Podzimní napětí s Dominem (26) – Grant County

Tento týden se společně s blogem Books in Ashes podíváme na dvě série oblíbené autorky Karin Slaughter.

Grant County

Grant County je šestidílná série odehrávající se ve smyšleném městě Heartsdale. Příběh je vyprávěn z pohledů tří postav: Sary Linton, Jeffreyho Tollivera a Leny Adams. Sara městská pediatrička a na poloviční úvazek také místní koroner. Jehhrey je její bývalý manžel a šéf policie, Sara si ho ovšem znovu vzala. A Lena je jeho podřízená.

Sara si už jako malá začala všímat vědy a dokázala si zajistit speciální hodiny od vysokoškolských profesorů. Střední školu dokončila díky scé inteligenci o rok dřív. Na vysokou se dostala jen díky stipendiu a po získání titulu z medicíny pracovala Grady Hospital. Díky jedné nepěkné události, která ji pronásledovala ještě pěkných pár let, už nejspíš nikdy nebude moci mít děti. Se svým manželem se poprvé setkala na zápasu středoškolského týmu, jemuž dělala doktorku.

Ačkoliv měl v městečku jistou pověst, Saře padl hned do oka, jen to na sobě nedala znát. A jak už to tak bývá, Jeffreymu se zdála být přitažlivější. Po několika schlůzkách se do sebe zamilovali, po čase se vzali a žili spolu šest let, dokud jej jednoho dne nenačapala in flagranti, na druhý den vyplnila rozvodové papíry. Za dva roky po rozvodu je dohromady svedl společný případ v první knize série – ve Zběsilosti. Od té chvíle si k sobě postupně zase hledali cestu…

Poslední díl série byl vydán v roce 2007. Autorka pak na úspěšnou sérii navázala další oblíbenou sérií Will Trent, jejíž sedmý díl letos vychází také v češtině.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..