V únoru 2014 vychází – 1. část

Máme tu opět polovinu měsíce, a to znamená, že vám ukážu, co zajímavého u nás vyšlo, anebo teprve vyjde. Musím říct, že toho je opravdu požěhnaně.

~ Česko ~

Bez naděje (Bez naděje #1)
Colleen Hoover

1.2.2014
YOLI

Když se sedmnáctiletá Sky seznámí s Deanem Holderem – možná jediným klukem, jehož provází ještě horší pověst než ji – něco se v ní změní. S ním poprvé ucítí něco, co v ní všechny povrchní známosti předtím probudit nedokázaly.

Holder ji uchvátí i vyděsí už během prvního setkání, ale hlavně ji dokáže probrat z citové otupělosti, kterou už začala považovat za součást své povahy. A vyvolat v ní vzpomínky na minulost… vzpomínky tak bolestné, že by si přála nechat je dál hluboko pohřbené.

Stín banyánu
Vaddey Ratner

1.2.2014
Ikar

Píše se rok 1975 a pro sedmiletou Raami ze dne na den končí dětství. Její otec se za rozbřesku vrací ze své pravidelné procházky se zprávou o bojích, které právě zachvátily ulice Phnompenhu, hlavního města Kambodže. Chaos revoluce a následný teror záhy rozdrtí všechny představy, které doposud holčička o světě měla. Ve světě novém, v němž se smrt, hladovění a tvrdá práce na hranici fyzických možností stanou něčím tak hrůzně všedním a všudypřítomným, se malá Raami upne k tomu jedinému, co jí z násilně přervaného dětství zbylo – k tradičním kambodžským mýtům a legendám, které jí vyprávěl otec. V ovzduší brutálního systematického teroru, kde je paměť brána jako nemoc a záminka popravě, se dívka snaží s jejich pomocí bojovat o každý další den, kdy zůstane naživu.

Léto mrtvých
Gregory Hughes

3.2.2014
CooBoo

Šestnáctiletý Jukio je mistr v kendó, tradičním japonském boji s mečem. Je léto a Jukio si užívá s kamarády, dvojčaty Hirošim a Miko. Jenže najednou se všechno zlomí. Dvojčata spáchají sebevraždu a ukáže se, že je k ní dohnala jakuza, japonská mafie. Jukio bere do ruky meč a začíná se mstít. Začíná krvavé léto, které otestuje jeho oddanost, odvahu i zdravý rozum. V druhém románu Gregoryho Hughese se střídá dechberoucí akce s až dojemnými momenty, které čtenáře nutí k zamyšlení, kam až člověka dovede touha po spravedlnosti. Nebo možná po pomstě, kdo ví?

Božský cizinec (Božský bastard #2)
Christina Lauren

5.2.2014
JOTA

Sara Dillonová, nadaná finanční asistentka, se při útěku od svého nevěrného přítele přestěhuje do NY. Unavená několikaletým stereotypem hledá povyražení bez přílišných závazků. Když v tanečním klubu potká neodolatelného, sexy Brita, nepočítá s tím, že by z toho bylo něco víc než zábava na jednu noc. Ale způsob a rychlost, kterými muž překračuje její zákazy, ho brzy promění z nezávazného flirtu v jedinečného Božského cizince.

Celé město ví o tom, že Max Stella je na ženské a střídá je jako trenýrky. Navzdory tomu, nakolik spoléhá na svůj vzhled businessmana, začne po setkání se Sarou – a po jejím svolení, aby pořídil několik jejích divokých fotek – přemýšlet nad tím, jestli by jeho vášně mohly někdy přerůst za hranice ložnice.

Pro Sáru je jen jediná věc děsivější, než že by je někdo chytil při setkáních plných erotických zážitků na veřejnosti – že by se jí Max mohl dostat příliš k tělu – a to ne doslovně.

Moje recenze

Na čem záleží
Emily Giffin

5.2.2014
Domino

Tessa Russová udělala to, před čím ji matka tolikrát varovala: vzdala se vlastní kariéry, aby se mohla plně věnovat manželovi a dětem. Považuje své rozhodnutí za správné, i když to z ní v očích okolního světa udělalo typickou bohatou paničku z předměstí. Ve společnosti podobně situovaných žen sice intelektuálně strádá, ale bere to jako nutnou cenu, kterou je třeba zaplatit za šťastný rodinný život.

Valerie Andersonová je právnička a svobodná matka šestiletého Charlieho, který nikdy nepoznal svého otce. Tolikrát už se spálila, že na milostný život – a vlastně i na přátelství – úplně rezignovala. Je to pro ni vědomá hra na jistotu: když člověk od života nic nečeká, nemůže být zklamán.

Obě ženy bydlí na tomtéž předměstí, ale mají jen velmi málo společného. Vlastně je spojuje jen láska, kterou cítí ke svým dětem. Neochvějné vědomí, že vědí, na čem v životě záleží. A následně i tragická událost, která jejich osudy proplete na tolika rovinách, že by si to nikdy nedokázaly představit.

Město padlých andělů (Nástroje msrti #4)
Cassandra Clare

6.2.2014
Knižní klub

Válka skončila, Clary chodí s Jacem a snaží se stát dobrou lovkyní stínů. Nic ale není bez kazu. Simon má stále větší potíže, nemluvě o tom, že chodí se dvěma krásnými a nebezpečnými dívkami, které jedna o druhé nevědí. A na Clary s Jacem číhá jejich nejhorší noční můra…

Nabíječ (Cocktail #1)
Alice Clayton

8.2.2014
Mladá Fronta

První noc ve fantastickém novém bytě v San Francisku Caroline začíná tušit, že za chvíli bude znát – ehm – milostný život svého tajemného souseda lépe než vlastní… boty. Díky stěnám tenkým jako papír a Nabíječovým atletickým výkonům slyší nejen jeho postel, narážející s železnou pravidelností do zdi ložnice, ale i bouřlivé ohlasy snad celého zástupu žen, které si do ní vodí. A zatímco je Caroline v tomto směru momentálně „na suchu“, uvědomí si, že jí ve spánku brání nejenom bušení do zdi, ale i její divoké představy. Když jedna ohlušující noc střídá druhou, netrvá dlouho, Caroline rupnou nervy a oděná jen do své sexuální frustrace a růžové noční košilky se „proklínanému“ Nabíječi konečně postaví tváří v tvář. Není divu, že jejich noční potyčka v nastalém napětí zažehne jiskru…

Žhavé scény střídají bláznivé a Alice Claytonová v nich svým čtenářkám podává kromě lahodných moučníků i výtečný příběh lásky na první pohled.

Moje recenze

Pražská svatba
Zdenek Merta

8.2.2014
Mladá Fronta

Smyslně laděné povídky sdružující motivy Prahy, žen a hudby…

Zdenek Merta je vypravěč s darem veselé, dobromyslné ironie. V jedenácti smyslně laděných příbězích nešetří fantazií, předvádí muže a ženy v roztodivných situacích, v čase touhy někdy naplněné vrchovatě, ale často i komicky a hravě. Vždycky to však v povídkách jiskří napětím, jestli a jak dojde k odměně – nebo k potrestání. Někdy není úplně jasné, kdo koho svádí: v Letním příběhu to vypravěči tím nejhezčím způsobem natře dcera jeho někdejší známosti, kdežto v Halloweenu se české dívce napne lano životní pouti sice na západ, dokonce přes oceán, ale finále nečekaně zamíří do černé Afriky. Smysl pro rytmus prozrazuje na autora jeho hudební profesi a skladba příběhů připomíná dobře režírovaný koncert.

Gabrielův Očistec (Gabrielovo Inferno #2)
Sylvain Reynard

10.2.2014
XYZ

Po citovém pekle, kterým si museli projít, aby mohli být Gabriel Emerson a Julia Mitchellová spolu, si konečně užívají jeden druhého. Během romantické dovolené v Itálii Gabriel Julii zasvěcuje nejen do méně známých oblastí renesančního umění, ale i do tajů smyslového a tělesného potěšení.

Po návratu do univerzitního prostředí se však štěstí změní v očistec a oba musí začít o svou lásku znovu bojovat – s žárlivým ex-partnerem, s univerzitními pravidly, s nepřejícími kolegy a studenty.

Bude nakonec osud profesora Gabriela Emersona stejný jako osud jeho vzoru a objektu bádání básníka Danta, nebo si svoji Beatrici a její lásku vybojuje?

Vampýrská akademie – komplet
Richelle Mead

10.2.2014
Domino

Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové.Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů.

Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat…

Jaro rebelů (Soumrak království #2)
Morgan Rhodes

11.2.2014
Egmont

Auranos byl dobyt a tři království – Auranos, Limeros a Paelsia – jsou nyní nedobrovolnou součástí sjednocené země zvané Mytika. Lákavá a nebezpečná magie však stále vábí a s ní i možnost vládnout nejen Mytice, ale celému světu…

CLEO je nyní uvězněna ve svém vlastním paláci, nucena stát se obhájkyní Mytiky, zatímco král Gaius lže jejímu lidu.

MAGNUS se má jednou stát dědicem nového království, nyní jím však zmítají city k nevlastní sestře Lucii.

LUCIA je zděšena úchvatnými projevy magie, která umožnila jejímu otci zmocnit se Auranosu.

JONAS se stane vůdcem rebelů, kteří čekají, až jim řekne, jak plánuje svrhnout krále Gaia z trůnu.

Když Gaius oznámí, že do Zapovězených hor se má stavět silnice, která formálně spojí kraje Mytiky v jedinou říši, spustí tím řetězec událostí, které navždy změní tvář této země.

Odkaz (Noční škola #2)
C. J. Daugherty

11.2.2014
Egmont

V minulém roce Allie přečkala tři zatčení, dva rozchody a jeden rodinný rozkol. Jediným světlým bodem byl její nový život na Krymské akademii. Tato internátní škola je jediné místo, kde se Allie cítí vítaná. A skutečnost, že jí škola do života přihrála Cartera Westa, rovněž není na škodu.

Krymská akademie však má ke klidnému přístavu daleko. Naopak je ještě nebezpečnější, než Allie tušila. Studenti jsou zastrašováni a uprostřed té bouře se nacházejí Allieina tajemná babička a uprchlý bratr.

Allie si bude muset vybrat, jestli chce chránit svou rodinu, nebo důvěřovat přátelům. Ale nebezpečná tajemství si vždy najdou způsob, jak zpřetrhat i ty nejsilnější vztahy…

Dokonalá vášeň
Raine Miller

12.2.2014
Baronet

Darius intuitivně vnímá Marianninu touhu po sebeodevzdání a rozhodne se, že on bude tím, kdo dívku zasvětí do tajů lásky, sexu, dominance a submisivity. Netuší však, že Mariannino chování je zapříčiněno tragickou událostí z její minulosti. Dokáže Marianne muži svého života prozradit děsivé tajemství? A pokud ano, vyrovná se s ním Darius?

Ohnivé srdce (Pokrevní pouta #4)
Richelle Mead

12.2.2014
Baronet

Alchymistka Sydney Sageová už velmi dlouho balancovala mezi tím, co jí bylo odjakživa vštěpováno jako její povinnost, a mezi tím, co sama cítila. A teď se v jediném okamžiku, na který fanoušci Richelle Mead nikdy nezapomenou, odhodlá k rozhodnutí tak odvážnému, že jím překvapí i sama sebe…

Ani pak ale nemá vyhráno. Jako by nestačilo, že musí proplouvat mezi důsledky činu, kterým obrátila svůj život vzhůru nohama! Do toho se navíc snaží sblížit se svou sestrou Zoe, i když jí nikdy nemůže svěřit své největší tajemství. Nadále spolupracuje s legendárním Marcusem, díky němuž úplně změnila svůj názor na alchymisty. A v neposlední řadě se Sydney snaží uplatnit své neobyčejné magické schopnosti – pokud se jí totiž podaří to, co má v úmyslu, zničí vědomě vše, k čemu byla zrozena a vychovávána…

Bylo by toho vrchovatě i pro holku, která nemusí vést dvojí život a tajit před většinou světa vše, co považuje za důležité. Včetně lásky. Protože teď se totiž hraje o všechno.

Vampýrská akademie (Vampýrská akademie #1) – speciální filmová edice
Richelle Mead

12.2.2014
Baronet

Říkáte si někdy, že se vám dějí hrozné věci?
Připadá vám, že hromady úkolů a rodičovské příkazy jsou peklo?
No když myslíte…

Zkuste si ale předtsavit, že jste na útěku před někým, o kom ani nevíte, coje zač. Musíte se starat nejen o sebe, ale především ochraňovat svou nejlepší kamarádku. A hlavně být neustále ve střehu.

Přesně takový je život Rose Hathawayové, svérázné dhampýrsky, která se nikdy s ničím moc nepáře. Dva roky se skrývala společně s Lissou Dragomirovou, ale teď si pro ně přišli strážci z Akademie svatého Vladimíra, aby je odvezli zpátky do školy. Lissa je totiž členkou královského rodu Morojů a jako taková je velice důležitá.

Rose s Lissou se tedy musí nedobrovolně vrátit tam, kde všechno začalo, a dále hrát hru, ve které jde o život. Ani uvnitř železných bran Akademie totiž není bezpečno. Budou muset najít způsob, jak čelit pokušení zakázaných lásek a zároveň nepolevit v ostražitosti, aby zlí Strigojové neproměnili Lissu na jednu z nich…

A abychom nezapomněli: taky musí zvládnout školu, i když i ta jim občas poje krev.

Belladonna (Temné vody #2)
Fiona Paul

18.2.2014
Egmont

Cassandra Caravellová se snaží zapomenout na Falca, divokého malíře, který jí uloupil srdce, a znovu se sbližuje se svým snoubencem Lucou. Jenže zdá se, že i Luca má svá tajemství. Když ho uprostřed noci zatknou a odvedou vojáci, Cassandra se opět ocitá v nejistotě. Aby Lucu zachránila, musí za každou cenu najít Knihu věčné růže – jediný důkaz toho, že je nevinný.

Tak začíná Cassandřin výlet do Florencie, města, jehož obyvatelé si šeptají o případech vampyrismu a kde se odehrávají podivné večírky a tajná setkání Řádu Věčné růže. A čeká ji i další setkání s Falcem, který pracuje přímo pro mrazivě krásnou vůdkyni Řádu, samotnou Belladonnu.

Pozná tentokrát Cassandra pravdu, když se nechá vést svým srdcem? Jenže nic není, jak se zdá, a pravda může být nejsmrtelnějším jedem ze všech.

Nezapomenutelná
J.R.Ward

19.2.2014
Baronet

Krásná hraběnka Grace a její osobní strážce – mezi těmi dvěma to jiskří od první chvíle. Půvabná, v lásce zklamaná žena, jež úspěšně řídí vlastní nadaci a hospodaří se zděděnými miliony, však musí řešit mnohem více problémů, než jen přitažlivost k záhadnému, drsnému muži, jehož pravé jméno ani nezná; je tu probíhající rozvod, nesnáze s matkou, problémy ve firmě – ale v první řadě sériový vrah, který si vyhlédl Grace jako jednu ze svých budoucích obětí. V románu Jessiky Bird nechybí ani tentokrát vášeň, napětí a poutavá dějová linie; mezi bestsellery se tedy řadí plným právem.

Démonolog
Andrew Pyper

19.2.2014
JOTA

Profesor David Ullman patří k předním světovým autoritám v oboru literatury zabývající se démony, specializuje se na klasickou poemu Johna Miltona Ztracený ráj. Přitom je ateista a ke svému oboru přistupuje pouze jako k výplodu lidské představivosti.

Když do jeho pracovny přijde záhadná Hubená žena, vyzve ho k cestě do Benátek a dosvědčení existence „jevu“, odmítne ji. Žena mu nicméně zanechá na stole letenky a benátskou adresu. Večer Davidovi oznámí jeho manželka, že od něj odchází. David se impulzivně rozhodne využít příležitosti a vzít svou dvanáctiletou dceru do Benátek. Dceru v poslední době sužují stejné záchvaty melancholie, jaké dlouhodobě trápí i Davida.

Ale cesta do Benátek má nečekané následky. Nejprve se David na poskytnuté adrese setká se zcela jasně choromyslným mužem připoutaným k židli. Ale nemohl by být posedlý? Pak ale muž promluví hlasem Davidova zemřelého otce, přičemž opakuje poslední slova, která před smrtí pronesl k svému synovi. Slova, po nichž zůstaly jizvy v duši.

David chce co nejdřív opustit Benátky a spěchá zpátky do hotelu, kde najde svou dceru Tess, jak stojí na okraji střechy nad vodami kanálu. Než spadne dolů, stačí vyslovit poslední prosbu: Najdi mě.

Následuje nepředstavitelná proměna Davida Ullmana ze skeptika na přesvědčeného věřícího. V úděsném pátrání pod vedením symbolů a hádanek ze stránek Ztraceného ráje musí David Ullman sledovat démona, který se zmocnil jeho dcery, a zjistit jeho jméno.

Jestli se mu to nepodaří, ztratí Tess navždy.

Noc předtím (Savannah #1)
Lisa Jackson

19.2.2014
Domino

V ponurých stínech ospalého jižanského městečka se skrývá sériový vrah. Zabíjí s děsivou precizností, každá vražda je krvavou kopií těch předchozích. Jako by pro něj oběti byly pouhým prostředkem k naplnění morbidní touhy, která nemůže být nikdy ukojena…

Caitlyn Montgomery Bandeauxová se probudila zbrocená krví. Nevzpomíná si na jediný okamžik předešlé noci, kdy byl brutálně zavražděn její manžel. Ví jen to, že stejným způsobem zemřelo až příliš mnoho lidí, které dobře znala.

Pro policii je hlavní podezřelá, což je samo o sobě děsivé. Ještě děsivější jsou však střípky vzpomínek, které jí naskakují v mysli. V naprostém zoufalství se obrátí na psychologa Adama Hunta, ale vzápětí se jí zmocní další pochybnost: do jaké míry mu může důvěřovat? Když totiž vrah znovu zaútočí, Caitlyn začíná zjišťovat, že ti, kteří vypadají jako ztělesněná nevinnost, mohou v sobě skrývat ryzí zlo…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..