Poznej blogera: Wolf Draven’s Dream Bookshelves

Název blogu: Wolf Draven’s Dream Bookshelves

Adresa blogu: http://wolfdraven.eu

Pisatel blogu: Wolf Draven (Brno)

Jazyk blogu: český

Knižní blog: ano

O blogu: Na blogu se snažím přiblížit čtenářům různé knihy a mé nadšení z jejich četby, které by je také mohlo nalákat. Nesoustředím se pouze na knihy v češtině, ale také v angličtině a plánuji recenzovat i knihy ve finštině. Dále se u mě najde i nějaký ten projekt či meme, různé výzvy, soutěže nebo třeba bazar. Do budoucna toho plánuji mnohem více, tak třeba to přiláká i nějaké nové nadšence do knih.

Zaměření blogu: Nebráním se žádnému žánru, ale nejvíc se věnuju asi thrillerům, severským detektivkám, young adult (v češtině i angličtině) a hororům. Najdete u mě ale i současnou českou či zahraniční literaturu, dívčí romány a nějaký ten komiks.

Délka blogování: Celkově téměř 10 let, s Wolf Draven’s Dream Bookshelves 1,5 roku. (stav k 4.9.2013)

Důvod blogování: Moje blogerské začátky sahají téměř 10 let nazpět. Tehdy jsem si založila svůj první blog s citáty z knih, protože jsem je chtěla mít tak nějak všemožně setříděné a také jsem se o ně chtěla podělit s dalšími lidmi. Bohužel moje aktivita nebyla zrovna ohromující a tak mi byl blog jednoho dne bez varování smazán. Po čase jsem si založila další blog společně s jednou kamarádkou, ale potkal ho naprosto stejný osud. Za nějakou dobu mi ale začlo blogování opět chybět a tak vznikl v roce 2010 nový blog s citáty a úryvky z knih (stále funguje a občas tam něco přihodím http://wolfdraven.blogspot.cz/ ). Wolf Draven’s Dream Bookshelves vznikl v podstatě trošku z hecu, protože mi moji přátelé nevěřili, že přečtu TOLIK (Jim přijde 10 knih měsíčně jako velká spousta. Co měsíčně, ročně! 😀 Měla bych jim zřejmě představit některé z dalších blogerů.) knih a ještě si pamatuju, o čem jsou. A také chtěli poradit, co by si měli přečíst a co je třeba ztráta času. Další důvod je spíše osobní – když o nějaké knize přemýšlím při psaní recenze, tak se mi více vryje do paměti. A já bych nerada na některé knihy časem zapomněla.

Oblíbená kniha nebo autor: Oblíbených autorů i knih mám hrozně moc, ale nejvíce mi v srdci zůstala kniha z dětství o přátelství malého chlapce a obrovského psa – Bella a Sebastián. Z autorů je to např. Stephen King, Dean Koontz, John Saul, Clive Barker, Terry Pratchett, Neil Gaiman, Meg Cabot, Sarah Dessen, Astrid Lindgrenová…

Kontaktní údaje: https://twitter.com/WolfDraven1
https://www.facebook.com/wolfdraven
email: wolf.draven.dream@gmail.com

Pár slov na závěr: Pokud si najdete chvilku a zavítáte na můj blog, budu opravdu ráda. A pokud se vám tam bude něco líbit, tak budu navíc ještě šťastnější.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..