Knihy měsíce – listopad, prosinec 2013

Já, hlava děravá, jsem si neuvědomila, že jsem nedopsala vše, co bylo potřeba. Tak se do toho dáme, bez zbytečných keců!

Indigové kouzloFinding ItPátá vlnaTornTajemství Elly a MichaelaManželská pastSeznam skandálních snůSapphiqueForeplayPádBrookeInto the Still BlueStar CursedDokonalý světResetAll the Pretty LiesRekviemNebe v plamenechFaking ItBeautiful BombshellBeautiful PlayerZakázané radostiPrůvodce dámy nepřístojným chováním

Hitparáda

Nejlepší kniha
Into the Still Blue (Veronica Rossi)

Proč: Jedna z nejlepších dystopických poloscifáren, jakou jsem za poslední dobu četla. Jednoznačně nejlepší kniha měsíce (potažmo měsíců). I když jsem si myslela, že vím, co čekat, autorka mě stejně pořádně převezla a já tajila dech nad tím, co se bude dít na dalších stránkách. Výborně jsem se bavila.

Nejhorší kniha
Rekviem (Lauren Oliver)

Proč: Neříkám to ráda, ale tohle je naopak jedna z nejhorších dystopoických sérii, jaká se mi v poslední době dostala do rukou. Poslední díl byl pro mě docela utrpením. Tak nějak pořád nevím, co tím chtěla autorka dosáhnout, ale naprosto se minula účinkem. Hlavně nedávala smysl a samotný konec byl naprosto postavený na hlavu. Takhle se to vážně nedělá.

Největší překvapení
Foreplay (Sophie Jordan)

Proč: Tak nějak jsem nečekala, že by autorka young adult knihy mohla napsat i podařenou new adultku. Což o to, příběh sám o sobě je dosti klišoidní, ale kdoví proč mě ta kniha neuvěřitelně bavila a jsem ohromně zvědavá, jestli bude i druhý díl série tak podařený.

Největší zklamání
Zakázané radosti (Bertrice Small)

Proč: Krásná obálka, vážně krásná. Ale ten obsah už nic moc. Čekala jsem od toho daleko víc a nejspíš proto jsem byla i tolik zklamaná tím, co jsem dostala. Místy jsem ani nestačila valit oči nad tím, co jsem si přečetla. Těžko říct, jestli za to mohl překlad, anebo prostě samotný originál. Ale prostě to nebylo ono.

Nejnapínavější kniha
Nebe v plamenech (Emmy Laybourne)

Proč: Monument 14 mě naprosto dostal. Jinak tomu nebylo ani u pokračování, kde se vše ještě přiostřilo. Byla to neuvěřitelná síla. Mám ráda, když mě autor umí šokovat – ale v dobrém slova smyslu. Tedy když nemám ani tucha, co se bude dít dál, když mám strach o postavy, když mám strach, jak to celé skončí. Jsem zvědavá na poslední díl.

Nejvtipnější kniha
Seznam skandálních snů (Sarah MacLean)

Proč: Ona to asi není primárně nějaká extra vtipná kniha, ale mě opravdu bavila. Skvěle přeložená, ani některá ta klasická slovíčka historických romancí mi nevadila, hlavní hrdinka sympatická, hlavní hrdina pořádný hezoun (tedy knižně). Opravdu jsem se bavila a jsem moc ráda, že jsem se odhodlala si knihu přečíst.

Nejnudnější kniha
All the Pretty Lies (M. Leighton)

Proč: Mám pocit, jako by měla autorka někdy světlé chvilky, kdy přijde s fakt dobrým počtením a pak chvíle, kdy je neuvěřitelně tuctová a nudná. Příjemně mě překvapilo, když jsem zjistila, že jí vyšla další kniha, ale jakmile jsem se začetla, už tak moc mě to nebralo… protože to bylo prostě unylé a roztahané a… nic moc.

Nejromantičtější kniha
Faking It (Cora Carmack)

Proč: Moc šancí jsem téhle knize po prvním díle série nedávala. Naopak jsem při začtení byla velice příjemně překvapena. Příběh možná nebyl nejoriginálnější a možná pro někoho nebude ani zase tolik romantický. Pro mě ale byl a moc se mi líbil. Vůbec by mi nevadilo něco podobného najít i v dalších knihách.

Nejočekávanější kniha
Pátá vlna (Rick Yancey)

Proč: Na tuhle dystopickou knihu jsem se těšila hodně dlouho. Což samozřejmě víte, pokud mi očumujete blog častěji. Musím se přiznat, že jsem polovinu doby tak nějak nevěděla, jestli mě ta kniha tak bere, anebo prostě už jen čtu ze setrvačnosti, protože se mi jisté věci nelíbily. Tak jako tak za to kniha ale stála a já jsem zvědavá na pokračování.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Reset (Amy Tintera)

Proč: Konečně jsem si tuhle knihu přečetla! Konečně! A vážně jsem nelitovala. Je naprosto klišoidní a častokrát si i sama protiřečí, ale mně to bylo naprosto šumák. Neuvěřitelně jsem se bavila. A bylo to chvílemi takové roztomiloučké a ňuňuňu. No dobře, tak možná nebylo, protože je to přece jenom akčnější kniha, ale já si stejně v souvislosti s Reset vybavím hlavně ty romantické chvilky.

Nejlepší cover knihy
Star Cursed (Jessica Spotswood)

Proč: Opravdu moc hezká obálka. Když dostala celá série nové obálky, říkala jsem si, že je to škoda, že mi už k sobě nebudou ladit. Na druhou stranu se mi ale obálky opravdu líbí. Konec druhého dílu mě dost zasáhl a tak jsem zvědavá, jak to vůbec celé dopadne.

Nejhorší cover knihy
není

 

Největší crush
Cade (Faking It ~ Cora Carmack)

Proč: Protože je to prostě jasná volba. Jinak to ani být nemůže. Chci tohohle golden boye mít doma. Jako na férovku. Můj, můj, můj. Všichni máte smůlu! Viděla jsem ho první.

 

Hrdina a hrdinka měsíce
Perry a Aria (Into the Still Blue ~ Veronica Rossi)

Proč: Tentokrát spojuju dvě kategorie, protože jde o dě postavy jedné knihy. Jiné dvě postavy vybrat nemůžu. Držela jsem jim pěsti až do samotného konce a modlila se, ať mi je autorka nezabije. Ta mi totiž v průběhu dílů pozabíjela všechny, které jsem si oblíbila. Samozřejmě jich i hodně zůstalo – ale chápete mě.

Pár měsíce
Will a Hanna (Beautiful Player ~ Christina Lauren)

Proč: Na tyhle dva nesmím zapomenout! Jejich vztah je klasicky takový ten „sestra mého nejlepšího přítele“, ale vty jsou často nejlepší. Nebo alespoň mě baví vždycky nejvíc. Asi to bude tím, že jsem vždycky chtěla mít staršího bráchu, když už jsem byla ta starší ségra. No jen si to představte! Mít staršího bráchu, co má samé hot kamarády! No dobře, to asi taky bývá jen v knihách. Ale holka může snít, no ne?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..