V listopadu 2013 vyšlo – 2. část

Druhá část přehledu knih, které u nás v minulém měsíci vyšly.

~ Česko ~

Brenda Veliká
C.D.Payne

20.11.2013
JOTA

Brendě je šestnáct, je tlustá, ve škole je outsider a o kvalitách jejího společenského života svědčí fakt, že na Facebooku má čtyři přátele – autistického bratrance a tři amatérské korejské stepaře, které zná jen díky YouTube. Když už rodiče přestane bavit povětšinou marné pátrání po zbytcích v lednici, rozhodnou se ji poslat na soukromou internátní školu ve Stocktonu, která se vyznačuje hubenými porcemi, striktními pravidly a zkostnatělým přístupem k jakémukoli náznaku svobodného uvažování.

I tady se Brendiny společenské styky zpočátku omezují na pár podobně neoblíbených a neatraktivních dívek a trpasličího homosexuála, který se živí žebrotou a přebývá na staré plachetnici. Všechno se změní v okamžiku, kdy se Brenda spřátelí s krásnou a všeobecně zbožňovanou spolužačkou Marií. Její prestiž začíná pomalu stoupat.

Jenže nic není tak jednoduché, protože pobyt v ústavu plném znuděných, žárlivých a nadržených puberťaček připomíná spíš válečnou zónu než čajový dýchánek.

Zápisník jedné lásky
Nicholas Sparks

21.11.2013
Ikar

Poutavý milostný příběh se odehrává roku 1946 v Jižní Karolíně. Noah Caulhoun e po druhé světové válce vrací domů, aby začal nový život a obnovil zašlou krásu starého venkovského domu na plantáži a nemůže zapomenout na dávnou lásku Allie. Pomalu se smiřuje s tím, že bude do konce života pouze vzpomínat, když se jeho milovaná náhle vrací do města, aby se s ním setkala naposledy…

BZRK: Reloaded (BZRK #2)
Michael Grant

25.11.2013
CooBoo

Celý BZRK včetně Noaha a Sadie je po poslední bitvě s dvojčaty Armstrongovými v troskách. Ve Vincentových roztříštěných vzpomínkách se skrývají děsivá tajemství. Broučák ovládl prezidentčin mozek, jenže hra s lidskou příčetností je velmi nebezpečná a následky se snadno vymknou kontrole. Navíc si Broučák nemůže dovolit dvojčata Armstrongova zklamat. Svět v nanu je pořád stejně děsivý a nevypočitatelný, ale zdi, za nimiž se ukrývá, se pomalu začínají hroutit. Co se za nimi objeví? A co bude, až se usadí prach?

Okouzlená nocí (Revenants #1)
Amy Plum

25.11.2013
Motto

Šestnáctiletá Kate Mercierová žije poklidným, zcela normálním životem, dokud jí při nehodě nezemřou oba rodiče. Přestěhuje se i se starší sestrou do Paříže a před bolestí ze ztráty rodičů utíká do světa knih a pařížského umění. Pak ale potká Vincenta. Vzápětí však zjistí, že Vincent není obyčejný smrtelník, ale revenant – zvláštní bytost, jejímž údělem je bojovat proti zlým silám a nasazovat vlastní život pro záchranu lidstva. Kate se ocitá na osudové křižovatce – má se své lásky vzdát, nebo ji následovat?

Moje recenze

Pod ochranou stínů (Irena Hussová #10)
Helene Tursten

25.11.2013
Motto

Mladík, který rozváží pizzu po Göteborgu, dostane objednávku z té nejtemnější a nejopuštěnější části města. Při doručování zabloudí a je svědkem děsivé události: na dvůr vyběhne hořící muž, který vzápětí umírá. Vychází najevo, že muž patřil ke göteborské mafii a jeho smrt rozpoutala válku mezi místními motorkářskými gangy. Policie v čele s Irenou Hussovou se snaží dopátrat pravdy v bezohledném světě zločinců, kteří respektují jen své vlastní zákony. A zdá se, jako by policie byla stále o krok pozadu…

Padesát odstínů vášně – Návod, jak si s partnerem vychutnat Fifty Shades
kolektiv autorů

25.11.2013
XYZ

Zatoužili jste po přečtení trilogie Fifty Shades po podobném vzrušení? Napadlo vás vyzkoušet si, co si v knize Christian a Ana tolik užívají, i ve své vlastní ložnici? Tato kniha vám přináší jednoduchý návod, jak prožívat vášeň ve stylu Padesáti odstínů.

Tattoo on the Sky (Bleach #10)
Tite Kubo

25.11.2013
Crew

Ičigo a jeho přátelé se konečně dostávají do Soul Society, avšak zde jejich záchranná výprava zdaleka nekončí. Napřed totiž musí překonat zeď, která je dělí od Rukiina vězení, a pomoci jim může jedině tajemná Kúkaku a její děsivý vynález. Podaří se našim hrdinům proniknout v pořádku ke dvoru, nebo se jejich cesty rozdělí? A jak se vypořádají s nebezpečnými kapitány dvorní stráže, kteří jsou odhodláni každého vetřelce bez milosti zabít?

Bratrstvo – I. – III. díl
John Flanagan

26.11.2013
Egmont

Dárkový box 3 knih se série Bratrstvo od Johna Flanagana, autora mezinárodně úspěšného Hraničářova učně. Děj je zasazen do Skandie, drsné země námořníků a bojovníků, a jeho hlavním hrdinou je šestnáctiletý Hal Mikkelson, syn skandijského otce a araluenské matky.

Ve Skandii existuje pouze jediná cesta, jak se stát bojovníkem. Chlapci jsou vybíráni do skupin zvaných bratrstva a musejí podstoupit tříměsíční výcvik v námořnických dovednostech, ovládání zbraní a bojové taktice. Bratrstvo stojí proti bratrstvu a soutěží spolu v řadě úkolů. Vítěz může být jen jeden.

Všechna jeho přání (Všechno nebo nic #2)
C.C. Gibbs

27.11.2013
Domino

Neodolatelná přitažlivost, nebo nebezpečná posedlost?
Když se začal Katin vztah s uhrančivým miliardářem Dominikem Knightem vymykatveškeré kontrole, rozhodla se přetrhat všechny vztahy. Ano, nepředstavitelně to bolelo, ale kdyby to neukončila, možná by přišla o rozum…

Dominic ovšem není muž, který se jen tak vzdá. A když se s Kate setká v luxusním hotelu v Singapuru, stačí málo a jsou zase tam, kde byli. Jak dlouhé trvání ale může mít nadpozemská vášeň?

Kate ví, že její milenec je lovec, který žije jen pro to, aby dostal každou kořist, které se mu zamane. Je toto nečekané setkání pouze začátkem definitivního konce, anebo se jí podaří nezkrotného Dominika zkrotit?

Tajemství Elly a Michaela (Tajemství #1)
Jessica Sorensen

27.11.2013
Domino

Chtěla se stát někým jiným. A on chtěl, aby zůstala stejná jako dřív…

Ella dříve nosila srdce na dlani, bylo jí všude plno a zvysoka kašlala na všechna pravidla. Pak ale nastoupila na vysokou a udělala za dřívějším životem tlustou čáru. Stala se z ní nová Ella, která dělá, co se od ní čeká, je smířlivá a pečlivě skrývá všechny své problémy. Jenomže se blíží prázdniny a Ella nemá kam jet. Leda domů. A tam hrozí, že všechno, co v sobě tak pečlivě pohřbila, znovu vyplave na povrch. Zvláště když vedle bydlí Michael.

Je chytrý, sexy a sebevědomý. Dokáže se Elle dostat pod kůži jako nikdo jiný. Ví o ní všechno, zná její nejtemnější tajemství. Odjakživa ji miloval a teď je odhodlaný probudit v ní znovu takovou Ellu, jaká byla dřív. A je ochoten pro to udělat cokoli…

Chlad (Bez dechu #2)
Maya Banks

27.11.2013
Baronet

Jace s Ashem se vždy o vše dělili – i o ženy. Když se seznámí s Bethany, Jace začíná cítit něco, co nikdy předtím nepoznal: žárlivost a silnou touhu, která ho naprosto ovládá – a vzrušuje více, než je schopen zvládnout.

O Bethany se dělit nechce – s nikým. Je odhodlaný být jediným mužem jejího života, což ohrožuje jeho dlouholeté přátelství s Ashem. Bethany bude jen a pouze jeho. I kdyby se měl obrátit zády ke svému nejlepšímu příteli.

Moje recenze

Oči plné snů (Temné dědictví #2)
Amanda Quick

27.11.2013
Baronet

Smrt přítelkyně a učitelky Evelyn Ballingerové zavede paranormální poradkyni Gwen Frazierovou zpátky do malého městečka Wilby v Oregonu a ke vzpomínkám, jež by raději zapomněla. Přede dvěma lety totiž jistý vrah pronásledoval členy Ballingerova výzkumného týmu včetně Gwen. A ačkoliv patřila k těm, kteří přežili, Gwen si je jistá, že mezi těmi dvěma událostmi je nějaká souvislost.

Do Wilby přijíždí také vyšetřovatel Judson Coppersmith, aby Gwen pomohl na žádost svého přítele. Sám se potýká s řadou problémů, od svého výjimečného talentu až po noční můry, jež mu nedopřejí odpočinku. Okamžitě ucítí ke Gwen silnou přitažlivost, ale nesmí se jí poddat, i když je jejich vyšetřování zavádí do snového světa, do spletitých podvodů a do paranormálních plamenů touhy, jimž není snadné odolat…

Rozkoše zimy (Rozkoše #1)
Evie Hunter

27.11.2013
JOTA

Reportérka Abbie Marshallová potřebuje uniknout z Hondurasu a její jediná šance je soukromý tryskáč s hollywoodskou hvězdou na palubě. Letí domů s irským hercem Jackem Winterem – notorickým sukničkářem a vůbec postrachem společnosti. Poté, co letadlo ztroskotá v odlehlém deštném pralese, jsou nuceni bojovat o přežití, a Abbie za Jackovou image filmové hvězdy zachytí záblesky komplikované povahy. A čím víc ho poznává, tím víc cítí, že působí na nějakou její niternou potlačovanou stránku…

Abbie po návratu k normálnímu životu nemůže zapomenout, co se mezi nimi stalo. Její úsilí pochopit své trápení ji vede rovnou zpátky k Winterovi, který je právě tak posedlý jí. Ale pokud spolu mají vstoupit do vztahu, Abbie ví, že musí přijmout jeho skryté touhy… a uznat svoje vlastní. Už ji nezajímá nic jiného, než jejich opojné milostné dobrodružství a Abbie se nechává vtahovat hloub do Winterova temného srdce – a tajemství, které může všechno zničit…

Chlapec na dřevěné bedně
Leon Leyson

27.11.2013
Fortuna Libri

Jak se nemožné stalo možným… na Schindlerově seznamu
I v temných časech – zejména v temných časech – vyjde najevo síla a odvaha.

Leonu Leysonovi (narozen jako Leib Lejzon) bylo teprve deset let, když nacisté obsadili Polsko a jeho rodina byla donucena přestěhovat se do krakovského ghetta. S velkou dávkou štěstí, houževnatosti a odvahy Leyson přežil sadismus nacistů. Byly to především šlechetnost a vytrvalost jednoho člověka, muže jménem Oskar Schindler, které zachránily životy Leona Leysona, jeho matky, otce a dvou ze čtyř sourozenců.

Paměti dítěte ze Schindlerova seznamu zachycují s jímavou průzračností nevinnost malého chlapce a jeho střetu s nepředstavitelnou krutostí, bezprávím a zlem. Je pozoruhodné, že navzdory všemu utrpení, které paměti popisují, se jejich autor nenechal unést a zaslepit nenávistí a záští. Z každého řádku vyzařuje naděje, moudrost a lidská důstojnost. Tím jsou Leysonovy paměti výjimečné.

Lásko, kde jsi? (Láska #1)
Nick Salding

27.11.2013
Fortuna Libri

Lásko, kde jsi? je knížka inspirovaná skutečnými příběhy o nevydařených schůzkách a přešlapech ve vztazích. Je věnovaná všem, kteří vědí, jak ošemetné (a někdy i absurdní) může hledání lásky být.
Být svobodný nepřipadá Jamie Newmanovi moc zábavné, zvlášť tváří v tvář sexuálně agresivní rozvedené ženské nebo bohyni, která přesahuje jeho možnosti natolik, že by mohlo klidně jít o jiný živočišný druh.

Nezapomínejme však, že ani pro dívku není hledání lásky žádnou procházkou růžovým sadem. Jen se zeptejte Laury McIntyreové, která se nedávno vypořádávala s nadrženým realitním makléřem a fanatickým cyklistickým nadšencem. Když do sebe Jamie s Laurou narazí (doslova), vypadá to, že by se na ně mohlo usmát štěstí – jenže nalezení toho pravého bývá někdy počátkem potíží…

T.A.J.N.O.S.T.I. (Tajemství #2)
L. Marie Adeline

27.11.2013
Fortuna Libri

Cassie Robichaudová se stále vzpamatovává z nedávného milostného zklamání. Vstoupí do služby záhadné organizace s názvem T.A.J.N.O.S.T.I., která pomohla probudit její nejhlubší sexuální fantazie. Nyní je řada na Cassie, aby vedla nejnovější kandidátka skupiny, Dauphine Masonovou, a pomohla jí roznítit její sexuální touhu a najít sebedůvěru pro nový vztah. Obě ženy se pohybují na spletité cestě vášní a doufají, že objeví to, co skutečně chtějí od života a od lásky.

Čas mezi námi (Čas mezi námi #1)
Tamara Ireland Stone

28.11.2013
Knižní klub

Středoškoláci Anna a Bennett se správně nikdy neměli potkat. Ona žije v roce 1995 v malém městečku poblíž Chicaga, on v roce 2012 v San Francisku. Bennett však disponuje zcela výjimečnou schopností: dokáže cestovat časem i prostorem. Tak se dostane i do Annina života a navzdory svému přesvědčení se do ní zamiluje. Jejich vztah se prohlubuje a Bennett postupně odhalí Anně všechna svá tajemství. Zákony času jsou však neúprosné a hrozí, že Bennett nebude moci zůstat v minulosti, do které vlastně nepatří. Podaří se Anně a Bennettovi přelstít neúprosný osud, nebo je čas rozdělí navždycky?

Catherine
April Lindner

29.11.2013
Ikar

Moderní zpracování slavného románu Na větrné hůrce Emily Brontëové. Catherine je už unavená z toho, jak se jí snaží každý vetřít do přízně jen proto, že její otec je majitelem slavného klubu The Underground na Manhattanu. Pak ale potkává nadaného, ale také velmi záhadného muzikanta Hence. Prvotní přátelství dvou mladých lidí rychle přeroste ve spalující romanci… Chelsea vždy věřila tomu, že její matka umřela náhle po krátké nemoci. Dokud nenajde dopis, který pro ni otec po léta schovával. Dopis od matky Catherine, z něhož vyplývá, že matka neumřela, nýbrž utekla. Zpáteční adresa na obálce – Klub The Underground.

Kdopak je ta zrzka? (Zrzka #1)
Alice Clayton

29.11.2013
Mladá fronta

Ambiciózní třiatřicetiletá Grace Sharidanová přijíždí do Los Angeles splnit si svůj velký životní sen a stát se divadelní a muzikálovou herečkou. Zdá se, že ji nemůže nic zastavit! Je talentovaná, krásná, výjimečná, má zkušenosti i kamarádku s těmi správnými kontakty. A je odhodlaná neustoupit ani o píď! Na své cestě za slávou však nečekaně potká o devět let mladšího Jacka Hamiltona – vycházející hvězdu všemi napjatě očekávaného seriálového trháku s nepřebernou škálou milostných zkušeností, bohatou fantazií a přímo vražednou dávkou sexappealu. Takové kombinaci by neodolala žádná!

A tak není divu, že se i Grace navzdory rozumu začne situace vymykat z rukou a vášnivé dobrodružství brzy překročí hranice nevinného románku. Může začínající vztah zkomplikovat Graceinu slibnou hereckou kariéru? Dokážou společně překonat zrádná úskalí slávy? Podaří se Grace obstát v konkurenci zástupů Jackových fanynek? Vyrovnat se s nájezdy senzacechtivých novinářů? A především – budou schopni překonat několikaměsíční odloučení? Zvlášť když se kolem Grace začne ochomýtat její studentská láska Michael.

Utajená mise (Department 19 #1)
Will Hill

30.11.2013
MOBA

Život Jamieho Carpentera už nikdy nebude jako dřív. Jeho otec je mrtvý, matka nezvěstná a jen on sám byl zachráněn nesmírně mohutným mužem jménem Frankenstein. Jamie je odvezen na Oddělení 19, kde je zařazen do utajené organizace zodpovědné za kontrolování nadpřirozena. Oddělení 19 nás provede skrze historie po celé Evropě, ale i dále – z dlážděných uliček viktoriánského Londýna až do New Yorku z doby prohibice, z ledových pustin arktického Ruska až do zrádných hor Transylvánie. Zčásti moderní thriller a zčásti klasický horor je plný záhad a bojů a přináší takovou míru napětí, že knížky s Darrenem Shanem vedle něj vypadají jako romantická komedie.

Rudá jako krev (Lumikki Andersson #1)
Salla Simukka

30.11.2013
Egmont

Byla jednou jedna dívka, která se naučila bát…

Lumikki Anderssonová je svéhlavá sedmnáctiletá dívka, která má ráda samotu a silnou černou kávu. Řídí se pravidlem „neplést se do záležitostí druhých“.

Jednoho rána ale objeví ve školní temné komoře sušící se řadu pětiseteurových bankovek. Ve vzduchu visí pach krve. Nález bankovek od základů otřese jejími zásadami, obrátí její všední život vzhůru nohama a vtáhne ji do světa drogových dealerů a násilníků.

Rudá jako krev je první díl úspěšné trilogie. Práva na její vydání se už prodala do 37 zemí světa. Ve druhém dílu s názvem Bílá jako sníh se hrdinka vydává do Prahy. Závěrečný díl nese název Černá jako eben.

Zloději planet (Zloději planet #1)
Dan Krokos

listopad 2013
Egmont

Třináctiletý kadet Mason Stark je studentem Akademie Pozemského velitelství vesmírných sil. Před dvěma týdny se nalodil spolu se sedmnácti dalšími kadety na loď Egypt. Mělo se jednat o běžný rutinní let. Vše je však náhle jinak, když loď nečekaně napadnou Tremisté, mimozemská rasa, která válčí s lidstvem už celých šedesát let.

Kapitán a posádka jsou mrtví, zranění nebo zajatí a kadeti v čele s Masonem jsou tak poslední, kdo může varovat Pozemské velitelství vesmírných sil. Mason brzy zjistí, proč si Tremisté vybrali k útoku právě Egypt: loď má totiž na palubě zbraň, jež může navždy změnit průběh války.

Kadetům nezbývá než podniknout odvážný útok proti Tremistům a pokusit se znovu ovládnout loď. Následná cesta vesmírem je zavede na jedinou další obyvatelnou planetu galaxie, kde vše dospěje k překvapivému rozuzlení.

80 dní barvy naplnění (80 dní #3)
Jackson Vina

listopad 2013
Leda

Ve smyslných hrátkách se ideálně doplňovali, ale po hořkém zklamání v New Yorku jdou nezkrotná Summer a Dominik každý svou cestou. Partnerem houslistky se stane její dirigent, ona však prchá před jednotvárností do Evropy na rocková pódia, aby v hlavním městě hédonismu zažívala nové aféry. Dominik prodělává životní krizi a nedokáže se zbavit vzpomínek na nespoutanou fantazii, s níž překračovali hranice konvenční erotiky.

Černý arcimág (Světlonoš #1)
Brent Weeks

listopad 2013
Fantom Print

Gavin Guile je arcimágem, nejmocnějším mužem světa. Je to velekněz a vládce, muž, jehož síla, důvtip a kouzlo udržují jinak vratký mír. Ale arcimágem nebude věčně a Guile ví přesně, kolik života mu ještě zbývá: pět let, během nichž má dosáhnout pěti nemožných cílů.
Ale když Guile zjistí, že má syna, narozeného v dalekém království po válce, která mu dopomohla k moci, musí se rozhodnout, jak vysokou cenu je ochoten zaplatit, aby ochránil tajemství, jež by mohlo rozervat jeho svět na kusy.

Polibek hříchu (Riley Jenson #1)
Keri Arthur

listopad 2013
Fantom Print

Svět Riley Jensonové je plný nebezpečí a vášně – od záře melbournských mrakodrapů až po pulzující noční kluby. Atraktivní vlkodlačice s kapkou upíří krve v žilách pracuje pro organizaci, jejímž úkolem je dohlížet na bezpečnost nadpřirozených ras. Když se však probudí v opuštěné uličce, nahá a potlučená, ví jen jedinou věc: že jí jde o život.

Za několik okamžiků se Riley střetne s tím nejvíce sexy mužem, jakého kdy viděla: svůdným Kadem s ocelovými svaly, který svádí svůj vlastní boj o život. Riley, kolem níž se stahují staří milenci i nepřátelé, ví, že ji pronásleduje nový druh zločince. V její krvi se totiž skrývá tajemství, které může stvořit dokonalého bojovníka: pokud ovšem přežije vlastní nebezpečné tužby…

Krvavý písek (Vlci #2)
M. T. Majar

listopad 2013
Fantom Print

Když hledáte ztracenou duši, neztratíte i tu svoji?
Síla jejího vlka a indiánská magie. Spolu i proti sobě.
Tentokrát musí kousnout hodně hluboko.
Až na krev.

Vytržená z domova, který konečně našla. Z náruče muže, kterého milovala, kterému měla stát po boku. Teď cestuje rozpálenou krajinou amerického jihozápadu společně s indiánským šamanem a v hlavě má temný stín, jenž dříve nebo později vypluje na světlo. Potkává lidi, které nikdy potkat nechtěla. Lidi, pro něž jsou lykantropové jen odolnou hračkou pro zvrhlé hry. Tori musí bojovat o hrdost a o život. Nejen svůj. Musí se vydat do míst, horkých jako peklo a rudých jako písek Arizony.

Měj se na pozoru
J.D.Robb

listopad 2013
ALPRESS

Evu povolají k neuvěřitelnému případu: v obyčejném newyorském baru umírá násilnou smrtí osmdesát lidí. Ještě děsivější je, že tito lidé se brutálně pobili navzájem. Ti, co přežili, vypověděli, že je začala bolet hlava a pak už si na nic nepamatují. Během dvou dnů se odehraje totéž v jiné restauraci. Jde o teroristický útok, nebo o dílo vyšinutého jedince?

Upíří deníky 1- 8 brožované
L.J.Smith

listopad 2013
Fragment

Nová generace nemrtvých!

Milostný trojúhelník plný očekávání, touhy, nečekaných zvratů a krve! Středoškolačka Elena je dívkou, po níž chlapci touží a dívky se jí chtějí podobat. Jenže krásný a tajemný Stefan se zoufale snaží jejímu kouzlu odolat. Pronásleduje ho temná minulost i vědomí, že jeho pomstychtivý bratr Damon je hrozbou pro každého, ke komu se Stefan přiblíží. Elena si brzy uvědomí, že se ocitla nejen mezi dvěma upířími bratry, ale i ve velkém nebezpečí a s ní celé městečko.

Je žízeň po krvi silnější než láska?

Láska bolí a historie se opakuje…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. dominika napsal:

    zaujímave knihy, tu fifthy shades si asi kúpim

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..