Filmová podoba týdne (84)

Toto meme má na svědomí Niklaus. Naše češtinářka na střední říkávala: „Pokud existuje kvalitní filmové zpracování nějaké knihy, podívejte se na to. Film je vždycky stravitelnější a více vám utkví v paměti.“

Název filmu: Záměna (The Switch)

Režisér filmu: Josh Gordon, Will Speck

Hrají: Jason Bateman, Jennifer Aniston, Thomas Robinson, Patrick Wilson, Juliette Lewis, Jeff Goldblum…

Podle knihy: Baster ~ Jeffrey Eugenides

O čem film je (CSFD.cz): Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu(Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne?

Můj názor: Tenhle film jsem viděla už dvakrát. Tedy, tak trochu. Vždycky jsem totiž vydržela tak do 70% a nedodívala se, takže vůbec nevím, jestli skončí šťastně anebo ne. Do včerejška jsem ani nevěděla, že je podle knihy, ale narazila jsem na to při čtení jednoho článku a říkala jsem si, že by byla škoda vám to sem nedat. Navíc je zajímavé také to, že autor povídky, kterou je film inspirován, napsal také knihu Sebevraždy panen (také zfilmována a oceňována – Smrt panen) a je držitelem Pulitzerovy ceny.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Myanmar napsal:

    Tedy film ani knihu jsem neznala, ale co mě zaujalo je, že autor knižní předlohy napsal i ty „Sebevraždy“. Po těch už totiž nějakou dobu „hážu očkem“ 🙂 Námět sám o sobě by mě asi moc nezaujal, ale po téhle informaci si to nechám ještě jednou projít hlavou!
    Myanmar recently posted..Už nikdy spánekMy Profile

  2. Ec napsal:

    Já jsem film viděl náhodně asi před týdnem s přáteli, celkem příjemná oddychovka, nic co bych musel vidět dvakrát. Přesto mě to moc nepřesvědčilo přečíst knihu, o které jsem mimochodem ani neviděl…

  3. Martina napsal:

    To neznám, na to musím určitě mrknout 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..