuju, nikdy bych nedokázala udělat to, co ona. Dimitrij mě naštval, a to nehorázně. Ale co na tom, když v příštím díle svitne. 🙂 Hlavně se těším na Rosinu zkoušku… Ale to už bych předbíhala. Prostě – tenhle díl byl úmor a už o něm nechci nikdy slyšet.

Ells

I když je čtvrtá kniha nabytá akcí, nepatří mezi mé oblíbené díly. Rose se rozhodne a odjede, na mě je to trochu příliš impulzivní, ale chápu, chce „zachránit“ Dimitrije. Ale takhle využít chudáčka Adriana… že se nestydí. Líbí se mi setkání sDimkovou rodinou a ty věci tam okolo. Také poprvé uvidíme Sydney, kterou mám moc ráda, i když tady se ještě chvá jako Sydney alchymistka… A asi jsem divná, ale Dimitrije jako Strigoje nemám ráda, hodně lidem se líbí víc, neř předtím, mě ne. Je to úžasný díl, ale něco mi na něm prostě vadí :D.

Jasmine

Krvavý slib se mi líbil asi nejméně z celé série, což ale vůbec neznamená, že by to byla špatná kniha. To rozhodně ne. Jen prostě pro mě tak nějak ztratila kouzlo, protože se děj přesunul mimo akademii. Od dob Harryho Pottera ulítávám na tajných školách, kde se vyučuje trošku jinak, a u Krvavého slibu mě ta absence akademie trošku mrzela.
Když budu ještě pokračovat těmi zápory, tak mi trochu vadila ta první polovina, která byla taková nudnější. Objevila se tu sice nová postava – Sydney, ale ta se mi poprvé nijak zvlášť nezamlouvala. Po přečtění Pokrevních pout jsem si ji ale zamilovala, takže teď už jsem si to spíš užívala. V některých věcech mi sedí víc než Rose, přestože je mi Rose bližžší tím, jak jsme si podobné.
Co se týče pozitiv, to je jednoznačně celá druhá polovina. Hlavně když se na scéně konečně objevil Dimitrij. Přijde mi, že si prostě celou tuhle část ukradl pro sebe, protože já čekala jenom na něj. Nemůžu si pomoct, ale tady se mi líbil víc než normálně. Tenhle zlý a zvrácený Dimitrij se mnou dělal divy a najednou strčil do kapsy i Adriana:)

Illandris

Tenhle díl se mi až zas tak moc nelíbil. Nevím proč, ale působil na mě docela nudně. Přišlo mi, že se tam toho moc nedělo, ale to je pouze můj názor, tak mě neukamenujte xD. Jinak celkově sérii miluju, ale tenhle díl mi přišel asi nejhorší. Ale i tak docela fajn počteníčko 🙂

Oliva

Bylo pěkné se vydat s Rose do Ruska,aby našla Dimitriho.
Dimitriho rodina byla skvělá, hlavně jsem si oblíbila Viktorii,Olenu a Dimitriho babičku ( i když mi naháněla trošku strach).Sydney jsem si oblíbila,až po několika stránkách,protože ze začátku jsem ji neměla ráda.
Dimirij jako strigoj ta kombinace se mi nelíbila,hlavně kvůli jeho chování.
Jen mi v tomto díle chyběla Lissa,sice ji Rose lezla do hlavy,aby zjistila jestli je v pořádku,ale nebylo to ono.

Kiki

To byl zase pěkný zvratový konec. :3
Rose se od prvního dílu hodně změnila. Moc se neorientuji, jaká je to dlouhá doba, ale je to méně, jak rok. A za takovou dobu to je vážně velká změna.
Inu, celou knížku mi jí bylo líto – v různé míře. Bylo pěkné, jak vzpomínala na chvíle s Dimitriem, že jsem se dozvěděla něco nového, jenže se jí to vůbec nevyplatilo.
Rusko bylo popsané moc pěkně a tou jazykovou bariérou – a vlastně i Rosininým cílem – mi to připomínalo Max Payne 3. 😀 (To se odehrávalo v Brazílii, Payne neuměl slovo portugalsky, svojí misi nesplnil a pak někoho sledoval…) Ale zpět ke knížce.
Moc se mi na téhle sérii líbí, že v každém díle se seznámíme s někým novým, a on se poté vrátí v díle následujícím. Jsem ráda za Jill. Je roztomilá. :3 Adriana jsem si více oblíbila a co se týče ‚veterána‘ Christiana, toho taky. A bylo mi ho líto. Lissy ani moc ne, nějak jsem ji nevnímala. Byla jsem ráda, že tam je, protože nám poskytla pohled na Christiana a Adriana, ale…
Nové postavy v tomhle díle byly taky skvělé, Dimitriho rodina byla fajn, u Abeho jsem obdivovala jeho vliv, Mark a Oksana jsou moc pěkný pár a Sydney mi byla sympatická. Její práce je vážně zajímavá…
V tomhle díle se mi nelíbilo, jak byla Rose ‚uvězněná‘ v pokoji. Bylo to takové… jednotvárné. Jistě, takové to bylo i pro ní, ale špatně se mi to četlo. 😀
Jsem zvědavá, jestli Rose Lisse řekne v následujícím díle o svém plánu a jak na to bude popřípadě reagovat. Inu, to se brzy dozvím. (:

Pavliseb

Tenhle díl byl pro mě nejvíce srdcervoucí. To, co se z Rose nachvíli stalo jen kvůli Dimitrijovi.. Hnus, velebnosti. V tu chvíli jsme měla chuť knihu odhodit co nejdál, pozvracet se, oplakat to a už v životě knihu nedočíst. Nakonec jsem si řekla, že je to přeci jen Rose. Naše megahrdinka-nejúžasnější-nejmazanější Rose. Řekla jsme si, že vydržím ještě tak 3 kapitoly.. Ano, nemýlila jsem se. Rose je boží.
Teď ovšem k Dimitrijovi. Nemám ho od téhle knihy zrovna moc ráda. Fandím Adrianovi, protože on je prostě boží. Takový ten správný týpek a né žádný všemocný bůh.
A ještě k Lisse a Christianovi a Sydney a Avery a Abemu. Lissa se konečně trochu vzchopila. Sice tam pořád ze sebe dělala chudinku, ale na konci se přeci jen trošinku vzchopila. Jejich vztah s Christianem nebudu komentovat, ale popravdě řečeno Christianovi se vůbec nedivím. Co se týče Avery, byla to správná záporačka s celkem geniálním myšlení. Al prostě Sydney, ta se mi líbí od začátku. Nevím proč, ale líbí se mi. Sláva Abemu a všem v rusku! Takové hrozně příjemné zpestření od té akademie 🙂 Tenhle díl měl prostě správný spád 🙂

Veru

A nakonec tu máme alespoň jednu recenzi:

Illandris

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..