Faking It

FakingIt_bookAutor: Cora Carmack
Originální název: Faking It
Knižní série: Losing It (Losing It)
Díl: druhý
Žánr: new adult, romance
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 5 hvězdiček

Max miluje hudbu na světě ze všeho nejvíc. Když je na pódiu, má pocit, jako by byla doma, slova jí ze rtů splývají skoro sama a do každého svého vystoupení dává srdce i celou duši. Její rodiče pro to ovšem nemají příliš pochopení. Už od malička z ní chtěli mít nafintěnou holčičku jako z reklamy na dokonalý život. Pak ale přišel zlom a Max už nemohla dál předstírat.

Podařilo se jí vybojovat jakous takous svobodu, ale zdá se, že bude mít rychlého konce. Její rodiče jsou ve městě a chtějí se seznámit s jejím úžasným přítelem, o jakém jim vyprávěla. Na tom by nebylo nic divného, kdyby to nemělo jeden háček. Její současný přítel by rozhodně nevyhrál cenu za toho nejlepšího kluka pod sluncem. A tehdy vstoupí do hry Cade.

I když se snažíte zapomenout na lásku svého života, je to dost těžké, hlavně proto, že ji i jejího přítele máte neustále na očích. Své by o tom mohl vyprávět právě Cade. Ačkoliv se snaží své city hodit za hlavu a začít od začátku, nějak se mu to nedaří. Ani ve studiu se mu nedaří a o pořádnou roli nezavadil měsíce. Život mu ukáže novou cestu ve chvíli, kdy uvidí Max. Nemohli tušit, že je jedna lež dovede tak daleko…

Počet stran: 304 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 4.6.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 2 dny, listopad 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Druhý díl byl daleko, daleko lepší než ten první.

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autora

Můj názor: První díl série mě tolik neoslovil, ani nezvedl ze židle, abych si řekla „páni“. Nejspíš i proto jsem byla docela skeptická ohledně toho, co mě potká v pokračování a záměrně jsem se mu vyhýbala. Inu, stačila jedna dlouhatánská jízda vlakem směrem domů a já jsem neodolala a začetla se. A pak jsem nemohla přestat.

Po přečtení anotace vám musí být jasné, jak to nejspíš skončí – a ano, nemýlíte se. Ale víte co? Ono to vůbec nevadí. Protože i když už od začátku na 98% tušíte, jak to asi tak může skončit, stejně vás to chytne a hltáte jednu stránku za druhou. Alespoň takhle jsem to měla já.

Cade se ukázal jako neskutečné zlatíčko a Max mi byla ohromně sympatická. Tahle kniha dala výrazu „protiklady se přitahují“ úplně nový level. Všechno to mělo ty správné grády, dialogy vás nenudily a neuspávaly, milostné scény byly tak akorát žhavé. Tentokrát se autorce podařilo vše nakombinovat v takovém poměru, že mi při dočtení bylo líto, že to končí. Pravda, tu a tam jí to přece jen ujelo a neubránila se až příliš velkým klišé, ale ono je to v celkovém kontextu tak nějak jedno.

Teď jsem vážně zvědavá, jaký bude třetí díl. Jestli dokáže překonat ten druhý, anebo sklouzne ke kvalitě jedničky. Jediné obrovské mínus série jsou ty příšerné obálky. Vážně. Nelíbí se mi. Vypadají strašně.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..