Společné čtení Vampýrské akademie (6)

Je docela zvláštní číst si znovu knihy, které jsem četla už dříve a hned několikrát. I když mám důležité body snad navždy vpálené do paměti, některé menší a pro mě nedůležité věci jsem časem zapomněla.

Rose vždycky věděla, že z ní jednou bude strážkyně – ostatně o tom snila a nepřipravovala se pro nic jiného. Za svou nejlepší kamarádku Lissu by dala život a když teď ví, že se díky ní vrátila z říše mrtvých, chce se k vytouženému cíli dostat co možná nejdřív. Už za svými spolužáky v tréninku tolik nezaostává, ale ještě pořád má co dohánět. Dimitrij ji sice při hodinách pořádně cepuje, ale i tak se čas od času neubrání jistým myšlenkám a představám. No co, je prostě dospívající holka, co se zabouchla do svého instruktora? Zase tak strašné to není, anebo jo?

Romantické city ale musí stranou, když se ukáže, že se v okolí potuluje skupina nebezpečných Strigojů, která má jediný cíl – pozabíjet co možná nejvíc Morojů. A taky se jim to daří. Nechávají za sebou i pěknou řádku těl strážců. Je potřeba omladinu ochránit a protože se blíží čas svátků, přemístí se všichni do lyžařského letoviska, kde by měli být v bezpečí. Jenže nic není, jak se zdá…

Druhý díl může být pro někoho zklamáním, protože se v něm řeší hlavně romantické a rodinné vztahy, než aby šlo o větší akci, ačkoliv se na pozadí odehrává dost důležitá linka, co se výrazně projeví až na konci. Hlavní hrdinka je tak trochu magnet na chlapy. Možná víc než jen trochu. Dobře, daleko víc než jen trochu. Nemusíte se ovšem bát že by šlo o Mary Sue. Rose má k Ms opravdu daleko.

V tomhle díle vám ale možná bude lézt na nervy. Vím, jak blbě na mě působilo to její zahrávání si s Masonem, protože bylo už od konce prvního dílu jasné, na koho si Rose myslí. Na druhou stranu chápu její frustraci z toho, co se dělo mezi ní a Dimitrijem a mezi její matkou. Řeknu vám, že mít já takovou mámu, jsem daleko víc naštvaná a je mi jedno, jak je slavná. Nesmím zapomenout ani na Christiana, kterého jsem si oblíbila ještě víc. Plus se na scéně vůbec poprvé objeví náš charismatický Adrian a jeho oslovení „malá dhampýrko“, které se stalo stejně legenrádní jako Dimitriho slůvko „Rozo“.

Mrazivý polibek je tak trochu vztahová telenovela, co si chvílemi vzpomene na to, že je taky akční, takže pozabíjí toho a tamtoho a hlavně nechá hlavní hrdiny vážně, vážně trpět. A o tom to je. Richelle možná nepíše naprosto dokonalé knihy, ale chytnou vás natolik, že musíte zjistit, co se bude dít na dalších stránkách. A to umí jen málokdo.

Autor: Richelle Mead
České datum vydání: 1.3.2010
Knižní série: Vampýrská akademie
Díl: druhý
Žánr: paranormálno, romance, magie, upíři
Nakladatel: Domino

Česká anotace: Rose Hathawayová se topí v problémech. Její úžasný učitel Dimitrij jako by ji přehlížel, Mason ji naopak zavaluje milostnými návrhy, které ona nechce přijmout, a navíc nedaleko Akademie zaútočili smrtonosní Strigojové! Škola je plná strážců, přijíždí dokonce i Rosina matka Janine. Nic z toho však nestačí, a tak se studenti i profesoři vydávají na vánoční prázdniny do Idaha, kde snad budou v bezpečí.

V luxusním horském středisku mají všechno, na co si vzpomenou. Chybí jen to nejdůležitější – jistota, že je Strigojové nenajdou a nezničí. Tři studenti se proto vydávají pronásledovat Strigoje, aby s nimi svedli konečný a vítězný souboj. Když se to dozví Rose, vyrazí za nimi, aby jim pomohla. Nemá ale nejmenší tušení, že se ocitla v takovém nebezpečí, jaké si do té doby ani neuměla představit. A jediným jejím ochráncem je Christian…

 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. E_V_E napsal:

    Akurát včera po kina som si musela otvoriť VA 1, lebo mi vkuse vŕtali v hlave detaily 8D Takže už sa vidím, ako si t budem postupne re-readingovať aj ja aj keď som to teraz vôbec neplánovala. Tákúto moc ale VA proste má 8D
    E_V_E recently posted..Mesiac knihy #1My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..