Suma sumárum za srpen 2013

Ano, vím, že už máme nový rok, ale já jsem jaksi zaspala jisté články z toho minulého. Rozhodně vás o ně neochudím, takže je v následujících dnech na mém blogu asi uvidíte ve větším množství. Takže jaké knihy jsem si nashromáždila za měsíc srpen?

Knihy, které jsem si koupila:

Crave by Monica Murphy (Recenze) – v angličtině
Dancing with the Devil by Keri Arthur – v angličtině
Tempting Evil, Dangerous Games, Moon Swown by Keri Arthur – v angličtině
Sweet Peril by Wendy Higgins – v angličtině
Awaken by Meg Cabot – v angličtině
Goddess by Josephine Angelini – v angličtině
Boundless by Cynthia Hand – v angličtině

Lepší pohled na obálky:

Boundless, Goddess i Awaken jsou třetí díle sérií, které nejspíš znáte. Série od Cynthie Hand u nás v češtině už celá vyšla, série od Josephine Angelini se dočkáme nejspíš tento rok a dalším dílům série od Meg Cabot nejspíš uý dávno zazněl umíráček, leč věřit stále můžeme. Abych pravdu řekla, tím, že jsem byla podruhé v Americe, jsem ve čtení dostala velký skluz, protože mi většina pokračování přišla domů v době, kdy jsem doma nebyla. A když jsem se z USA vrátila, měla jsem těch knih tolik, že jsem něvědal, kterou začít dřív. Měla bych se k nim ale brzo dostat, ať mi doma neleží jen tak pro okrasu. Totéž platí o Sweet Peril – kniha také už vyšla v češtině. Obstarala jsem si ji daleko dřív, než se vůbec začalo mluvit o vydání, ale kdovíproč jsem knihu ještě nečetla. Možná si počkám na třetí díl a pak to vezmu všechno na jeden zátah. Jelikož jsem dala knihám FP vale, ale tuhle zvláštní sérii jsem číst začala, rozhodla jsem si knihy koupit v angličtině, za daleko menší peníz. Věří, že originál bude daleko lepší, než ten český paskvil. Mezitím se v zahraničí rozhodli vydávat druhou sérii Keri Arthur v novém a já jsem si všechny čtyři díly předobjednala. No a o knihách mé oblíbené Monicy Murphy snad mluvit nemusíme, byla jsem prostě zvědavá… a nekoupit knihu za cca 80 kaček by byl prostě hřích!

Kateřina by Robin Bridges – v češtině
Železná dcera by Julie Kagawa (Recenze) – v češtině
Cesta časem, Stopy ve tmě by Nora Roberts – v češtině
Město z kostí (Recenze), Město z popela (Recenze), Město ze skla (Recenze)
by Cassandra Clare – v češtině
Spící tajemství by Melissa de la Cruz – v češtině
Nádherné vykoupení by Kami Garcia, Margareth Stohl – v češtině
Démon z Hex Hall by Rachel Hawkins (Recenze) – v češtině
Poklad by Kathy Reichs – v češtině
Svaté kosti, Kosti v písku, Kosti na popel by Kathy Reichs – v češtině
Za všechny prachy by Janet Evanovich – v češtině

Lepší pohled na obálky:

Sérii Nástoje smrti už doma mám dlouho v angličtině, ale když jsem knihy v českém vydání Mladé Fronty viděla v Tescu za stovku za kus, řekla jsem si, že si ji přece jenom pořídím. přece jenom už to u nás bude „unikát“, když Knižní klub přišel s novými obálkami. Stejně tak jsme si koupila i Kateřinu. Zajímalo by mě, jestli se dokčáme i dalších dílů. Dvě knihy Nory Roberts jsem si koupila při jednom ze srazů v Ostravě, knihy byly mezi levnými kousky. Žlezná dcera byla také levnější. Za všechny prachy a omnibus knih Kathy Reichs jsem si pořídila v Levných knihách. No a Poklad, Démona z Hex Hall, Nádherné vykoupení a tajemství jsem si odvezla ze srazu v Praze. Když se tak na to koukám, bylo toho za spren vážně hodně.

Kniha, kterou jsem vyhrála:

Tuhle krásku jsem si odvezla ze srazu v Praze, který se vážně povedl. Ani jsem netušila, že si poslední díl mé oblíbené série nakonec odvezu domů. Bylo to docela legrační, protože před srazem jsem si knihu obhlížela v knihkupectví a uvažovala, jestli si ji koupit anebo ne.

Knihy, které jsem dostala na recenzi:

Nemožná holka by Sarra Manning (Recenze) – v češtině
Sedm let hříchu by Sylvia Day (Recenze) – v češtině
Zlomená srdce by Emma Garcia (Recenze) – v češtině
Pád by Maya Banks – v češtině
Všechno nebo nic by Raine Miller (Recenze) – v češtině
Město z kostí by Cassandra Clare (Recenze) – v češtině

Lepší pohled na obálky:

Nemožná holka byla úžasná knížka, kterou vám vřele doporučuju. Neuvěřitelně jsem se u ní nasmála a opravdu mě bavila. Sedm hříchů mě velice mile překvapilo a musím knihu pochválit jak po stránce obsahové, tak i po stránce překladu – opravdu se povedl. Zlomená srdce jsou příjemnou oddechovkou, Pád a Všechno, nebo nic zase dokážou rozproudit krev. Město z kostí jsem už dříve četla, jen mě zajímalo, nakolik se změnil český překlad.

Pořádná nadílka, co říkáte? Sama žasnu. Teď si ještě připomeňme, co se v srpnu na blogu dělo nového. Objevil se třetí díl Knižního pořadu, vyhlásila jsem Srpen, měsícem komentářů, publikovala svůj 2.000 příspěvek a také jsem napsala jedno z nejčtenějších Témat týdne – o Cassandře Clare. A jako skvělou třešničku na závěr jsme měli knižní sraz v Praze spojený s předpremiérou Města z kostí. Musím říct, že tolik knižních blogerů na jednom místě už dlouho nebylo a byla to síla 😀

A teď na statistiku TOP listu:

5.8. – 11.8.2013           2294

12.8. – 18.8.2013         2004

19.8. – 25.8.2013         2206

26.8. – 1.9.2013           2569

Pokud jde o vnitřní statistiku WordPressu a Google Analytics, byl web navštíven celkově 23.161 krát, průměrně za den 747 krát. Jako již klasicky jsou nejnavštěvovanější stránky RECENZE a DATUM VYDÁNÍ, v závěsu jsou AUTOŘI i SÉRIE. Už mě ta čísla ani nepřekvapují, spíš mě samotnou překvapuje, kolik těch recenzí na webu mám. Hodně. Vážně hodně.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. Adelle napsal:

    Obálka Goddess je okouzlující 🙂
    Adelle recently posted..Bylo nebylo (5)My Profile

  2. Lucinda napsal:

    Krásné kousky! 🙂
    Lucinda recently posted..9 nejlepších autorů za rok 2013My Profile

  3. moira napsal:

    Wow, gratuluju k tak skvělým číslům.
    Závidím Keri Arthur. Není to tak, že bych se do jejích knih zamilovala nebo něco podobného, ale vypadají prostě hezky. 🙂 A Nemožná holka! Chystám se na Adorkable už snad roky. 😀
    moira recently posted..Lži Lockeho Lamory – Scott LynchMy Profile

  4. Pád závidím :))) hehe
    Knižné Maniačky recently posted..J.R.Ward: PosedlostMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..