Suma sumárum za červenec 2013

Pozdě, ale přece! Že áááno. Člověk by neřekl, jak ten čas rychle uteče. Vážně bych potřebovala, aby měl den daleko víc hodin, anebo aby měl víkend o den víc. Ale jdeme na to!

Knihy, které jsem si koupila:

Božský bastard by Christina Lauren (Recenze) – v češtině
Tajemství Lynburnů by Sarah Rees Brennan – v češtině
Ill Wind by Rachel Caine – v angličtině
Akta X – Chci uvěřit by Max Allan Collins – v češtině
Cesta věčnou nocí by Veronica Rossi (Recenze) – v češtině
Ptačí zpěv by Meagan Spooner – v češtině
Hvězdy nám nepřály by John Green – v češtině

Lepší pohled na obálky:

Božského bastarda a Tajemství Lynburnů jsem si pořídila při sraze v Ostravě, zbytek knih mám pak z Knižního outletu ve Zlíně ze zlínského srazu. Bastarda jsem musela mít, protože se mi líbil v originále a česká obálka je vážně povedená. Lynburny jsem ještě stále nečetla, ale je docela vtipné, jaké dvě postavy vidíme na obálce. Ill Wind i Akta X jsem v outletu našla pouhou náhodou. Akta X mě myslím vyšlo na cca 30 kaček a Ill Wind u nás vycházelo i v češtině u nakladatelství Triton, ale moc se neuchytilo (asi i kvůli obálkám). Dívala jsem se na BookDepository a možná si sérii koupím celou v angličtině. U série Nebe od Veronicy Rossi mě doela omráčilo zjištění, že druhý díl vlastně není celý. Pak i do jisté míry chápu, proč u nás neměl druhý díl taková ohlas jako v zahraničí. Mně se totiž ohromně líbil a bez jistých částí pak celý děj vyznívá neúplně a divně. Nemůžu se dočkat třetího dílu. Ptačí zpěv mě docela lákal, ale stejně jsem se k němu ještě nedostala. A i když jsem si říkala, že si Hvězdy kupovat nebudu a že mě ani neláká si je přečíst, koupila jsem si je. My bad.

Kniha, kterou jsem dostala:

Černá nenávist by Dennis Lehane – v češtině

Tuhle knihu jsem si chtěla už dlouho koupit, ale tak nějak jsem se k tomu nedostala. Nakonec jsem ji dostala od Axii, za což jí ještě jednou děkuji. Kdy se mi do rukou ovšem dostane pokračování, je ve hvězdách, jelikož si Epocha poslední rok snad razí heslo čím později, tím lépe.

Kniha, kterou jsem dostala na recenzi:

Volání úplňku by Keri Arthur (Recenze) – v češtině

Tohle pro mě už navždy bude konečná kniha, jakou jsem pro Fantom Print kdy recenzovala. To je tak, když si na vás začne na GoodReads vyskakovat nespokojená překladatelka, když si dovolíte poukázat na mizerný překlad (a nejste jediní), nařkne vás z naprostých pitomostí, načež si zatepla utíká postěžovat vrchnímu, jak je jí ubližováno. A jako v každé správné telenovele, to má i své pokračování v podobě arogantních, výhružných a namyšlených emailů, které mi měly ukázat, kde je mé místo. Inu, dala jsem nakladatelství vale, ať si straší jiné recenzenty. Jen mi to zkazilo náladu a přesvědčilo, že bych takové lidi rozhodně podporovat neměla. Tudíž si odteď budu kupovat jen díly Kate Daniels, možná dokoupím Mercy a finíto.

Tak a teď k tomu, co se za červenec událo nového. Proběhly hned dva srazy. Jeden v Ostravě a druhý ve Zlíně. Nebudu se zbytečně vykecávat o tom, co se dělo, pokud vás to zajímá, přečtete si reporty. Kromě toho jsem na blogu Mony narazila na zajímavý Prázdninový knižní tag, který se později začal objevovat i na dalších stránkách. Začátkem prázdnin se rozjel i druhý ročník Letního dumání a speciál Žhavé léto s Baronetem, který měl za cíl představit vám zajímavé knižní kousky.

Dále se nám na FaceBooku podařilo pokořit magické číslo 1000, za což vám ještě jednou ze srdce děkuju! Laurdes na léto rozjela speciální čtecí challenge Pětistovka je jen číslo, u níž jsem díky nedostatku vícestránkových knih zvládla přečíst jen dvě. Nemůžu zapomenout ani na červencové Čteme s Knižním doupětem, kdy jsem se konečně pustila do prvního dílu série Bratrstvo černé dýky. No a jako třešnička na dortu pak byl týdenní speciál pro Neoluxor, Týden s Comic-Conem.

A závěr článku opět věnuju oblíbené statistice. Podle TOPlistu byla návštěvnost Doupěte takováto:

1.7. – 7.7.2013           2381

8.7. – 14.7.2013         2552

15.7. – 21.7.2013       2224

22.7. – 28.7.2013       2376

29.7. – 4.8.2013         2528

A podle vnitřní statistiky WordPressu a GoogleAnalytics se to má takto – počet zobrazení 22.351, průměrné denní zobrazení 745. U návštěvnosti stránek se to má již klasicky, nejvíce se díváte na Recenze, pak na Data vydání (2013, 2014). Ještě jednou mockrát děkuji za to, že se ke mně často a rádi vracíte, to je ta nejlepší pochvala vůbec.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Ewril napsal:

    Tak to je opět pěkná kupička knížek;) Tiše ti závidím bastarda, chystám si ho taky koupit.
    Jinak chystáš i sumatrizaci za srpen a září?? Já vím že jsem otravná ale moc ráda tyhle články očumuju:D

    • Syki napsal:

      Články určitě budou, jen jsem dříve měla problémy s počítačem a neměla jsem všechny knihy pokupě. Postupně články budou 🙂

  2. Meghan napsal:

    Hvězdy nám nepřály jsme tak trochu ve Zlíně vykoupily 😀 Trochu lituju, že jsem si taky nevyhrabala někde ty Akta X.
    Meghan recently posted..Jaký bude filmový Prodloužený víkend?My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..