Three Broken Promises

ThreeBrokenPromises_bookAutor: Monica Murphy
Originální název: Three Broken Promises
Knižní série: One Week Girlfriend
Díl: třetí
Žánr: new adult, romance, drama, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Jen se svět obrátil vzhůru nohama poté, co jí zemřel bratr. Její rodiče se s tím nedokázali vyrovnat a o svou dceru ztratili zájem. Nakonec to Jen vzdala a musela odejít, aby se dokázala s bratrovou smrtí srovnat a začít žít svůj život. To se jí ovšem moc nepodařilo. Neměla zrovna štěstí a skončila ve striptýzovém klubu, kde dělala daleko víc, než že by jen obsluhovala. Jenže to se Colin nesmí nikdy dozvědět.

On je jediný, kdo jí vždycky opravdu věřil, kdo ji podporoval a kdo tu pro ni byl, když ho potřebovala. Možná i proto pro ni bylo tak lehké se do něj zamilovat. Vlastně ho milovala už od dětství. A přestože se v jeho přítomnosti cítí dobře, nedokáže už dále předstírat, že k němu nic necítí. Colin totiž odmítá říct nahlas to, co od něj touží slyšet nejvíc… a proto musí odejít.

Colin nikdy nepoznal pravou otcovskou lásku, ale když mu otec nabídl vedení vlastního podniku, neodmítl. Zůstal doma a neodešel se svým nejlepším kamarádem do Iráku, aby po jeho boku bojoval. A teď ho jeho rozhodnutí pronásleduje ve dne i v noci. Danny je mrtvý a on tu nebyl, aby jeho sestře pomohl z té lapálie, do které se dostala. Hodlá ovšem všechno napravit a už nikdy nedopustí, aby Jen strádala.

Nedokáže se ovšem zbavit svých citů k ní, které drží pod pokličkou, seč mu síly stačí. Ví, že jí nedokáže nabídnout to, na co má právo a co si zaslouží. Jenže pak mu oznámí, že v práci končí a hodlá se odstěhovat. Colin tak neví, jestli ji má nechat jít, anebo prosit na kolenou, aby ho neopouštěla. Bude se ale muset rozhodnout rychle…

Nakladatel: Bantam (EN)
Počet stran: 304 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 31.12.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 2 dny, leden 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: A první kniha přečtená v novém roce 2014. Byla skvělá a pěkně mi zvedla tlak, ale některé části mě děsně štvaly, proto hvězdička dolů.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Na třetí díl série jsem byla opravdu zvědavá. Přece jenom už nešlo o ústřední dvojici Drew a Fable, ale vedlejší postavy prvních dvou knih, které dostaly svůj vlastní prostor. Čekala jsem, jak si s příběhem Monica poradí a jestli přijde se stejně silnou hlavní linkou. Podařilo se jí to.

Pokud čekáte, že bude příběh Colina a Jane mnohem méně smutný, neuvěřitelný, vážný a dechberoucí, budete vedle. Monica vše kombinuje opět se stejnou lehkostí, jako jí to šlo v předchozích knihách. Nebojí se mluvit o vážných tématech otevřeně a dokáže je i dost detailně popsat. Ne vždy to může být čtenáři příjemné, ale s tím se člověk u autorčiných knih musí nějak srovnat.

Já jsem se ovšem s tímto případem srovnávala krapet hůře. Nejspíš jsem už vyšla ze cviku, protože si dobře pamatuju, že se mnou zamávalo i odhalení v příběhu s Drewem a Fable. Kniha opět nepostrádá pořádně pikantní scény, takže si i milovníci toho horizontálního tanga přijdou na své. Jen i Colin mi byli sympatičtí už dříve, takže jsem ráda, že dostali svou vlastní knihu. Jsem taky vděčná za přítomnost původní dvojice, která v příběhu samozřejmě nemůže chybět.

Na příběh o Owenovi se opravdu těším. Sama autorka na svém facebooku napsala, že se jí zdá jako nejlepší ze všech a že si Owena naprosto zamilovala. Musím říct, že mě svými krátkými ukázkami docela dost navnadila. Doufám, že opět nezklame.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..