V říjnu 2013 vyšlo – 1. část

Tak říjen sice už máme za sebou, ale neochudím vás o přehled toho, co se k nám dostalo nového. A že toho bylo požehnaně.

~ Česko ~

Muži, kteří nenávidí ženy II – komiks
1.10.2013
HOST

Druhý díl komiksové podoby mezinárodního bestselleru a kasovního trháku.

Aby zostuzený novinář Mikael Blomkvist očistil své jméno, nechá se najmout na vyřešení třicet let starého případu zmizelé dívky. Jeho pátrání končí ve slepých uličkách, dokud se k němu nepřipojí mladá hackerka Lisbeth Salanderová, jejíž tajemná, ztrápená osobnost může být tím chybějícím článkem.

Společně se noří do tajemství čím dál hlouběji a zjišťují, že jejich pátrání je vede po cestách, kterým ani jeden z nich nerozumí. Mikael a Lisbeth se pokusí vynést pravdu na světlo dřív, než je pohltí temnota rodiny Vangerů.
Komiksové zpracování Larssonovy trilogie je rozděleno do šesti dílů, první díl vydal Host na jaře 2013. Adaptace se ujala bestsellerová autorka kriminálních románů Denise Mina, grafickou podobu zpracovali Leonardo Manco, který se podílel například na sérii Hellblazer, a Andrea Mutti, spolupracující s nakladatelstvími jako DC Comics, Marvel nebo IDW.

Nechtěj nic vědět
Lisa Jackson

2.10.2013
Domino

Život Avy Garrisonové skončil toho dne, kdy se ztratil její syn Noah. Jsou to už dva roky a Avinu mysl stále halí mlha žalu, kterou se marně snažil rozehnat ošetřující personál psychiatrické léčebny. Noahovo tělo nebylo nikdy nalezeno a všichni se domnívají, že utonul po pádu z mola. Vlastně si to donedávna myslela i Ava…

Po návratu domů začnou Avu trýznit znepokojivé vjemy: slyší křik z Noahova pokoje, pak ho zase zahlédne, jak bloumá na břehu jezera… Rodina, psycholožka i manžel se začnou obávat, jestli nadobro nepřišla o rozum. Anebo se bojí spíše toho, co by Ava mohla zjistit?

Ava už sama netuší, co je vlastně pravda. A čím hlouběji se do svých vzpomínek noří, tím mrazivější strach ji svírá. Teď už ví, že synovo zmizení nebyla nejhorší událost jejího života. Tahle noční můra skončí až tehdy, kdy Ava pozná celou děsivou pravdu…

Temné touhy (V říši Lorů #5)
Kresley Cole

2.10.2013
Baronet

Běsný démon Cade chce odčinit zlo, které ho již léta pronásleduje prakticky na každém kroku. Před ničím se nezastaví. Nakonec skutečně nachází klíč k rozřešení tajuplné hádanky: Holly Ashwinovou. Najednou však zjišťuje, že žena, kterou pouze chtěl využít pro svůj prospěch, ho pronásleduje stejně neodbytně jako jeho minulost.

Holly byla vychovávaná jako člověk, takže dlouho netušila, že se řada děsivých příběhů a historek o nadpřirozených bytostech zakládá na pravdě. Život se jí změní ve chvíli, kdy se setká s démonem, který ji z nevysvětlitelného důvodu střeží jako oko v hlavě. Holly ani neví, jak se to stalo, a ocitá se ve smyslném světě mýtů i neobyčejné moci a po jejím boku stojí odhodlaný ochránce… Ochránce, jehož přítomnost je jí čím dál milejší.

Cade má však vlastní záměry. Záleží pouze na něm, zda si Hollyinu vydobytou důvěru udrží, nebo naopak ženu, která dokáže uspokojit jeho nejdivočejší potřeby, a dokonce si začíná podmaňovat i jeho srdce, zradí.

Město z popela (Nástroje smrti #2)
Cassandra Clare

3.10.2013
Knižní klub

Clary Frayová si toužebně přeje, aby se její život zase vrátil do normálních kolejí. Ale co je vlastně normální, když jste lovec stínů, zabíjíte démony, vaše matka je v kómatu způsobeném kouzlem a vy najednou vidíte vlkodlaky, upíry a víly? V druhém díle napínavé série autorka vtáhne čtenáře zpět do temných spárů newyorského podsvěta, kde láska vždy znamená nebezpečí a moc s sebou přináší smrtonosné pokušení.

Moje recenze

Carrie
Stephen King

7.10.2013
BETA

Děj Kingova prvního románu se odehrává mezi americkými teenagery. Hlavní hrdinka je nešťastná, neatraktivní dívka, pronásledovaná svými vrstevníky a tyranizovaná matkou, náboženskou fanatičkou. Carrie v sobě neočekávaně odhaluje paranormální schopnosti a malé, klidné městečko Chamberlain se stává jevištěm děsivých událostí.

Wicca (Wicca #1)
Cate Tiernan

7.10.2013
CooBoo

Šestnáctiletá americká středoškolačka Morgan Rowlandsová si o sobě odjakživa myslí, že je naprosto obyčejná, nepříliš hezká dívka. Když se ale do města, kde žije, přestěhuje a na její školu nastoupí o rok starší Cal Blaire, který zrychluje tep nejen jí, ale taky všem jejím spolužačkám, zjistí něco, co jí od základů změní život. Je čarodějka a pochází z prastarého, mocného čarodějnického rodu – stejně jako Cal. A její moc je skutečně obrovská, tak obrovská, že se ji potřebuje naučit ovládat…

Serafína (Příběh draků #1)
Rachel Hartman

7.10.2013
Fragment

V zemi zvané Gored žijí již po desetiletí lidé a draci v míru. Po tajemné smrti lidského prince je však příměří ohroženo. Podaří se Serafíně, která před světem skrývá své životní tajemství, odhalit skutečného vraha? Budoucnost draků je v sázce a v Goredu již není pro nikoho bezpečno.

Odložený případ (FBI #3)
Andrea Kane

7.10.2013
Fragment

Soudkyni Hope Willisové před třiceti lety unesli sestru-dvojče. Nyní se ztratila její pětiletá dcera Krissy. Noční můra je zpátky.

Mají ty dva únosy něco společného? Kdo a proč pronásleduje její rodinu? Když selžou klasické metody vyšetřování, obrátí se Hope na forenzní psycholožku, jasnovidku a bývalého agenta FBI. Čas běží a ne všechny stopy vedou k cíli…

50 odstínů vášně
Laura Elias

7.10.2013
Fragment

Vrhněte se do milostných dobrodružství dvou lidí, kterým slovo „stereotyp“ vůbec nic neříká.Deník, ze kterého sálá horoucí žár, ale i jde mráz po zádech, přečtete jedním – zatajeným – dechem. Nechte se svádět a svádějte! Vášeň, vzrušení a inspirace pro romantiky i odvážnější jedince…

Krvavý měsíc (Čistá krev #3)
Nancy Gideon

7.10.2013
Fragment

Policistka Charlotte Caissieová si už začíná zvykat na temná tajemství svého milence Maxe. Jeho nadpřirozený původ i zločinecká kariéra však nejdou dohromady s jejím životem. Dokáže se rozhodnout, co je pro ni důležitější? V New Orleans se mezitím šíří strach z bytostí, které slídí po kořisti. Charlotte chce chránit svého přítele za každou cenu. Co když ale není v nebezpečí Max?

Vládce duchů
Derek Meister

7.10.2013
Fragment

Existují.
Ian Boroughs to ví.
Vidí je.
Slyší je.
Cítí je.

Objeví se z ničeho nic.
Čeho se dotknou, shoří.
DUCHOVÉ.

Ian zůstával věrný své misi: Postaví se zabíjejícím světlům, branám, jež spalují vše, čeho se dotknou, a které chtějí zničit náš svět. Z New Yorku zamíří s Bpmem do Buenos Aires v naději, že zde získá důležité informace. Po setkání s Japonkou Čijo věří, že našli spolubojovnici. Náhle ho přepadají pochybnosti. Má on i jeho přátelé stále ještě stejný cíl?

Kníže z mlhy
Carlos Ruiz Zafón

7.10.2013
CooBoo

Je válka a Carverovi se rozhodli opustit město a přestěhovat se do malé pobřežní vesničky, kde koupili dům. Ale od chvíle, kdy překročí jeho práh, se začnou dít podivné věci. V domě totiž před lety záhadně zahynul Jacob, malý syn předešlého majitele.

S pomocí nového kamaráda Rolanda odhalují Max a Alicia Carverovi podezřelé okolnosti této smrti a objeví tajemné, ďábelské stvoření, jež si říká Kníže z mlhy. Vrátil se ze stínů, aby vyřídil dluhy z minulosti. Podaří se hrdinům rozplést všechny nitky příběhu? Uniknou ze spárů nevypočitatelného nepřítele?

Padesát stínů Evy
Rossella Calabró

8.10.2013
Práh

Ani ženy přece nejsou dokonalé jako z románu. Přesto mohou být milovány.

V každé ženě je nejméně padesát (tisíc) odstínů, stínů a nedokonalostí, které ji činí vnitřně bohatou a zároveň nepochopitelnou pro druhou stranu vesmíru. V této knize budu hovořit pouze o padesáti stínech, což je číslo, které je momentálně velmi v módě. A co myslím těmi stíny? Mám na mysli trochu te emotivní nadváhy, kterou všechny v sobě máme a která z nás často dělá přecitlivělé, komplikované specialistky na horor, který nám v duchu vitane vždy, když náš vyvolený neodpovídá na esemsky (už mě nemiluje a/nebo už píše jiný), kamarádka nás upozorní, že vypadáme trochu unaveně (unaveně? Chceš snad říct hrozně, ne?) nebo když nám váha ukáže o deko víc (bože, já jsem tlustá!). Padesát stínů Evy vám nabízí stoprocentně přirodní prostředek, který vřele doporučujeme na ty naše vnitřní stíny. Jmenuje se sebeironie. Ta nejen že činí naši pleť krásnější jako každý úsměv, ale je také tou nejmocnější zbraní, co existuje, při svádění. Lepší než botox. Ty nejodvážnější či nadmíru optimistické by mohly dát přečíst tuto knížku vlastním Adamům. Možná by pak (kéž by!) muži pochopili ledacos o ženách. Naděje umírá poslední. Ach, ještě jedna věc, milé Evy, a už je to oficiální: dokonalost je pěkná hovadina.

Smrtící vlna (Řád temnot #2)
Philippa Gregory

8.10.2013
Fortuna Libri

Luca Vero, klášterní novic pověřený samotným představeným Řádu temnot – aby vyšetřil okolnosti blížícího se konce světa a přitom hledal stopy Ďábla a vykonával soud nad osobami podezřelými z kacířství – se vydává na další cestu. Tentokrát jej povinnosti zavedou do italského přístavního městečka Piccolo. Na cestě Luku a jeho druhy – písaře Petra a sluhu Freizeho – stále ještě doprovázejí dvě dívky, s nimiž se setkali při vyšetřování kacířství v klášteře Lucretili: bývalá abatyše Isolda a její společnice a přítelkyně, muslimka Ishraq.

Spolu s nimi přibudou do Piccola dětští poutníci, kteří mají namířeno do Jeruzaléma. Jejich vůdce Johann věří, že se před nimi rozestoupí moře, aby mohli do Svaté země dojít po souši. K překvapení všech se to skutečně stane – v den, kdy se poutníci chtějí vydat na další cestu, moře se skutečně rozestoupí – aby se po pár hodinách vrátilo v obrovské smrtící vlně…

Obyvatelé Piccola obviní Isoldu a Ishraq, že vlnu schválně kouzly přivolaly a Luca je musí znovu postavit před soud. A aby jeho starostem nebyl konec, v Piccolu se objeví i tajemný velmistr Řádu temnot…

Co je tvoje, je i moje
Tess Stimson

9.10.2013
Domino

Grace Hamiltonová je dítě štěstěny. Na co sáhne, to se vydaří. Avšak to, po čem touží ze všeho nejvíce, mít nemůže: vlastní dítě. Tato nenaplněná touha se plíživě přemění v posedlost, která dokáže rozleptat i ten nejdokonalejší život. A pak se z Ameriky nečekaně vrátí její sestra…

Susannah je rozený smolař. Na co sáhne, to se zkazí. Ale děti mít může, dokonce je už i porodila – a dala k adopci. Šest let strávila v americkém tetovacím salonu a teď se vrací do Británie, aniž tuší, čím se tam vlastně bude živit. Už ani nevěří, že se jí podaří dělat něco smysluplného; spíše doufá, že zas nevytvoří nějaký další průšvih.

Setkání obou sester je zprvu jako setkání dvou bytostí z rozdílných planet. Přesto se dokáží shodnout na jedné věci: Susannah se stane náhradní matkou Graceina dítěte. Odnosí a porodí je, pak novorozeně předá jeho biologickým rodičům. Zádrhel nastane ve chvíli, kdy se Susannah rozhodne, že si dítě nechá…

Vytoužený milenec (Bratrstvo černé dýky #11)
J.R.Ward

9.10.2013
Baronet

Bratrstvo černé dýky není třeba čtenářům představovat. V jedenáctém svazku sledujeme příběh Qhuinna, „syna nikoho“ – rodina se ho zřekla, aristokracie se ho straní; nalezl svůj osud mezi bojovníky ve válce proti Vyhlazovací společnosti. Teď má na dosah i možnost založit vlastní rodinu, přesto je ale uvnitř prázdný, protože jeho srdce patří jiné bytosti než krásné Vyvolené… A je tu Blay, který se rozhodl zapomenout na svou neopětovanou lásku ke Qhuinnovi. Příběh zvláštní lásky se prolíná s dobrodružným bojem upířích vojáků o přežití jejich rasy; na scéně se totiž objevuje nový nepřítel, který pro Bratrstvo představuje smrtelné nebezpečí…

Zakázané radosti (Kanál #2)
Bertrice Small

9.10.2013
Baronet

Emily Shannová, úspěšná autorka romantických příběhů, vyměnila soukromý život za kariéru a vystačí si s živou představivostí. Skrývá však šokující tajemství, o kterém neví ani její vydavatel – až ji jednou požádá, aby napsala něco pikantnějšího, smyslnějšího, otevřenějšího a ze života. Emily nezná nikoho, kdo by jí v tom mohl pomoct, kromě svého nového odpovědného redaktora – vysokého, snědého, pohledného Michaela Devlina – který už provokuje její fantazie. Stejně jako Channel – televizní vysílání, v němž si ženy plní své tajné erotické sny. Emily, teď ochotnější než kdykoli předtím, musí Devlina přesvědčit, aby ji zasvětil do všeho, co zná… pokud mají mít její literární představy konečně reálný základ.

Krutá láska (Krvavá romance #4)
Alice Moon

9.10.2013
Fragment

Sára je ve velkém nebezpečí. Emilia prahne po pomstě a nic ji nemůže zastavit. Po únosu Sáry stojí Jonathan před velkým rozhodnutím: vydá Dustina a zbaví se tak soka jednou provždy, nebo bude chránit Sářin život, který je pevně spoután s Dustinovým? Mají vůbec Sára a Dustin naději na společnou budoucnost?

Opice (Pět bojovníků #2)
Jeff Stone

9.10.2013
Fragment

Po zničení čínského kláštera jsou ukradeny vzácné svitky s moudrostí starých mistrů. Pět mladých mnichů, kteří útok přežili, se chce pomstít. Nejprve se však musejí naučit ovládat bojové umění pěti zvířat, ke kterému jsou předurčeni – tygr, opice, had, jeřáb a drak.

Malao „opice“ se chce stát obratným mistrem. Nejdříve ale musí projít cestu plnou překážek, nebezpečí a dobrodružství. Podaří se mu vše překonat a získat opičí lstivost a mrštnost?

Velikost L znovu na scéně (Heather Wells #4)
Meg Cabot

9.10.2013
BB/art

Bývalé popové hvězdičce Heather Wellsové, která nyní pracuje v New Yorku na neblaze proslulé „koleji smrti“, osud konečně ukazuje laskavější tvář. V novém vztahu je nebývale šťastná, zbavila se pár přebytečných kil a navíc jsou prázdniny. Idylka však netrvá dlouho: superstar Tania Traceová se ocitá v nebezpečí a najde útočiště právě u Heather na koleji. A tak se Heather, ačkoli ji nezvaná návštěva pranic netěší, opět ocitá ve víru událostí a zapojuje se do pátrání po člověku, který se na cestě za svým cílem nezastaví ani před vraždou.

Vzkříšení (Upíří deníky #14)
L.J.Smith

9.10.2013
Fragment

Nejhrozivější z Prvorozených upírů Klaus byl přivolán z temnoty a začíná šířit zkázu v kampusu školy. Elena se společně s ostatními pouští do nerovného boje. Klaus se jí a Stefanovi chce mstít za to, že se ho pokusili již dříve zničit. Podaří se zlo porazit jednou provždy? Co když se najednou objeví Stefanova první láska Katherine?

Do propasti (Věk magie #3)
Berndt Perplies

9.10.2013
Fragment

Londýn 1897.
Hrozba zániku lidské civilizace jak ji známe je stále větší. Jonathan musí společně se svými přáteli pradávný zdroj magie zkrotit a navždy uzavřít. Aby se dostali k místu, kde je zdroj ukryt, musí nastoupit na palubu lodě navěky zahalené mlhou. Podaří se jim uniknout před nebezpečím, které se na lodi skrývá? Dostanou se včas ke zdroji magie? Čas ubíhá a síla magie roste…

Elixír (Elixír #)
Alma Katsu

10.10.2013
Knižní klub

Napínavý historický román s vazbou do přítomnosti začíná v současnosti na severovýchodě Ameriky. Na kliniku policisté v noci přivezou mladou ženu, která v lese zabila neznámého mladého muže. Záhadná Lanny začne lékaři vyprávět o své minulosti, která je plná temných tajemství. Nechybí v ní osudová láska ke krásnému synovi bohatého zakladatele města, pozdější skandály a prostopášný život s uhrančivým hrabětem. Příběh neutuchající lásky i čiré zrady, který přesahuje čas a smrtelnost, udrží čtenáře v napětí od první až do poslední stránky.

Hrana pokušení (Hrana #3)
Eve Berlin

11.10.2013
Ikar

Mischa Kennonová je perfekcionistka. V práci ve svém tetovacím salónu, při psaní erotických povídek, v péči o své platinově blonďaté vlasy. Žena, která má věci pevně pod kontrolou. A která to tak má ráda… Dokud nepotká na zásnubním večírku své nejlepší kamarádky Dylan zelenookého Connora Gallowaye, jehož autoritativnosti je těžké nepodlehnout. Jenomže pokušení podvolit se, jak Mischa s překvapením zjišťuje, ji začíná velmi lákat…

Opuštění (Padlí andělé #4)
Thomas E. Sniegoski

14.10.2013
CooBoo

Aaron nese tíhu odpovědnosti za celý svět i budoucnost lidstva a postupně mu dochází, že možná nebude mít dost síly to zvládnout. I když se všichni Nephilim snaží a bojují s příšerami z nočních můr ze všech sil den co den, objevují se stále další hrůzy, jež nemají konce. Dokáží v sobě najít víru v dobrý konec a postaví se Temné hvězdě? Nebo propadnou zoufalství a beznaději a svět, jak ho známe, skončí v plamenech pekel?

Pokušení (Tajný kruh #6)
Aubrey Clark

14.10.2013
CooBoo

Cassie se ještě nikdy necítila tak osamělá. Přátelé z Kruhu, který pro ni představoval rodinu a bezpečí, posedli duchové zlých předků, a to včetně Adama. Navíc to znamená, že se bude muset ponořit do své temné stránky, aby vůbec měla naději je zachránit. Najde však nečekaného spojence, jehož síla a láska pro ni budo oporou, ale zároveň břemenem, které ji bude svazovat a pokoušet víc než kdy dřív. Podaří se Cassie zůstat věrná své pravé lásce, nebo podlehne pokušení? A podaří se jí porazit zlo kolem i v sobě jednou provždy? Jakou cenu ale za to bude muset zaplatit?

Den co den (Den co den #1)
David Levithan

14.10.2013
CooBoo

Každý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života./p>

Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den.

Osudná hra paměti
Christophe Léon

14.10.2013
Motto

Rodiče čtrnáctiletého Sébastiena jsou rozvedení a on jezdí každý druhý víkend se svým otcem do jeho venkovského domu. Při jedné cestě spěchá otec víc než obvykle, je nepozorný a srazí ženu, která právě vystupuje z auta. K synovu údivu však nezastaví a od nehody ujede. Sébastien se nedokáže s jeho činem vyrovnat a rozhodne se pátrat na vlastní pěst po tom, co se s ženou stalo. Zjistí, že nezemřela, ale je v kómatu. A objeví, že má sedmnáctiletého syna, s kterým se spřátelí. Dá se opravdu všechno utajit?

Povstání kolosu rhodského (Sedm divů světa #1)
Peter Lerangis

15.10.2013
Egmont

Jack má díky vzácné genetické mutaci zděděné po předcích zvláštní schopnosti, které jiní lidé nemají. Tyto schopnosti bude potřebovat, protože musí zachránit svět.

Jack McKinley je obyčejný kluk s neobyčejným problémem. Zabíjí ho vzácný gen zděděný po předcích z dávno zmizelé civilizace. Gen ničí Jacka tím, že mu dodává zvláštní schopnosti, které jiní lidé nemají. Tyto schopnosti však Jack bude potřebovat, protože musí zachránit svět.

Dávná civilizace zmizela, když jí byl uloupen zdroj síly a rozdělen do sedmi magických Schránek. Ty byly ukryty na různých místech světa. Jack a jeho přátelé musejí Schránky najít dřív, než padnou do nesprávných rukou. Pokud Schránky nenajdou, nikdy se nevyléčí, zmizelý svět opět povstane, oceány se přesunou a život, tak jak ho známe, v podstatě skončí.

Nikdo se Jacka neptal, jestli chce být hrdina. Prostě se jím musí stát.

Smlouva s Evou
Jitka Volfová

15.10.2013
Mladá fronta

Po velkém úspěchu prvotiny Smlouva s Adamem přichází autorka, jež i nadále zůstává skryta pod rouškou anonymity, s pokračováním svého vášnivého příběhu o Adamovi a Evě…

Chcete se dozvědět, jak se bude po prodělaném milostném karambolu vyvíjet bouřlivý vztah mladé učitelky s otcem jejího žáka? Sotva se Adamovi podaří Evu přesvědčit, aby mu odpustila, objeví se nečekaná komplikace a jedna krize střídá další. Je jejich vzájemné pouto natolik pevné, aby společně překonali všechny překážky, které se jim staví do cesty, nebo se jejich cesty znovu rozejdou? Jakou roli v tom sehraje žárlivost? Nenaruší jejich sexuální život Evin strach z dalšího Adamova záchvatu? Nebo už Adam tentokrát udrží své emoce pod kontrolou a vše nabere nový směr? Stranou nezůstávají ani osudy Eviných kamarádek. Splní se Šárce její sen o lepším životě? Podaří se Heleně nahlédnout pod pokličku svých problémů? Život není jednoduchý ani v románu, a tak přináší řadu nečekaných zvratů…

Vzpomínky stínů (Alex Craft #3)
Kalayna Price

16.10.2013
Baronet

Když si mrtví potřebují promluvit, Alex Craftová je vždy připravena naslouchat…

Coby stínová čarodějka řeší Alex případy vražd povoláváním mrtvých – schopností, za niž platí vysokou cenu, a po několika posledních případech je cena nezměrná. Její magie není ovšem to jediné, co jí činí ze života jeden velký zmatek. Ačkoliv se vždy přátelila s Deathem, Smrtí samotnou, jejich vztah se stal nedávno mnohem osobnějším a intimnějším. Jejímu bývalému parťákovi, agentu Falinu Andrewsovi, vládne a přikazuje Zimní královna. A její nejlepší přítelkyně strávila příliš času ve Faerii a nyní čelí důsledkům.
Osobní život musí jít stranou, když v Nekrosu dojde k záhadné sebevraždě a Alex je najata, aby případ vyšetřila. Stín, který povolá, si ale na dny před brutálním koncem svého života nepamatuje, proto je případ ze zřejmé a veřejně spáchané sebevraždy překlasifikován na vraždu. Jaký druh magie ale dokáže ovládnout lidskou mysl? A proč si stín nepamatuje na svou vlastní smrt?

Oči dokořán (Aféra Blackstone #3)
Raine Miller

16.10.2013
Baronet

Před Ethana a Brynne staví život samá překvapení. Temné stíny minulosti se pokoušejí zničit vášnivé pouto, které je k sobě váže, a to i přes slib, že je už nic nerozdělí. Zničující ztráta a příslib nové naděje jim otevírá oči a oni si uvědomují, co je pro ně nejdůležitější. Zvládnou oba milenci překonat bolestivou minulost, která je neustále pronásleduje? Dokážou se vypořádat s osobou, která má v plánu postarat se během olympijských her o notné rozptýlení? Brynne a Ethan mohou ztratit všechno. Podaří se jim situaci zvládnout a vybojovat si to nejcennější, po čem touží – společnou budoucnost?

Odhalená (Sukuba #6)
Richelle Mead

16.10.2013
Domino

Splní se sukubě Georgině v posledním dílu série to, o co celou dobu usilovala?

Georgina Kincaidová měla celou věčnost na to, aby se naučila rozumět mužům, ale oni ji stále dokážou překvapit. Tak třeba Seth Mortensen, muž, který riskoval duši, aby se mohl stát jejím přítelem.

Georgina to nemá lehké ani v jiných ohledech: její ďábelský nadřízený ji nutí, aby na sebe i nadále brala různé podoby a plnila základní povinnosti sukuby. A teď ji navíc vyslal do Las Vegas, města hříchu! Proč mu tolik záleží na tom, aby Georgina odcestovala ze Seattlu – a tím pádem i od Setha?

Pochybnosti už mají i Georginini spojenci. A ona sama? Ví, že patří k nejlepším sukubám, ale pokud by se jí podařilo nalézt způsob, jak se stát normální ženou, určitě by toho využila. Ať to stojí cokoli. Chce se vyhnout jen jedinému riziku: že by ohrozila muže, pro kterého to všechno podstupuje…

Zapomnění (Síla pětice #5)
Anthony Horowitz

16.10.2013
BB/art

Strážci brány – Matt, Pedro, Scott, Jamie a Scarlett – uprchnou z Hongkongu, ale jsou
roztroušeni po nepřátelském, nebezpečném světě. Aby se sešli a mohli naplánovat další postup, musejí překonat nejrůznější překážky. Král Starých zatím shromažďuje vojska v Zapomnění: odpuštěné krajině, kde poslední příslušníky lidské rasy čeká rozhodující bitva…

Láska v Provenci
Bridget Asher

16.10.2013
Fortuna Libri

Starý kamenný dům, láska, báječní lidé, blahodárné působení staletími vytříbené místní kuchyně, to je hojení nešťastných duší po provensálsku.

Do Provence – do malého městečka Puyloubier – přijíždí z americké Floridy Heidi a s ní i její sedmiletý syn Abbot, oba se po svém snaží vyrovnat se ztrátou manžela a otce, s nimi přijíždí šestnáctiletá neteř Charlotta.

V sousedství domu bydlí důvěrná přítelkyně Heidiny rodiny a ta jí odkrývá tajemství jednoho léta, kdy Heidina matka opustila svou rodinu a přijela si sem léčit svou poraněnou duši. Sousedka je navíc skvělá kuchařka. Heidi postupně nachází klid a novou lásku mezi vinicemi, levandulí, za vlahých večerů na úpatí magické hory.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..