V říjnu 2013 vyšlo – 2. část

Druhá část přehledu knih, které v říjnu vyšly.

~ Česko ~

Spolubydlící
John Lutz

16.10.2013
Domino

Že někdo vypadá jako šedá myška, ještě neznamená, že nám neudělá ze života peklo.

Hledání nového spolubydlícího je pokaždé krok do neznáma. Jenomže Allie Jonesová nemá jinou možnost. Vyhodila z bytu bývalého přítele Sama, protože jí byl nevěrný, a teď potřebuje, aby se s ní někdo podělil o nájem.

Hedra Carlsonová jí připadá jako sázka na jistotu. Stydlivá šedá myška určitě nebude pouštět hlasitou muziku a nechávat na podlaze špinavé ponožky.

A přece je na Hedře cosi divného. Nepokrytě Alii závidí, jak vypadá a jaký vede život. A pak začnou ty obscénní telefonáty – Allie netuší, kdo jí volá, ale on zná její jméno. Potom se jí ztratí kreditní karty. A nakonec ke svému zděšení zjistí, že Hedřin šatník má naprosto stejný obsah jako ten její.

Allie o tom nemá ani tušení, ale její unylá spolubydlící se s ní zdaleka nedělí jen o nájem. Krvavá noční můra právě začíná…

Aréna smrti (Hunger Games #1)
Suzanne Collins

16.10.2013
Fragment

Jmenuji se Katniss Everdeenová a posílají mne zemřít.

V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games – zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt.

Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována, a nabídne svou účast dobrovolně. Dokáže přežít v divočině, když se všichni snaží o to, aby nespatřila další úsvit? Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska.

Hunger games začínají…

Moje recenze

Vražedná pomsta (Hunger Games #2)
Suzanne Collins

16.10.2013
Fragment

Jmenuji se Katniss Everdeenová a zvítězila jsem v posledních Hladových hrách.

Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných…

Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí nebo se plamínek vzpoury rozhoří naplno?

Moje recenze

Síla vzdoru (Hunger Games #3)
Suzanne Collins

16.10.2013
Fragment

Jmenuji se Katniss Everdeenová. Proč nejsem mrtvá? Měla bych být.

Proti všem očekáváním přežila Katniss hladové hry dvakrát, ale ani poté nemá klid. V zemi Panem vypuklo postání. Kapitol je naštvaný a chce pomstu. Kdo by měl za nepokoje zaplatit? Katniss. A co je nejhorší? Prezident Snow dal jasně najevo, že v bezpečí není vůbec nikdo…

Bude připravovaná revoluce v čele s Katniss úspěšná? Cena může být hodně vysoká…

Moje recenze

První hrob napravo (Charley Davidson #1)
Darynda Jones

17.10.2013
BETA

Originální „paranormální thriller” plný humoru, napětí a neuvěřitelných zvratů. Charley Davidsonová je soukromá detektivka, moderní žena s běžnými starostmi a problémy. To ovšem jenom na první pohled… Ve skutečnosti se narodila jako bytost s nadpřirozenými schopnostmi, která dokáže vstoupit do světa zesnulých. Zemřelé vidí všude kolem, může se jich dotýkat a oni jí pomáhají s řešením případů. Všechno je o to složitější, že vyšetřovatelku sleduje tajuplný muž, „syn Satanův”, jehož šarmu Charley nedokáže odolat. Kdo je ten záhadný hrdina, o kterém se jí zdají sny plné vášně? Je vůbec živý, nebo je mrtvý? A co by se stalo, kdyby mu podlehla?

Poslední cesta do Podzemí (Podzemí #6)
Roderick Gordon, Brian Williams

21.10.2013
Fragment

Podzemí odhalilo svou nejtemnější stránku. Nikdo na Povrchu už není v bezpečí. Styxové proudí přes Anglii a zanechávají za sebou jen smrt a zkázu. Zdá se, že tentokrát je nic nezastaví. Snad jedině zázrak může zachránit lidstvo. Hluboko v nitru Země musí Will Burrows s Elliott odhalit dávná tajemství, která mohou zachránit životy všech…

Bouře (Rozděleni časem #1)
Julie Cross

21.10.2013
Fragment

Přítomnost, rok 2009.
Devatenáctiletý Jackson je normální student… tedy téměř normální. Dokáže totiž cestovat časem. Nic nemůže změnit, jen znovu prožít to, co se už stalo. Po útoku dvou neznámých mužů se Jackson ocitne o dva roky zpět.

Minulost, rok 2007.
Jackson se nemůže vrátit zpátky do přítomnosti. Jaké tajemství ho obklopuje? Proč ho pronásledují neznámí útočníci? Stojí tváří v tvář „nepřátelům času“ a musí se rozhodnout, co všechno je ochoten obětovat pro záchranu svých blízkých a možná i celého světa…

Temná hra paměti
Jack Lance

21.10.2013
Motto

Rachel Saundersová, mladá nezávislá žena, se ocitne sama v temném lese uprostřed Skotské vysočiny. Je noc, na těle má ošklivá zranění a navíc se na nic nepamatuje. Po čase se jí paměť začíná vracet, ale stále zůstává záhadou, co se dělo v posledních několika týdnech jejího života. Rachel má plnou hlavu otázek. Jak se dostala do lesa a co tomu předcházelo? A hlavně, kdo je ten démon s vlčí hlavou a netopýřími křídly, který ji stále, a ne jen v myšlenkách, pronásleduje?

Gabrielovo Inferno (Gabrielovo Inferno #1)
Sylvain Reynard

21.10.2013
XYZ

Profesor Gabriel Emerson je ve dne uznávaným specialistou na Danta, v noci se změní na šelmu zmítanou erotickými touhami a téměř zvířecími pudy. Aby dostal vše, co chce, využívá svého neuvěřitelného šarmu a skvělého vzhledu, pod kterým se ovšem skrývá temná minulost a prázdnota. Pak se v jeho životě objeví studentka Julia a s ní i svádění, zakázaná láska a možná i vykoupení z Gabrielova osobního pekla…

Manžel na objednávku
Catherine McKenzie

22.10.2013
Fortuna Libri

Je tu nová Bridget Jonesová a jmenuje se Anna!

Anna Blytheová si na svůj život nemůže stěžovat. Má skvělou práci v redakci časopisu, úžasnou nejlepší kamarádku a právě se jí podařilo sehnat nakladatele pro svoji knižní prvotinu. Potíž je v tom, že si neustále vybírá nevhodné muže. Brzy poté, co se jí zhroutí další vztah, najde Anna vizitku společnosti, jež má stejné jméno jako ona a kterou považuje za seznamku. Ze zvědavosti a pro tu shodu jmen si ji ponechá. A když jí pak nejlepší kamarádka oznámí, že se právě zasnoubila, rozhodne se z jakéhosi pocitu žárlivosti a vzdoru tu tajemnou agenturu vyzkoušet. Jenže ji čeká pořádný šok – nejde totiž o obyčejnou seznamku, ale o kancelář nabízející exkluzivní (a taky pořádně drahé) zprostředkování sňatků…

O něco později se Anna ocitne v luxusním mexickém letovisku, kde se během pouhých dvou dní seznámí s Jackem, mužem, kterého jí vybrali, a provdá se za něj. A navzdory všemu očekávání to funguje! Alespoň do chvíle, než novopečená manželka odhalí, že ani Jack, ani agentura nejsou tím, čím se zdáli.

Dvojí tvář (Thriller #6)
Kathrin Lange

23.10.2013
Fragment

Když se patnáctiletá Kim seznámí se záhadným a přitažlivým Lukasem, nemá ani tušení, že chodil s její starší sestrou Ninou, kterou před dvěma lety našli mrtvou – s třpytivou vážkou na obličeji. Kim se do Lukase zamiluje. Neustále ale pochybuje o tom, zda mu může důvěřovat. Ve chvíli, kdy chce na svoje obavy zapomenout, zmizí další dívka. Rozum jí napovídá, aby byla opatrná… Co když je ale všechno jinak, než si myslí?

Dvě pravdy a lež (Hra lží #3)
Sara Shepard

23.10.2013
BB/art

Můj vrah je stále na svobodě…

Dva měsíce předtím, než jsem zemřela, zmizel bratr mé nejlepší kamarádky. Kam nebo proč Thayer odešel, nemám tušení, ale vím jistě, že to byla moje vina. Za svého života jsem dělala spoustu strašlivých věcí, kvůli nimž mě lidé nenáviděli, a možná jsem dokonce někoho vyprovokovala k vraždě. V zoufalé snaze vypátrat vraha moje znovunalezená sestra-dvojče Emma předstírá, že je já, a luští mnohé záhady, které jsem po sobě zanechala – můj tajný deník, zamotaný milostný život, nebezpečené kanadské žerty Hry lží, kterou jsem hrála. Podařilo se jí odhalit nejskrytější tajemství mých kamarádek, ale zatím neměla příležitost zašťourat v Thayerově minulosti – až teď. Thayer se vrátil a Emma sebou musí hodit, aby zjistila, jestli chystá pomstu… nebo už ji vykonal.

Kouzlo Vánoc
Cathy Kelly

23.10.2013
BB/art

Štěstí nejsou žádné čáry
Ve své první povídkové knize vypráví Cathy Kelly poutavé příběhy mnoha pozoruhodných hrdinek, v nichž zaručeně poznáte samy sebe nebo své blízké. Zažila to každá z nás, takové běžné všední trable i vážné situace, ať je to nevítaná vánoční návštěva, na kterou se ani trochu netěšíte, soupeření se sestrou, nedorozumění s matkou, smutek, když nám zůstane prázdné hnízdo, nenaplněná touha po dítěti, radost, kterou si odpíráte, samota po bolestivém rozchodu nebo zrada kamarádky. Cathy Kelly své hrdinky líčí s hlubokým pochopením, s laskavostí, moudrým nadhledem a humorem.

Obnažená (Barvy lásky #2)
Kathryn Taylor

23.10.2013
MOBA

Je na něm závislá, na jeho kůži i vlasech.

Ačkoliv si Grace moc dobře uvědomuje, jak nebezpečné její city k Jonathanu Huntingtonovi jsou – přesto každým dnem v jeho přítomnosti její láska roste.

Opravdu je tak chladný, jak vypadá? Nebo ji Jonathan vnímá pouze jako svou poddajnou hračku? Když ho chce Grace přimět, aby přiznal barvu, vede to ke katastrofě…

Dotek chladu (Thriller #6)
Tamina Berger

23.10.2013
Fragment

Sedmnáctiletá Theresa nevěří, že její nejlepší kamarádka spáchala sebevraždu ani že měla nehodu. Je si jistá, že na mostě, z něhož měla Julie údajně spadnout nebo skočit, nebyla sama. Někdo byl s ní – a strčil ji.

Ale kdo? Že by snad záhadný Leon, který Julii pronásledoval na každém kroku jako stalker? Theresa se rozhodne kamarádčinu smrt objasnit. Při pátrání ale naráží na tajemství a věci, o kterých by snad raději nevěděla…

Město z kostí: Oficiální obrazový průvodce k filmu
Mimi O´Connorová

23.10.2013
Knižní klub

Fantastický obrazový průvodce nabízí těm, kdo se nechali okouzlit světem lovců stínů, pohled do zákulisí přípravy filmu The Mortal Instruments: Město z kostí. Najdete v něm jedinečné fotografie z natáčení, rozhovory s herci i štábem, podrobnosti o obsazování rolí, hledání vhodných míst, o výrobě rekvizit, kostýmech či tricích a mnoho dalšího.

Vlčí ostrov (Demonata #8)
Darren Shan

29.10.2013
CooBoo

Tajemný Stín dál buduje svou armádu démonů a zdá se, že se nezastaví před ničím, aby zničil celý lidský svět. A Grubbs Grady a jeho tým zatím zoufale hledají odpovědi, které by jim pomohly této hrozbě čelit. Ale když sledují novou stopu, narazí na nečekané, i když dobře známé nepřátele – Beránky.

Prokletí rodu Gradyů se vrací v plné síle. Vlkodlaci jsou na útěku. A mají pořádný hlad.

Svůdné zlo (Svůdné zlo #1)
Wendy Higgins

29.10.2013
CooBoo

Anna, šestnáctiletá středoškolačka z maloměsta v americké Georgii, má podobné starosti jako většina dívek jejího věku: příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matkou nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvykle velké vzdálenosti…

Teprve když se na rockovém koncertě v klubu seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. O existenci rasy nefilů – potomků lidí a padlých andělů, do níž Anna i Kaidan patří. Bytostí s nadpřirozenými schopnostmi, které mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem? A dokáže láska ke Kaidanovi něco změnit na jeho nezvratné příslušnosti ke straně Zla?

Tahle píseň ti změní život
Leila Sales

29.10.2013
CooBoo

Elisa Dembowská si ve srovnání se svými vrstevníky odjakživa připadá jako mimoň. A pak se jednoho dne rozhodne, že udělá všechno pro to, aby se to změnilo. Celé prázdniny na sobě dře – čte správné časopisy, dívá se na správné seriály, dokonce si i zásadně obmění šatník, jen aby hned první den školy zjistila, že se snažila zbytečně. Že i kdyby na sobě pracovala sebevíc, nezmění to, jaká je uvnitř, a že to její spolužáci vždycky poznají a stejně se s ní nebudou kamarádit. Ale co s tím? Můžete se sebou něco udělat, aby se z vás stal spokojený mimoň?

Cesta k Woodbury (The Walking Dead #2)
Robert Kirkman, Jay Bonansinga

30.10.2013
Baronet

Ve světě, v němž lidskou civilizaci nahradily hordy krvežíznivých zombií, existuje jen jeden cíl – přežít. Ve druhém dílu trilogie Jaye Bonansingy ze světa Živých mrtvých se dále odvíjí příběh Guvernéra a jeho boje proti chaosu, v němž podle něj účel světí jakékoliv prostředky a řád musí být nastolen za každou cenu. Přežít ovšem chce i Lilly Caulová, které se Guvernérovy metody ani trochu nezamlouvají. A své k tomu chtějí říct chodící mrtvoly, kterým jde o jediné – ukojit neukojitelný hlad. Místem jejich sporu je malé opevněné městečko v Georgii, kdysi známé jako Woodbury, a jeho výsledek je všechny změní navždy.

Navždy mrtví (Pravá krev #13)
Charlaine Harris

30.10.2013
Baronet

V Bon Temps se skrývají nebezpečná tajemství, která mohou ohrozit Sookie Stackhouseovou i její nejbližší. Na počátku vražedného sledu událostí je návštěva servírky Arlene v baru U Merlota a její žádost o práci. Sookie Stackhouseová, která má ještě v živé paměti den, kdy se ji Arlene pokusila zvláště mučivým způsobem zavraždit, ji odmítne přijmout nazpátek. Kromě toho musí řešit spoustu jiných problémů. Její vztah s Ericem Northmanem skomírá a ostatní upíři si od ní udržují chladný odstup provázený mlčením. Sookie se snaží zjistit důvod jejich odtažitosti, ale zažívá při tom pouze další zklamání. Znovu musí hledat i cestu ke svému příteli Samovi. Její beznaděj se vystupňuje ve chvíli, kdy ji policie zatkne za vraždu, která otřásla celým městečkem, a zavře ji do vězení. Důkazy proti ní jsou ovšem slabé a Sookie je propuštěna na kauci. Při dalším vyšetřování vychází najevo, že Sookie je terčem hned několika nenávistných zločinců odhodlaných připravit ji za každou cenu o život. Tváří v tvář smrti pak poznává cenu skutečného přátelství.

Moře klidu
Katja Millay

30.10.2013
Domino

Osamělý kluk. Citově křehká holka. A zázračná síla druhých šancí.

Dva a půl roku. Tolik času uplynulo od té hrozné tragédie. Po ní už nic nebylo jako dřív. I z Nastyi Kashnikové zbyl jen stín holky, kterou byla před tím. Teď je rozhodnuta nechat temnou minulost za sebou a držet si všechny lidi pěkně daleko od těla. Tenhle úmysl jí ale vydrží jen do chvíle, kdy se potká s Joshem Bennettem. Je osamělý stejně jako ona. A neuvěřitelně přitažlivý. Joshův příběh zná kdekdo: všichni lidé, které miloval, zmizeli z jeho života. Teď má sedmnáct roků a zůstal úplně sám. A když je vaše jméno synonymem pro smrt, lidi se s vámi moc nebaví. Až na Nastyu. Ta se naopak Joshe drží jako klíště a postupně se stává součástíkaždé stránky jeho života.

Táhne je to k sobě, jiskří to mezi nimi stále silněji. Ale zároveň se Josh začíná zamýšlet nad tím, jestli se někdy dozví všechna tajemství, která před ním Nastya skrývá. A vlastně ani sám neví, jestli se je dozvědět chce.

Moje recenze

Pikantní život Charlotte Lavigneové: Cayenský pepř a javorový pudink
Nathalie Roy

30.10.2013
JOTA

Třiatřicetiletá Charlotte Lavigneová, asistentka v televizním pořadu, je šarmantní mladá žena, která je málokdy dokonalá, ale o to zábavnější: je svobodná, beznadějně hledá ideálního manžela, užívá si života a… zůstatku na kreditní kartě. Před kameru se ještě nedostala, ale snaží se realizovat v kuchyni. Zbožňuje vaření. V něm je odhodlaná, vynalézavá a je vždy připravená svádět své hosty pomocí jídla. Jejím cílem je dokonalá večeře, ale to by musela při její přípravě vypít méně vína a být míň nemotorná… Charlotte má zkrátka dobrodružný život se svými bouřlivými láskami, věrnými přáteli, zvláštními rodinnými vztahy i historkami z práce. Být pozván k Charlotte znamená radost, ale také nepředvídatelné dobrodružství — nikdy to není jen obyčejná návštěva.

Enderova hra (Enderova hra #1)
Orson Scott Card

30.10.2013
Laser-books

Lidstvo jen se štěstím odvrátilo zničující útok mimozemské civilizace úlového typu. A protože nejlepší obranou je útok, rozhodlo se pro protiúder. Zatímco se po dlouhou dobu vysílané vesmírné lodě blíží k území nepřítele, program pro výchovu mladých velitelů se snaží nalézt toho pravého vůdce, jenž by zneškodnil mimozemskou hrozbu jednou provždy.

Zdá se, že tím pravým je Andrew „Ender“ Wiggin, geniální chlapec, jenž se v útlém věku stane hlavní nadějí na vítězství. Ovšem nároky na něj kladené jsou enormní, pokud zvítězí, stane se pachatelem xenocidy – absolutního vyhlazení mimozemské inteligentní rasy, a pokud prohraje, pak bude lidstvo vydáno na milost agresivnímu nepříteli. Žádný dospívající chlapec dosud nikdy nečelil tak vážné výzvě…

Jarní měsíc (Indiana Teller #1)
Sophie Audouninová-Mamikonian

30.10.2013
Knižní klub

Příběh se odehrává na rozlehlých pláních státu Montana, na nichž leží pozemky patřící k ranči Lykos. Ranč je zdánlivě určen k chovu dobytka, ale jeho skutečnými obyvateli jsou vlkodlaci, členové mocného klanu. Mezi nimi žije jediná lidská bytost, Indiana Teller, syn vlkodlaka a lidské matky a vnuk náčelníka klanu, typický nejistý teenager. Indiana se snaží najít své místo v přísné hierarchii členů klanu – mezi čistokrevnými vlkodlaky, polovlkodlaky a řadou dalších fantastických bytostí, které žijí v těsném sousedství světa lidí, ale je odmítnut a odchází studovat na univerzitu, aby konečně začal žít normálním životem. Navzdory varování svých prarodičů se zamiluje do půvabné spolužačky Kateriny. Zanedlouho málem přijde o život při nehodě, ale jakoby kouzlem v posledním okamžiku zmizí. Právě v tomto okamžiku se poprvé projeví vlastnost, kterou je obdařen – dokáže cestovat časem. Jsou podivné události odehrávající se v Indianově blízkosti jen shodou náhod, nebo úklady nesmiřitelného nepřítele? Indiana je nucen čelit svému osudu a rozhodnout se přitom, komu smí věřit a koho smí milovat.

Pohlazení soumraku (Meredith Gentry #2)
Laurell K. Hamilton

30.10.2013
Epocha

Meredith Gentryové se podařilo uniknout neúprosným pokusům o atentát ze strany prince Cela, jejího bratrance a soupeře o korunu Říše kouzel, ale teď ji čeká celá řada nových problémů.

Aby se mohla stát královnou, musí porodit dítě dřív, než Cel zplodí vlastního potomka. Ale na obzoru je další velká hrozba: lidé umírají záhadným, děsivým způsobem a samotná existence Říše kouzel je ve vážném ohrožení.

A tak, zatímco si užívá největší rozkoše svého života, když se snaží počít dítě s válečníky ze své královské stráže, musí Merry zastavit starodávné zlo, které by mohlo zničit samotnou podstatu reality. Prostě zaměstnání jako každé jiné…

Danse Macabre (Anita Blake #14)
Laurell K. Hamilton

31.10.2013
Epocha

Anita Blakeová se musí soustředit na nebezpečnou situaci: ardeur – sexuální síla, která proudí mezi ní, Jean-Claudem, upířím vládcem města, a Richardem, náladovým vlkodlakem, který ji vášnivě miluje – dosahuje nové úrovně. Jako neočekávaný vedlejší efekt však vzrůstá i Jean-Claudova moc coby vládce města a nepředvídatelný Richard se mění také. Ale jak dny plynou, zajímá Anitu upíří politika méně než prastará, obyčejná hrůza, kterou sdílejí ženy už věky věků: mohla by být těhotná. A pokud ano, tak bez ohledu na to, zda je otcem upír, vlkodlak nebo někdo úplně jiný, zcela jasně si uvědomuje, že jako federální šerif, který oživuje mrtvé a popravuje upíry, dítě vychovávat nemůže…

80 dní barvy smyslnosti (80 dní #1)
Jackson Vina

říjen 2013
Leda

Rozešla by se mladá žena s přitažlivým, slušně situovaným mužem, který už možná pomýšlí na založení rodiny? Patrně ne. Summer se však nedá vtěsnat do navyklých přihrádek, chce najít sama sebe a touží po partnerovi, jenž ji přijme celou i s její submisivní smyslností. Hudba totiž této houslistce k erotickému naplnění nestačí. Když jí výtržníci v metru zničí housle, překvapivě ji osloví neznámý muž, kterého fascinuje její rudovlasý zjev. Nabídne jí nové, drahé housle pod podmínkou, že mu zahraje nahá.
Chemie mezi Summer a Dominikem všechno zařídí po svém a rozvine divoký příběh žádostivosti plný úskalí a prudkých zvratů, v němž žena postupně odhazuje zábrany, aby prozkoumala nejvzdálenější končiny svého já. Honba za slastí si ale žádá svou daň z bolesti a vztah vyrostlý z vášně a netradičního sexu přináší problémy. Má budoucnost, anebo potrvá jen pár týdnů?

80 dní barvy dychtivosti (80 dní #2)
Jackson Vina

říjen 2013
Leda

Smyslově založená rudovláska Summer, která si občas zahrává s ohněm a zkouší netradiční praktiky, zůstává kvůli angažmá v New Yorku. Dominikovi v Londýně náhradní známosti nesvědčí. Co považoval za pouhou erotickou epizodu, se ukazuje jako silné pouto, a tak se chce pokusit o trvalejší soužití, jež si předtím oba zakázali. Okolnosti se však změnily, Summer už nemá na partnera tolik času jako dřív. V uvolněném vztahu ji zlákají temné stíny amerického velkoměsta a přinutí ji, aby znovu zkoumala odvrácenou stranu své smyslnosti, na niž chtěla zapomenout. Když se k ní znovu přiblíží intrikánský organizátor odvážných hrátek, zajde vše příliš daleko – a Dominik, který nedomyslel, že i jeho touhy by mohly Summer ohrozit, ji nechtě dovede na okraj sebezničení. Východisko z víru nezvladatelných událostí bude muset každý z nich najít sám…

Za černými dveřmi
Velvet

říjen 2013
ALPRESS

Ariel se dostane do tajného klubu, kde všichni nosí masky a nikdo nezná svého partnera. Pro muže, se kterým se Ariel sblíží a zažije s ním neuvěřitelné erotické chvíle, je ochotná riskovat vše. O jak velké riziko jde, bohužel zjistí, až když odhalí, kdo se pod maskou jejího náruživého milence skrývá.

Měsíční směna (Eddie Spence #2)
Cassie Alexander

říjen 2013
Fantom Print

Sestra Edie Spenceová se poté, co přežila brutální útok upírů, může vrátit do práce, kde se stará o nadpřirozené bytosti, které potřebují lékařskou péči. Ale její sesterský um je vystaven náročnému testu, když se během polední pauzy stane svědkem dopravní nehody, od níž pachatel ujel. Zraněný chodec není obyčejný vlkodlak, nýbrž vůdce smečky. Edie se tak ocitá uprostřed nelítostné vlkodlačí války.

Dvě znepřátelené smečky spolu nelítostně bojují, ale Edie nemá sebemenší zájem se do toho vměšovat. Když se však setká s pacientovým synovcem, Lucasem – potetovaným vlkodlakem s pohledem predátora, kterému je těžké odolat – Edie si musí vybrat, na čí stranu se postaví. Otázka zní, může důvěřovat tomuto nebezpečnému spojenci? A může dát na své instinkty, když je v jeho blízkosti? Tak či onak se Edie nedokáže z tohoto kolotoče vymanit, i když se tak z ní stává snadná kořist…

Spálená mrazem (Mercy Thompson #7)
Patricia Briggs

říjen 2013
Fantom Print

Život Mercy Thompsonové prošel zásadní změnou. Když se stala družkou Adama Hauptmana – charismatického alfy místní vlkodlačí smečky –, stala se zároveň i nevlastní matkou jeho dcery Jesse. Tento vztah vnáší do Mercyina života požehnané okamžiky normálnosti. Ale na okraji lidskosti se může drobný incident za úplně normálního dne proměnit v něco mnohem většího. Po dopravní nehodě v rušném provozu se Mercy a Jesse nemůžou spojit s Adamem – vlastně s nikým ze smečky. Všichni byli uneseni. Skrze jejich pouto Mercy ví, že Adam je rozzlobený a trpí. Vlkodlaci bojují politickou bitvu za akceptaci veřejností a Mercy se obává, že s ní Adamovo zmizení může nějak souviset – a že on i celá smečka jsou ve velkém nebezpečí. Mercy čelí mnohem mocnějšímu protivníkovi a je na něj sama – možná bude nucena přijmout pomoc od jakéhokoli spojence, a to bez ohledu na to jak nepravděpodobný je.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..