V září 2013 vyšlo – 2. část

Až mě udivuje, kolik knih v tom září u nás vůbec vyšlo. Kde na to má člověk brát?

~ Česko ~

Kouř a zrcadla (Kouř #2)
Tanya Huff

13.9.2013
Brokilon

Původně mělo jít o nenáročný týden, lokace byla dokonalá, štáb na místě a scénář připravený. Vyskytl se ovšem zádrhel, s nímž nikdo nepočítal. V Caulfieldově domě skutečně strašilo! V této vile došlo v průběhu desetiletí k mnoha strašlivým vraždám. A žádné z obětí se evidentně nepodařilo uniknout do posmrtného života…

Vše začalo neškodným žertíkem – koneckonců, někteří z duchů byli pouhými dětmi. Následovaly potíže s technikou, podivné zvuky a Tonyho zjištění, že vidí a slyší mrtvé. S tím by se pravděpodobně dokázal vyrovnat. Každopádně už zažil mnohem děsivější a nebezpečnější situace. Ale to jen do chvíle, než kdosi prolil v domě krev. Byla to pouze drobná nehoda, ale úplně to stačilo. Tony a většina herců i štábu se náhle stali vězni v domě, který již mnohokrát dokázal, že umí zabíjet. Jelikož Henry Fitzroy a Chester Bane nemohou proniknout bariérou, kterou kolem sebe dům vytvořil, nestojí mezi nimi a šílenstvím či smrtí nic než Tonyho zanedbatelné čarodějnické schopnosti…

Anna (Anna #1)
Justus Pfaue

16.9.2013
CooBoo

Anna se touží stát primabalerínou. Ale po těžké autonehodě ochrne a šance na velkou taneční kariéru jsou ty tam. Vypadá to, že už nemá proč žít, bez baletu nevidí v uzdravení žádný smysl. Pak se však dostane do sanatoria, pozná Rainera, prima kluka na vozíku, který jí vlije novou energii do žil. Krok za krokem se Anna vrací do života a na pódium, kde se jí díky talentu otevírají netušené obzory. Brzo se však bude muset rozhodnout. Balet, nebo láska? Co je důležitější?

Rebelové věčnosti
Gerd Ruebenstrunk

16.9.2013
CooBoo

Nadnárodní korporace Tempus Fugit dosáhla nemyslitelného – dokáže obchodovat s časem. Chcete koupit nebo prodat deset let života? Nebo rovnou celý? Věčný život se zdá na dosah. Ale je tato převratná technologie skutečně tak bezpečná, jak tvrdí Tempus Fugit? Nebo jsou všechny ty podivné události, které se dějí po celém světě, důsledkem zahrávání si s časem a tím i celým vesmírem a dříve či později uvrhnou svět do chaosu, jak tvrdí tajemná organizace Rebelové věčnosti?

Ve znamení Štíra
Maggie Stiefvater

16.9.2013
Argo

Americká autorka, která se i u nás proslavila svou veleúspěšnou romantickou trilogií o vlkodlacích (Mrazení, Váhání a Splynutí), vystavěla svůj nový, strhující román s působivou tajemnou atmosférou na skotské, irské a manské mytologii: kolem báje o rychlých, nádherných, ale nebezpečných vodních koních rozehrála příběh dvou mladých lidí, příběh jejich vztahu a nelehkého dospívání.

Scarlet (Měsíční kroniky #2)
Marissa Meyer

17.9.2013
Egmont

Osmnáctiletá Scarlet Benoitová je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí: pilotovat raketu, oškubat kachnu, ignorovat názor většiny a udělat si svůj. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jediným blízkým člověkem na světě.

Až do dne, kdy babičku unese jakýsi tajemný gang a Scarletin život se navždy změní. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, kterého Scarlet zná jen zběžně. Scarlet se nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, ze kterých čpí potíže na sto honů. Jenže Vlkovu pomoc potřebuje, pokud chce najít únosce své babičky. A to ještě netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly…

Moje recenze

Inferno (Robert Langdon #4)
Dan Brown

18.9.2013
Argo

Robert Langdon se tentokráte ocitá v srdci Itálie, kde studuje mnoha záhadami a tajemstvími opředený rukopis – DantehoPeklo (Inferno). Musí se postavit tváří v tvář soupeři, který ho zavede do světa klasického umění, tajných chodeb a futuristických zbraní. Klíč k nezodpovězeným otázkám je skryt mezi řádky Danteho pekla a Langdon se opět vrhá do boje s časem, aby odvrátil zkázu, která světu hrozí.

Nejistý zítřek (Inkarnace #2)
Avery Williams

23.9.2013
CooBoo

Serafina už prožila celá století. Ale teprve nedávno si začala připadat opravdu naživu. Konečně se rozhodla opustit svého přítele Cyruse a po letech a letech, kdy musela střídat těla kvůli zachování své nesmrtelnosti, se konečně usadila někde, kde je šťastná. Protože našla Noaha. Ale pak se stane něco velmi podezřelého a Serafina se začne obávat o své nové přátele. Rozhodne se Sera pro další, nové tělo – a jiný život – nebo najde způsob, jak si udržet navždy, co právě získala?

Světlo mezi oceány
M. L. Stedman

23.9.2013
Plus

Válečný hrdina Tom Sherbourne se vydává na Janusovu skálu, aby se zde stal správcem majáku. Když v Partageuse neplánovaně pozná Izabelu a za nějakou dobu se s ní ožení, zdá se, že všechny útrapy v jeho životě již skončily. Idylu páru žijícího na ostrově však naruší Izabelina nenaplněná touha stát se matkou. Když u břehu ostrova uvízne loď s nemluvnětem a mrtvým mužem na palubě, stojí Tom před vážným rozhodnutím. Musí si vybrat mezi vlastním svědomím, jež mu velí celou událost oznámit, a láskou k Izabele…

Výtečník v jejím loži (Výtečníci z Halstead Hall #2)
Sabrina Jeffries

25.9.2013
Domino

Jediná karetní hra nám muže obrátit život naruby…

Jarret Sharpe by si nejraději vydělával na živobytí karbanem. Protože ale poslední dobou spíše prohrává a navíc čelí babiččinu ultimátu, že se musí do roka oženit, rozhodne se jednat. Přece se neožení z donucení! Slíbí proto, že povede rodinný pivovar, když babička svou hrozbu vydědění zruší.

Ani jako pivovarník ovšem nepřestane být hazardním hráčem. Pozná to ve chvíli, kdy za ním přijde půvabná Annabel Laková a předloží mu lákavou nabídku: zahrají si spolu karty. Pokud vyhraje on, je ochotna strávit s ním noc. Pokud vyhraje ona, Jarret pomůže zachránit pivovar jejího bratra před krachem. Copak mohl proslulý karbaník tušit, že ho ta dáma obehraje?

Jarret musí dostát slibu gentlemana, a tak se s Annabel vydává na cestu. Čím více ji poznává, tím silněji cítí, že by s ní chtěl spojit svůj život, oženit se a mít děti. Není to ovšem snadné: rád by si zároveň uchoval nezávislost a bojí se zklamání. Annabel se vztahu s Jarretem obává také, i když ze zcela jiného důvodu: už léta střeží tajemství, které jí brání v lásce. Podaří se jim zbavit předsudků a černých můr minulosti, aby mohli dát průchod citům?

Vždycky budeme mít léto (Léto #3)
Jenny Han

25.9.2013
JOTA

Belly milovala v životě jenom dva kluky. Oba mají příjmení Fisher. A po dvouletém chození s Jeremiášem si je téměř stoprocentně jistá, že on je ten pravý. TÉMĚŘ jistá.

Konrád se nikdy nevyrovnal s chybou, kterou udělal, když nechal Belly odejít. Zato Jeremiáš vždycky věděl, že Belly je dívka, pro kterou udělá cokoli.

A když se Belly s Jeremiášem rozhodnou, že zpečetí svůj vztah svatbou, Konrádovi naplno dochází, že jde do tuhého. Musí Belly říct, že ji miluje, nebo ji ztratí navždy. Teď, nebo nikdy.

A Belly nezbývá, než si poprvé naprosto upřímně přiznat, co k oběma cítí. A když to udělá, pochopí, co ve skrytu duše vždycky věděla: jednomu z nich bude muset zlomit srdce.

Tři nejsou pár (Láska, sex, touha #3)
Ali Cronin

25.9.2013
Fragment

Parta sedmi středoškoláků rozhodně ví, jak si pořádně užívat života. Každý z nich ale řeší nějaké trable – s láskou, se školou, s rodiči.

Cass je krásná, milá a oblíbená, navíc z bohaté rodiny a má šanci studovat na prestižní univerzitě.

Co když ale ani tohle nestačí? Neshody s klukem, s mámou a nakonec i s kamarády – zvládne Cass vše vyřešit? A proč jí nikdo nevěří, že žádná „slečna dokonalá“ neexistuje?

Nepřítel v mé mysli (Děsivé splynutí #2)
Jill Hathaway

25.9.2013
Fragment

Středoškolačka Vee má mimořádnou schopnost – během stavů bezvědomí se ocitá v těle jiných lidí. Svoje nadání se učí postupně ovládat. Najednou se ale probudí za volantem auta, které se řítí do neznáma. Zdá se, že se někdo „naboural“ do jejího vědomí a snaží se ji ovládnout. Kdo je tento vetřelec? Proč se pokouší Vee sledovat a kontrolovat její mysl?

Lovci zla (Říše temnot #5)
25.9.2013
L.J.Smith

Fragment

Jako malá se stala Rashel svědkem smrti své matky a svého nejlepšího kamaráda, které zabil upír. Sama unikla jisté smrti jen o vlásek. Po ztrátě svých blízkých se rozhodla proti zlu bojovat a stát se lovkyní upírů. Když se v Bostonu začnou z ničeho nic ztrácet mladé dívky, Rashel se spojí s několika dalšími lovci a chce dívky zachránit. Bude jejich výprava proti upírům úspěšná? Co když ale není všechno tak jasné, jak si Rashel myslela?

Spřízněné duše (Říše temnot #6)
L.J.Smith

25.9.2013
Fragment

Šestnáctiletá Hannah je v nebezpečí. Dostává podivné vzkazy, má pocit, že ji někdo sleduje a chce ji zabít. Podivný cizinec, se kterým se setkala již v minulém životě, tvrdí, že oni dva jsou spřízněné duše a patří k sobě. Co když ale varovné vzkazy ukazují právě na něj? Co bude muset Hannah podstoupit, aby se dozvěděla pravdu a zachránila se?

Konec a smrt Amelie Ann
Kat Rosenfield

25.9.2013
Egmont

Becca vždy toužila opustit ospalé malé městečko, ve kterém vyrostla. Nález neznámé mrtvé dívky u cesty však všemi obyvateli, včetně Beccy, otřese. Becca stále nemůže pochopit, jak mohlo k něčemu takovému dojít nedaleko jejího domu, a poprvé v životě se nedokáže rozhodnout, co by měla udělat dál.

Krátké kapitoly popisující poslední dny Amelie Anne jsou provázány s létem, které prožívá Becca, a souběžné příběhy dvou mladých dívek, které mají potíže s vlastní identitou a vztahy na hraně, přivádějí čtenáře stále blíž a blíž k pravdě a postupně rozplétají skutečný příběh Amelie Anne.

Obviněný (Theodore Boone #3)
John Grisham

26.9.2013
Fortuna Librit

Právník školou povinný znovu v akci – Pomsta milionáře na útěku – Rozjetá policejní mašinérie – Kdo a co stojí za protřelou konspirací, které čelí Theodore Boone.

Na Theodora Boonea se valí velké problémy. Zatímco celý Strattenburg dychtivě očekává nový proces s Petem Duffym podezřelým z vraždy, vyvstanou potíže pro jejich právníka školou povinného. Ve městě došlo k loupeži a obviněný je Theo. Jeho reputace je v sázce, důkazy proti němu se hromadí a ještě ke všemu na něj číhají nebezpečné hrozby. Theo se proto rozhodne udělat vše, co je nutné, aby prokázal svou nevinu – i kdyby to znamenalo porušení několika pravidel.

Půlnoční ulička (Upíři z Morganville #3)
Rachel Caine

26.9.2013
Brokilon

Město, kde Claire Danversová studuje na univerzitě, sice ovládají upíři, ale příměří mezi živými a mrtvými poskytuje relativní bezpečí. Na chvíli. V okolí se objevují mrtvá lidská těla, pronásleduje ji psychopat a starověká pijavice jí nabídla soukromé vyučování. Claire brzy zjistí proč. A pojem večerní škola získá zcela nový význam.

Fourteen Days for Conspiracy (Bleach #9)
Tite Kubo

26.9.2013
Crew

Ičigo a jeho přátelé se konečně vydávají do Soul Society na pomoc Rukii, kterou brzy čeká poprava. Než se k ní však záchranný tým dostane, bude se muset vypořádat s obrovitým strážcem brány Džidanbóem, smrtelně nebezpečným kapitánem Ičimaruem i s tlupou spojenců, se kterými je někdy daleko horší pořízení než se samotnými nepřáteli.

Tak trochu jiná (Tak trochu jiná #1)
Nina Berry

28.9.2013
ALPRESS

Dez je obyčejná slušná holka, která poslouchá rodiče i učitele a snaží se zůstat nenápadná. Teprve až zachrání Caleba ze stříbrné klece, dozví se od něho, jaká opravdu je a co se v ní skrývá. Nyní v Dezině nitru žhne temnota a ani Caleb, ostatní spřízněnci či nepřátelé nemůžou být dost připravení na to, co rozpoutá.

V pasti
Michael Northrop

30.9.2013
CooBoo

V den, kdy začala sněhová bouře, nikdo netušil, že bude trvat celý týden. Běsnící vítr, nekonečné závěje sněhu a vše spalující mráz. Pro ty, které bouře zasáhla, tak už není hlavní starostí, jak zůstat v teple, ale jak přežít. Scotty a jeho přátelé Petr a Jason patří k posledním ze sedmi studentů, kteří po začátku bouře čekají v budově své střední školy, až pro ně někdo přijede. Brzo jim však dojde, že jim nezbyde nic jiného, než ve škole přenocovat. Což se nezdá jako vůbec špatný nápad…

Stín noci (Čas čarodějnic #2)
Deborah Harkness

30.9.2013
Knižní klub

Pokračování Času čarodějnic, literární senzace roku 2011, a druhý díl z plánované trilogie zavádí Dianu a Matthewa do temných uliček alžbětinského Londýna, v nichž se to jen hemží špióny, lstmi a úskoky, kde pátrají po čarodějnici, která by Dianu naučila lépe ovládat její magické schopnosti, a hledají stopy vedoucí k tajemnému svazku č. 782. Do hry však znenadání vstupuje mysteriózní spolek starých Matthewových přátel známý jako Škola noci a Matthew a Diana se vydávají na podivnou cestu, která je zavede až k 1500 let starému upírskému tajemství…

Najít Sky (Benediktové #1)
Joss Stirling

30.9.2013
Plejáda

Patnáctiletá Sky je na první pohled typická Angličanka, která se s nevlastními rodiči přestěhovala do Colorada, do typického amerického zapadákova, kde místní zběsile fandí svým sportovním týmům a střední školu ovládají roztleskávačky. Zed Benedict je pro každého problémový floutek, který hreší na svůj vzhled a talent. Jenže první dojem může klamat. Sky brzy odhalí, že Zed má tajemství, které děláz městečka Wrikenridge zatraceně nebezpečné místo. A tak se Sky ocitá nejen ve víru první lásky, ale především uprostřed střetu dvou mocných klanů, z nich jedne se neštítí únosů, vražd a ovládání cizí mysli…

Vlčí princezna
Cathryn Constable

30.9.2013
Mladá Fronta

Sofie je na světě sama a touží být něčím výjimečná. Ale to, co ji v životě čeká, by si nepomyslela ani ve snu…

Školní výlet. Zasněžené pláně Ruska. Sofie, Delphine a Mariana se náhle ocitnou samy ve vlaku uprostřed liduprázdné, mrazivé pustiny. Dočkají se však pohádkového vysvobození – princezna Anna Fjodorovna Volkonská je na saních tažených koněm odveze do svého zimního paláce, obleče do krásných šatů a připraví jim neobvyklé zážitky. Když padne noc a z okolních lesů zavyjí vlci, zjišťuje Sofie, že tajuplný zchátralý palác obsahuje nejedno tajemství, které jí je vzdáleně povědomé. Začíná pátrat ve vzpomínkách na ztracené dětství, a z toho, co nakonec objeví, jí běhá mráz po zádech. Je princezna Anna tou, za kterou se vydává? Pokud ne, kdo je skutečnou dědičkou šlechtického sídla? A proč Sofii tak přitahují ti bílí vlci?

Death Note – Zápisník smrti 8
Cugumi Óba, Takeši Obata

30.9.2013
Crew

Do hry vstupují nové postavy a začíná další kolo smrtící hry na kočku a myš. Zdá se, že Light má všechno pod kontrolou, ale přicházejí další protihráči. Inteligentní, záhadní a nebezpeční. Light se však nedá zastavit. Má svůj cíl. Být bohem nového, dokonalého světa.

Famfrpál v průběhu věků
J.K.Rowling

30.9.2013
Albatros

Pro všechny, kdo mají rádi Harryho a fandí mu v jeho famfrpálových kláních za Nebelvír! Reprint příručky získané přímo z bradavické knihovny při Škole čar a kouzel vás seznámí s vývojem létajících košťat, poučíte se, jaké hry se s košťaty hrály ve starověku, jak se objevila Zlatonka, jakými proměnami prošel famfrpál od 14. století a jak vypadá dnes, seznámíte se s významnými famfrpálovými týmy ve Velké Británii a v Irsku. Uvádí ji předmluva ředitele bradavické školy Albuse Brumbála a najdete v ní i reprodukci výpůjčního lístku z bradavické knihovny. Autorem této příručky je expert na slovo vzatý, kromě ní napsal např. knížky Lítá jako šílenec, Potlouky v akci či Studie o strategii obrany při famfrpálu. Jeho příručku vysoce oceňuje jak Albus Brumbál, tak Batylda Bagshotová (autorka Dějin čar a kouzel), ale i Zlatoslav Lockhart a další významné osobnosti kouzelnického světa.

Fantastická zvířata a kde je najít
J.K.Rowling

30.9.2013
Albatros

Alespoň jeden výtisk knihy Fantastická zvířata a kde je najít vlastní téměř každá kouzelnická domácnost v celé zemi. Nyní, po omezenou dobu, mají i mudlové příležitost zjistit, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše.

Země věčného léta (Garet Jamesová #2)
Země věčného léta

30.9.2013
Motto

Garet Jamesová se z rodného New Yorku vydává do původní vlasti své matky, Francie. Motivem je nejen láska ke čtyři sta let starému vampýrovi Willovi Hughesovi, ale i touha zjistit něco víc o vlastním původu a předcích z ženské linie – Strážních věžích, které kdysi přísahaly chránit lidstvo před prastarým zlem. Garet se vydává do Paříže, kde v nejstarším městském kostele St. Julien-le-Pauvre končí Willovy stopy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. E_V_E napsal:

    Anna má krásnu obálku 8)
    Nejistý zítřek je skvelá kniha 8)
    Na Říše temnot sa veľmi teším, celkom sa mi páči táto séria aj keď už mám tých „spriazených duší“ po krk.
    Na Garet 2 sa tiež teším 8)
    E_V_E recently posted..TAG: The elements book tagMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..