Finding It

FindingIt_bookAutor: Cora Carmack
Originální název: Finding It
Knižní série: Losing It (Losing It)
Díl: třetí
Žánr: new adult, romance
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Kelsey Summers neměla zrovna ideální dětství. Ano, rodiče jí dopřáli všeho, co kdy chtěla… ale nedali jí to nejdůležitější. Lásku a pozornost. Jeden nehezký incident v dětství ji poznamenal na celý život a Kelsey tak nedokáže rozeznat, kdy si ještě užívá života a kdy už bojuje o svou vlastní existenci. Narozdíl od svých přátel neví, co by v životě ráda dělala, a proto vyrazila do Evropy.

Tady střídá párty za párty, jednoho partnera za druhým, pije až do němoty a nechává se unášet davem. Až do chvíle, kdy si v jednom z pochybných klubů všimne kluka, který se jí otevřeně směje a vysmívá. I kdyby jí to mělo pobuřovat, spíše jí to k němu táhne. Nemůže si pomoct. I když se před ním neuvěřitelně ztrapní a myslí si, že ho druhý den nepotká, osud tomu chce jinak. Najednou na něj naráží snad všude…

Počet stran: 320 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 10.10.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 1 den, listopad 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Bylo to fajn, ale nija extra mě to nechytlo. Druhý díl se mi zdá nejlepší z celé série.

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autora

Můj názor: Do třetího dílu série se mi moc nechtělo. Proč? První díl mě nijak extra neuchvátil, druhý byl naopak naprostá bomba a u toho posledního jsem tak nějak tušila, že nejspíš nesplní má očekávání. Nemýlila jsem se. Ale i tak to bylo dobré počtení.

Nevím, jestli je to tím, že jsem si někdy dříve přečetla nějakou recenzi (což si nevybavuju), nebo jsem toho načetla už tolik, že dokážu číst mezi řádky (a u romancí je to lehčí než kde jinde), ale bylo mi docela jasné, co za tím vším vězí. Tedy, samozřejmě jsem nevěděla úplně všechno, ale i tak to bylo dost průhledné. Myslím, že za to může i to, že jsem několikrát viděla film Hon za svobodou, který se také odehrává v Evropě a který de facto sleduje podobnou linku. O co, že se jím autorka určitě inspirovala.

Plus ovšem dávám za vykreslení žhavějších scén a za to, že se postavy dostaly i do Prahy. Škoda jen, že to bylo na chvíli a že jejich dobrodružství bylo víceméně neuvěřitelné. Ale co, je hezké, když v knize narazíte na nějakou zmínku o České republice a Praze. Samotný průběh knihy byl hezký, místy podivně zašmodrchaný až zmatený, jindy neuvěřitelně hot. Celkově byl asi vyrovnaný, ale že bych z něho skákala dva metry do vzduchu se taky říct nedá. Jako odpočinkové čtení ovšem postačí.

Jak už jsem říkala na začátku, nejlepším dílem celé série je pro mě Faking It. Tam jsem si oblíbila oba hlavní hrdiny a jejich příběh měl tu správnou jiskru. V Losing It i Finding It mě tak moc nebrala hlavní hrdinka a konečné rozuzlení na mě působilo, že jej autorka napsala narychlo. Hlavně u poslední knihy jsem čekala tak nějak víc.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..