Knihy měsíce – srpen 2013

Tak se pokusím dohnat do konce roku alespoň nějaké resty. Když už jste mi psali, že máte tyhle moje vykecávačky rádi, byla by škoda vás o ně ochudit. Tak se podívejme na to, které knihy byly ty nej…

Near and FarLola a kluk od vedleMěsto z kostíCravePřímo do srdceNemožná holka @ adorkableHearts Are WildKnight's MistressStíny v LétěVšechno, nebo nicKontrolní bodSedm let hříchuUntil I BreakVolání úplňku

Hitparáda

Nejlepší kniha
Nemožná holka (Sarra Manning)

Proč: Když jsem tuhle knihu začínala číst, nepředpokládala jsem, že mě tak dostane. Líbilo se mi na ní úplně všechno. Od zápletky, přes postavy až po samotné dialogy, které mě častokrát donutily se zamyslet, poplakat si nebo se i zasmát. Anya má tuto autorku velice ráda a říkala, že zbytek jejích knih je spíše jiného ražení, ale já mám po tomhle kousku chuť toho vyzkoušet víc. A bylo by vážně fajn, kdybychom se jejích knih dočkali také v češtině.

Nejhorší kniha
Near & Far (Nicole Williams)

Proč: Zatímco první díl série mě velice mile překvapil, pokračování mě spíše znechutilo. Nebavilo mě na něm takřka nic a hodnocení 2 hvězdy jsem mu dala jaksi ze setrvačnosti a díky tomu, že taková hrůza to zase nebyla. Přiznejme si, že alespoň ty hot scény to dokázaly celé zachránit. Jinak to bylo o ničem. Teď si tak říkám, že vlastně vyšel i třetí díl série a k tomu jsem se ještě nedostala. Musím to napravit. Nemám ráda nedokončené série.

Největší překvapení
Sedm let hříchu (Sylvia Day)

Proč: Musím říct, že když jsem se do téhle knihy pouštěla, nepředpokládala jsem, že by byla nějak výjimečná. A ona možná ani nebyla, ale chytla mě a pustila až na konci. A je úplně jedno, že jde o historickou erotickou romanci. Byla to má první kniha od Sylvie Day a jestli všechny své knihy píše takto, musím si jich přečíst víc. Velký podíl na čtivosti nese také český překlad, který má na svědomí muž a vážně, klobouk dolů, takhle výborný překlad eroťárny od muže jsem už dlouho nečetla – nejspíš nikdy.

Největší zklamání
Všechno nebo nic (Raine Miller)

Proč: Až se divím, že jsem tuhle knihu dočetla. Neuvěřitelně mě iritovala. Netuším, jestli to bylo tím, jak neskutečně mě štval mužský pohled příběhu, anebo překladem, co mi ani trochu nesedl a který mi docela pije krev už od prvního dílu. Opravdu velké zklamání.

Nejnapínavější kniha
Volání úplňku (Keri arthur)

Proč: I když šlo víceméně o hodně zvláštní knihu, kterou dost zabil český překlad, myslím, že byla za daný měsíc nejnapínavější. Člověk totiž neměl ani páru o tom, co se bude dít na dalších stránkách a to je i u paranormálek docela překvapivé. Měla bych se brzy pustit do pokračování, když už si ty knihy v angličtině postupně kupuju.

Nejvtipnější kniha
Nemožná holka (Sarra Manning)

Proč: Myslím, že v tomto případě je má volba jasná. Při četbě jsem se opravdu bavila, protože některé situace jako by vypadly z nějaké grotesky. Teď tak přemýšlím, že by z toho byl dobrý celovečerní film. Akorát si nedokážu představit, jak by to všechno do jednoho filmu dokázali nacpat tak, aby to působilo věrohodně.

Nejnudnější kniha
Near & Far (Nicole Williams)

Proč: Opravdu mě tahle kniha nebavila. A to kvůli oběma hlavním hrdinům. Pili mi krev a většinu času jsem s nimi chtěla zacloumat, profackovat je, nebo nakopat tam, kde slunce nesvítí. Spíš bych tuhle knihu zařadila mezi ty těžce frustrující kousky. Až se divím, že jsem byla schopná to dočíst.

Nejromantičtější kniha
Crave (Monica Murphy)

Proč: Dobře, možná tahle kniha není až tak úplně romantická, ale pasuje mi sem nejvíc. Respektive, romantické mi na ní přišlo to, že šlo o romanci, kdy si dva hlavní hrdinové nejdřív nemohli moc přijít na jméno – tedy, svým způsobem – a pak to jelo jako na horské dráze. Hezká jednohubka.

Nejočekávanější kniha
Until I Break (M. Leighton)

Proč: Je opravdu velká škoda, že autorka tuto knihu po začátku prodeje stáhla kvůli negativním reakcím některých čtenářů. Nedokázali totiž překousnout to, že je to daleko temnější kniha, než jaké autorka obvykle přináší. Mně se kvůli té temnotě líbila, protože byla prostě jiná.

Knižní série objevená v tomto měsíci
All Or Nothing (C.C. Gibbs)

Proč: Sice jde o další eroťárnu, která je svým způsobem klišoidní až hrůza, chvílemi si až ťukáte na čelo, co vám to autorka dává pod nos, ale kdovíproč mě to bavilo. Nejspíš za to může sympatická hrdinka, která mi prostě sedla. Jsem zvědavá na pokračování.

Nejlepší cover knihy
Stíny v létě (Daniel Abraham)

Proč: Musíte přiznat, že má tahle kniha velie hezkou obálku. Když jsem měla knihu v rukou poprvé, musela jsem se na obálku pořádně podívat, abych rozeznala všechno, co na ní je. Všechny obálky série jsou takhle pěkné. Líbí se mi barevnost i zvolený font názvu knihy a jména autora.

Nejhorší cover knihy
Lola a kluk od vedle (Stephanie Perkins)

Proč: Tahle česká obálk mi prostě nesedla. Vím, jak je kolikrát těžké koupit práva k originální obálce, ale mně se ta původní prostě líbí daleko víc. Přijde mi, že přesně odráží celého ducha knihy. Když se dívám na tu českou, přijde mi to jako nepovedená koláž, kterou bych i já zvládla líp.

Největší crush
Alistair (Sedm let hříchu ~ Sylvia Day)

Proč: Tentokrát to asi nebude tak úplně klasická book crush, protože Alistair je docela prevít (hlavně ďábel v posteli), ale tak nějak mi prostě učaroval a fandila jsem mu od začátku do konce. Chtělo by to knižní pokračování… jeden díl je málo.

Hrdina a hrdinka měsíce
Jeane a Michael (Nemožná holka ~ Sarra Manning)

Proč: Tentokrát jsem se rozhodla spojit dvě položky do jedné, protože nej nej nej postavami měsíce jsou právě tihle dva. Doufám, že jsem vás nahlodala dostatečně, abyste tuhle knihu zkusili.

 

Pár měsíce
Ivy a Archer (Crave ~ Monica Murphy)

Proč: Nevím, co víc k těm dvěma říct. Jako pár jsou skvělí, jejich vzájemné interakce v knize mě opravdu bavily. Celá tahle série mě baví, i když je dost klišoidní. Bezvadně se čte a knihy jsou docela tenoučké.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Nikki Finn napsal:

    miluji tyhle ty tvoje „sumáře“ :))) Na Crave se asi mrknu 🙂
    Nikki Finn recently posted..Knižní přání (31)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..