Brooke

Boorke_bookAutor: Veronica Rossi
Originální název: Brooke
Knižní série: Under the Never Sky
Díl: druhý půl díl
Žánr: young adult, dystopie, fantasy, scifi
Hodnocení: 3 hvězdičky

Jediný boj, který nedokáže vyhrát, je ten o Perryho srdce. Po napínavém ukončení druhého dílu byly Kmeny nuceny hledat útočiště před nebezpečném Éterem v ponuré odlehlé jeskyni. Ale Brooke se při pohledu na jeskyni vrátily staré vzpomínky na dobu, kdy s Perrym tvořili pár. To bylo předtím, než se Perry zamiloval do Arie a předtím, než se Vale zapletl s Osadníky a změnil tak život všem.

Teď, když má Brooke konečně svou sestru zpátky a Aria v jeskyni bojuje s infekcí, snaží se Brooke dát svůj život zase dohromady. Kdo je bez Perryho? Jaká je její rolé v tomhle novém děsivém světě? Zatímco jí hlavou víří důležité otázky, objeví se na obzoru stará hrozba, postaví Brooke bezpečí všech ostatních před sebe samu. Díky tomu konečně zjistí, co opravdu chce.

Nakladatel: HarperCollins (EN)
Počet stran: 82 (EN)
Vazba: ebook (EN)
Vydání v USA: 26.11.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 1 den, prosinec 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Je hezké si přečíst o vedlejších postavách příběhu.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Tuhle sérii mám opravdu ráda a tak jsem mile byla překvapena, když jsem se dozvěděla, že autorka přišla s krátkou novelkou, která vyplňuje místo mezi druhým a třetím dílem. Můžete si ji přečíst, ale nemusíte, protože příběh v knihách volně pokračuje. Proto pro mě byla tahle novelka příjemným zpestřením.

Nevím, jestli má cenu hlouběji se dostávat k popisu děje, protože ono toho nebylo moc, ale ani málo. Vlastně vysvětluje, proč se Brooke chovala, jak se chovala a jak musela najít sama sebe i nový životní cíl. Pravda, mohla to udělat jinak, než aby se s jistými lidmi cicmala – protože mi to prostě nepřišlo vůči cicmačům fér – ale ono to k ní a jejímu způsobu tak nějak patří.

Nebudu spoilerovat, takže vám neřeknu jedno důležité semínko, které se v této novelce objevilo, protože se víc projeví v samotném třetím díle, ale můžu vám naopak říct, že jsem ráda, že se tam něco takového objevilo. Znamená to totiž, že ne všichni musí být hned zatracováni. Abych pravdu řekla, Brooke nepatří mezi mé zrovna dvakrát oblíbené postavy, ale to je nejspíš dáno tím, do jaké pozice se chudák dostala. U mě prostě jednoznačně vede pár Aria a Perry.

Autorce patří veliký dík za to, že se rozhodla něco takového sepsat, protože mě baví číst i o vedlejších postavách příběhu. Je tak vidět, že má dobře promyšleno, jak se kdo bude chovat a co cítí – a je úplně jedno, že je to vedlejší postava. Snad napíše ještě něco dalšího, i když už série skončila.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..