Finders Keepers

Autor: Nicole Williams
Originální název: Finders Keepers
Knižní série: Lost & Found
Díl: třetí
Žánr: romance, ze života
Věková hranice: 15+

Anotace na Goodreads: Je mučení. A je Garth Black.

Jeho život byl jen neustálým kolotočem tragédie a zklamání, i co se jeho milostného života týče. Jistěže slovo „láska“ prostě s Garethem nejde dohromady. Někteří byli pro lásku stvořeni a jiní zase ne. Garth Black patří do té druhé kategorie. Přísahal sám sobě, že pokud někdy nastane den, kdy se bezhlavě zamiluje, uteče prostě pryč.

Garthův plán má ale jednu díru. Co když už dávno propadl kouzlu dívky dávno předtím, než uviděl výstražnou červenou vlajku? Co se stane, když ho láska, které se celý život vyhýbal, dostane na kolena? Co dělat, když Garth Black nechá, aby mu do jeho temného a osamělého života vstoupilo slovo, co má pět písmen?

Tenhle kovboj brzy zjistí, že některé věci může mít pod kontrolou… a některé zne. Číslo jedna na seznamu věcí, které nekontroluje?

Láska.

Nakladatelství: Createspace (EN)
Počet stran: 310 (EN)
Vazba: ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 16.9.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 1 den, leden 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Ačkoliv mám Gartha velice ráda, tenhle příběh byl dost nudný a takový nijaký.

Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Na příběh Gartha jsem byla zvědavá už od prvního dílu série. Sice mě ze začátku neskutečně vytáčel, ale pak jsem si ho oblíbila. Proto jsem byla ráda, když se autorka rozhodla odvyprávět i jeho příběh. Po dočtení si říkám, že z toho vůbec neměla dělat sérii a měla radši skončit u prvního dílu. Bylo by to takhle daleko lepší.

Garthův život stál vždycky za pendrek. Otec ho mlátil už od mala, ve škole byl často terčem posměchu kvůli tomu, že byl chudý a za celý život poznal jen dva opravdové přátele. Jesseho a Josie. Jenže tohle přátelství pohřbil ve chvíli, kdy se s Josie vyspal, ačkoliv na ni měl za Jesseho dávat pozor. J&J totiž byli pár, ačkoliv byl Garth do Josie vždycky tak trochu zamilovaný. Jedna noc zničila jeho jediné spojení s normálním životem.

Jako by na tom nebyl mizerně už předtím, teď se všechno ještě zhoršilo. Otec měl alkohol radši než vlastního syna a Garth od něj nikdy vlídného slova neslyšel, ale když o otce přišel, zůstal na světě sám. Nebo to tak alespoň sám vnímá. Jeho přátelé mu ale ukážou, že na nic není sám a že i on má právo na lásku. Jen kdyby se jí tolik nebránil.

Nebudu více zacházet do detailů. Myslím, že vám je všem jasné, co se asi tak v knize bude dít. Ano, Garth bude bojovat sám se sebou i se svou láskou k Josie. Vééélké překvapení. Na tom by samozřejmě nebylo nic špatného, kdyby nám autorka dala více té normálnosti a méně toho sebeutápění se v lítosti. Celkově byl totiž tenhle díl takový nijaký. Místy až moc smutný, místy až moc přehnaný, i toho líbání tam mohlo být víc, než všech těch keců. Josie mě vůbec nebavila, spíš mi chvílemi připadala jako neskutečná mrcha. Garth sám nevěděl, co chce a pořád se dokolečka motal ve svém vlastním střapatém kruhu.

To, že došlo na jednu, možná dvě trochu lechtivější scény, v porovnání s ostatním dějem příběhu naprosto upadlo v zapomnění. Nebyla v tom ani pořádná jiskra, jen plno blábolení o tom a tamtom. Nějaké to ježdění na býkovi a zase kecy. Vážně mě to nebavilo. Tři hvězdičky dávám jen ze sentimentálnosti a za to, že jsem měla Gartha dříve daleko radši. Ty jeho nekonečné důvody byly taky pěkně na palici. Opět jsem si potvrdila, že tvorba téhle autorky mi prostě nesedí a jde tak nějak mimo mě.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..