V září 2013 vyšlo – 1. část

Ano, je mi jasné, že už jsme dávno v jiném měsíci, ale já vám „dlužím“ přehled knih, které v září vyšly. Přece vás o ně neochudím. Bylo jich totiž sakra hodně.

~ Česko ~

Děti víl (Děti víl #1)
Stefan Bachmann

1.9.2013
Knižní klub

Bartoloměj a Hetička nejsou obyčejné lidské děti – jejich otec byl jedním ze Sídhe, národa vznešených elfů. Obyčejný smrtelníkům se moc nepodobají – mají strnulý černý pohled a na hlavách jim místo vlasů raší větvičky. Žijí ve městě Bathu, které se stalo útočištěm nadpřirozených bytostí pronásledovaných lidmi. Když náhle začnou za tajemných okolností umírat vílí děti, musí Bartoloměj spojit síly se zneuznaným mladým politikem Arturem Jelibo a vypátrat vraha dřív, než se součástí hrůzného spiknutí stane nedobrovolně i on sám.

Fenomén (Legenda #2)
Marie Lu

2.9.2013
CooBoo

June a Day přijíždějí do Las Vegas a nemyslitelné se stává skutečností – Elektor Primo umírá a vlády se ujímá jeho syn Anden. Republika se tak ocitá ještě o krok blíže absolutnímu chaosu. Day však ze všeho nejvíc touží zachránit svého malého bratra, a tak mu nezbyde nic jiného, než se spojit s Patrioty. Ti oběma slíbí pomoc, mají jen jednu malou podmínku – Day a June musí zabít nového vládce.Zdá se, že je to mimořádná šance, jak změnit vývoj celé republiky, jak vyjádřit vůli tak dlouho utiskovaného národa.

Moje recenze

Austenland
Shannon Hale

2.9.2013
Argo

Mladé Newyorčance jménem Jane se v lásce nedaří, žádný muž jí není dost dobrý, a to proto, že je zamilovaná do oblíbeného horce Colina Firtha, hlavně v jeho roli pana Darcyho v televizní seriálové adaptaci Pýchy a předsudku. Když se jí však poštětí dostat se na brigádu do Anglie do jakéhosi „tábora“ fanynek románů Jane Austenové, najednou zjistí, že její představy o romantickém hrdinovi se až nebezpečně stávají skutečností. Najde si nakonec pana Darcyho jako románová Elizabeth, nebo celý ten vyfantazírovaný svět pošle na onen svět?

Indigové kouzlo (Pokrevní pouta #3)
Richelle Mead

4.9.2013
Domino

Povinnost je jedna věc. A láska druhá. Co když ale jdou proti sobe?

Mladá alchymistka Sydney chrání královninu sestru Jill před zabijáky a spolu s ostatními přáteli v utajení studuje na elitní škole v Palm Springs.

Není to ale zdaleka vše, čím se její mysl zaobírá: nedokáže v sobě potlačit city k Adrianovi. Ví sice, že je naprosto nepřípustné, aby jakožto člověk chodila s vampýrem, ale copak si může v něčem takovém poručit?

Zároveň Sydney pátrá po zběhlém alchymistovi Marcusi Finchovi, který zřejmě střeží veliké tajemství indigového kouzla. A možná má i informace o tom, že alchymisté Sydney celý život lhali a jen ji využívali…

Moje recenze

Srdce ze zlata
J.R.Ward

4.9.2013
Baronet

Archeoložku Carter Wessexovou to táhne na Farrellovu horu; touží rozluštit záhadu, starou víc než tři sta let a možná také najít skrytý zlatý poklad. Jedna věc jí však stojí v cestě: Nick Farrell, neblaze proslulý finančník a lamač ženských srdcí, který nemá rád, když se po jeho pozemcích potulují cizí lidé. Podaří se Carter odhalit tajemství záhadného kamenného kruhu v horách? Dokáže překonat staré trauma z dětství? A najde v Nicku Farrellovi muže na celý život? To se dozvíte z nového poutavého románu J. R. Ward, která ani tentokrát nezklame!

Tajemná žena (Dámy v přestrojení #2)
Amanda Quick

4.9.2013
Baronet

Pod jednoduchými šedými šaty slečny Beatrice Lockwoodové je vždy připravená pistole. Beatrice je totiž placená společnice s tajným úkolem – a tajemnou minulostí – a musí být neustále připravená bojovat o vlastní život.

Přesto se nechá vyvést z rovnováhy podivně vypadajícím mužem, který jí pomůže odhalit zločin na plese – a pak náhle zmizí a zanechá pouze svoji navštívenku. Jmenuje se Joshua Gage a tvrdí, že zná Beatriciny zaměstnavatelky. Je to záhadný muž s hypnoticky klidným hlasem a ebenovo ocelovou hůlkou…

Jushua má o slečnu Lockwoodovou osobní zájem, je pro něho podezřelou vražedkyní a podvodnici, která tvrdí, že má paranormální schopnosti. Osud je však svede dohromady, a tak nezbývá, než se vydat po společné cestě – jež může být nebezpečná a vzrušující zároveň…

Já, Monstrum (John Cleaver #2)
Dan Wells

4.9.2013
BB/art

I démoni mají přátele. A ti se teď přicházejí Johnu Wayneovi Cleaverovi pomstít za smrt jednoho z nich.

Zabil jsem démona. Nevím, jestli to byl opravdový démon, jsem si však jistý, že šlo o netvora, který měl ostré tesáky, drápy a podobně, a že vzal život spoustě lidí. A tak jsem ho zabil. Myslím, že jsem udělal správnou věc. Aspoň už nikdo další neumřel. Ale ne na dlouho…

V knize Nejsem sériový vrah John Wayne Cleaver zachránil své město před zabijákem daleko hrozivějším, než jsou sérioví vrazi, kterými je přímo posedlý.

Ukáže se však, že sotva jeden démon zmizel, v Claytonu jej vystřídal druhý. Zanedlouho se objeví další oběti, jež může John balzamovat v márnici, a nová záhada, která čeká na vyřešení. Jenže John okusil smrt a temná stránka jeho osobnosti, kterou používal jako zbraň – a nazývá ji Monstrum –, ho teď může ovládnout.

V Claytonu nikdo nebude v bezpečí, dokud John nepřemůže dva děsivé protivníky: neznámého démona, kterého musí zastavit, a svého vnitřního démona, před nímž nikdy neuteče.

Tygr (Pět bojovníků #1)
Jeff Stone

4.9.2013
Fragment

Legendy čínských bojových umění.

Po zničení čínského kláštera jsou ukradeny vzácné svitky s moudrostí starých mistrů. Pět mladých mnichů, kteří útok přežili, se chce pomstít. Nejprve se však musejí naučit ovládat bojové umění pěti zvířat, ke kterému jsou předurčeni – tygr, opice, had, jeřáb a drak.

Fu „tygr“ se chce stát silným mistrem. Čeká ho ale cesta plná nástrah, hrozeb a dobrodružství. Podaří se mu získat tygří schopnosti a styl šelmy?

Padesát stínů Adama
Rossella Calabró

4.9.2013
Práh

Druhá strana nejlechtivější trilogie desetiletí
Mr. Grey je krásný, bohatý, citlivý, tajemný a sexy. Zato Adam představuje našeho manžela, milence, přítele…
Tato humorná parafráze však nepostrádá láskyplný nadhled.

Mr. Grey je krásný, bohatý, citlivý, tajemný a sexy. Je hlavním hrdinou knižní události desrtieltí: trilogie Padesát odstínů – šedi, temnoty a svobody. Je tu jen jeden malý problém: Mr. Grey neexistuje. A co Adam? Adam ten existuje. Když Mr. Grey zdvořile konverzuje se svou milovanou, Adam předříká celou abecedu krkáním. Když se Mr. Grey chopí velení, Adam uchopí televizní ovládač. Když Mr. Grey preluduje srdcervoucí tóny na klavíru, našinec Adam se láskyplně dloube v nose na gauči. Adam je prostě náš manžel-přítel-milenec, ten, kterého máme běžně před očima, když přestaneme snít o literárním Mr. Greyovi. Není tak šaramantní, ale o to víc zábavný alespoň z padesáti důvodů, uvedených v této veselé knížce. Protože, i když se Adam šourá v pantoflích po bytě a na sobě má vytahané tričko zamaštěné od vepřoknedla a jako četbu rozhodně zvolí poslední číslo Motorevue, má v sobě něco, co Mr. Greyovi chybí: dokáže v nás probudit lásku a pobavit nás. Takže poté, co jsme jedním dechem přečetly celou trilogii E. L. Jamesové, jsme si položily otázku, kdo že je ten mužský exemplář, který hlasitě chrápe po našem boku. Tato kniha nám to pomůže odhalit a hlavně nás pobavit, protože nakonec smích je všeobecně tou nejerotičtější pomůckou.

Zamilované duše (Mezi nebem a zemí)
Stacey Kade

5.9.2013
Fragment

Duše Alony Dareové se po nehodě vrátila zpět ze záhrobí. Nyní se na ni začínají obracet další zbloudilé duše a ona potřebuje pomoc. Dokáže najít společnou řeč s Willem – jediným člověkem, který jí slyší, ale o kterého předtím nezavadila ani pohledem? Potřebuje jeho pozornost opravdu jen kvůli ostatním nebo jí na Willovi záčíná záležet víc, než je ochotná si připustit?

Moje recenze

Padesát odstínů svobody (Padesát odstínů #3)
E.L.James

6.9.2013
XYZ

Ve chvíli, kdy se Anastasia Steeleová poprvé setkala s mladým úspěšným podnikatelem Christianem Greyem, netušila, jak moc se jí změní život…

Ana od počátku věděla, že vztah s jejím Stínem nebude procházka růžovou zahradou. Musí se naučit sdílet s Christianem jeho styl života, který jí nikdy nebyl vlastní, aniž by ztratila sama sebe, svou vlastní integritu a nezávislost; Christian musí na oplátku překonat svou posedlost kontrolou a vypořádat se se svými vnitřními démony.

Nyní, když jsou konečně spolu, prožívají nekonečnou lásku, vášeň, vzájemnou blízkost a otvírá se před nimi svět nekonečných možností. Zdá se, že mají všechno. Pak ale zasáhne osud a před Anou vyvstávají její nejhorší noční můry…

Štěstí na dosah
Irena Petříková

9.9.2013
Fragment

Ireně se splní přání – společně se dvěma kamarádkami odlétá na prázdniny do vysněného Londýna. Města, ve kterém září spousta hvězd nejen na nebi… Irena v něm prožije svůj sen, lásku i smutek. Podaří se jí najít svoje štěstí?

Také jste někdy snily o klukovi z plakátu? Co byste dělaly, kdyby stál najednou před vámi?

V šedých tónech
Ruta Sepety

9.9.2013
CooBoo

Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Jednoho večera ale k nim domů vrazí sovětská tajná policie a společně s její matkou a malým bráškou ji odvlečou pryč. Čeká je deportace do pracovních táborů na Sibiři. Lina se musí naučit bojovat o život, přijímat obtížná rozhodnutí, spolknout ponižování a bití a hlavně nenechat se zlomit, udržet si vlastní lidství. A to se jí daří díky své rodině a také lásce k výtvarnému umění.

Oko zla (Harry Dresden #6)
Jim Butcher

9.9.2013
Triton

Harry Dresden, jediný profesionální čaroděj v Chicagu, už zažil horší věci než je utajené vyšetřování na natáčení filmu pro dospělé. Na novém případu je však něco velice podivného. Producent filmu je přesvědčen, že se stal terčem mocné entropické kletby, zatímco v jeho okolí za zvláštních okolností umírají pouze ženy.

Harry se případu ujal na prosbu svého přítele Thomase, upíra, jemuž není radno příliš věřit. Upírův osobní zájem na celé záležitosti odhalí teprve poté, co se seznámí s jeho rodinou. Zjistí, že Thomasův rodokmen skrývá překvapivé tajemství, které změní Harryho život už navždy.

Sebevraždy panen
Jeffrey Eugenides

10.9.2013
HOST

Podmanivý příběh pozoruhodných, předčasně zemřelých sester Lisbonových je vyprávěn s něhou i humorem. Když matka pouštěla svých pět dcer na jediné rande jejich života, všechno se zdálo být téměř v pořádku, přestože tragédie visela ve vzduchu. Na záhadné dívky vzpomínají dvacet let po jejich úmrtí chlapci ze sousedství. Tehdy, v křehkém období dospívání, je obdivovali a zbožňovali a ještě po tak dlouhé době si vybavují útržkovité podrobnosti, které s nimi mají spojené: podprsenku promiskuitní Lux přehozenou přes krucifix, úchvatné vzezření sester na plese, dům, který pozorovali z opačné strany rozpálené, ospalé ulice, aniž by tušili, že v něm dochází k postupnému rozpadu rodiny, jenž vyvrcholí vyhasnutím několika životů.

Micah (Anita Blake #13)
Laurell K. Hamilton

10.9.2013
Epocha

Oživovat mrtvé je snadné. S láskou je to těžší…

Existují různé důvody, proč povolat mrtvého – některé soukromé, jiné veřejné. Tentokrát zemřel svědek ve federálním případu dříve, než mohl poskytnout svědectví. Anita Blakeová se ocitá na cestě do Filadelfie, aby ho oživila. Není však sama – letí s ní Micah, vůdce saintlouiského pardu leopardodlaků. Její milenec a král k její královně, jediný milenec, který jí rozproudí krev pouhým pohledem zelenožlutých kočičích očí.

Jeho společnosti si užívá do chvíle, než se Micah zmíní o tom, že to je poprvé, co budou spolu sami. Bez Jean-Clauda, bez Richarda i kohokoli jiného. Jen ona a Micah. A všechny její obavy a pochyby…

Přízrak beze jména (Tajemství duchů #3)
Mary K. Peershall

10.9.2013
Fragment

Dvanáctiletá Ruby není jako ostatní. Slyší a vidí duchy, se kterými může i normálně mluvit. Každému, kdo se s ní spojí, se snaží pomoct. Co ale dělat, když jeden takový duch ze školy neví, kdo je, odkud přišel a co hledá? Podaří se Ruby objasnit jeho minulost a najít odpovědi na otázky?

Soumrak království (Soumrak království #1)
Morgan Rhodes

10.9.2013
Egmont

AURANOS
Princezna Cleo vychovaná v přepychu se musí vydat na strastiplnou a zrádnou cestu na nepřátelské území, aby tam nalezla dávno ztracenou magii.

PAELSIA
Jonas, rebel zuřící nad nespravedlností světa, se vzbouří proti útlaku, který zbídačil jeho zemi, a stane se vůdcem lidové revoluce.

LIMEROS
Lucia, sirotek adoptovaný královskou rodinou, odhalí pravdu o své minulosti a objeví nadpřirozené schopnosti, které je předurčena ovládat.

Magnus, prvorozený královský syn vychovávaný svým otcem k násilí a dobývání, začíná zjišťovat, že srdce může být smrtelnější zbraní než meč.

Soukromá potěšení (Kanál #1)
Bertrice Small

11.9.2013
Baronet

Nora zjistí, že ji manžel zamýšlí opustit. Přítelkyně jí poradí kabelový program zvaný Kanál, jako útěchu. Nora se ocitá ve virtuálním světě, kde se jí splní každé přání, a prožívá erotické fantazie. Manžel ji hodlá připravit o majetek a ona se nalézá v neřešitelné situaci. Požádá správce Kanálu, aby mohla ve světě fantazií zůstat déle. Ten jí vyhoví a Nora slíbí, že mu laskavost jednou oplatí. Tak se Nora na dva měsíce přemístí do Kanálu, kde se oddává svým potěšením. Pak správce Noře nabídne, že ji manžela zbaví a zajistí jí všechno, po čem kdy toužila, pokud za něj převezme správu Kanálu a bude v něm pracovat i po své smrti. Nora nabídku přijímá, i když ví, že výměnou za manželovu smrt zaprodala duší Ďáblu.

Víkend s přáteli
Sophie Kinsella

11.9.2013
BB/art

Je léto, sobotní dopoledne, nádherné slunečné počasí a čtyři dvojice přátel se sejdou k tenisovému turnaji.

Seznamte se s hostiteli: selfmademan Patrick a jeho suverénní až impertinentní a krásná manželka Caroline, kteří se chtějí pochlubit svým novým venkovským sídlem.

Seznamte se s hosty: Stephen a Annie, sousedé z předchozího bydliště, kteří mají v současné době poněkud hluboko do kapsy, Charles, kterého jeho nová zazobaná manželka Cressida povytáhla na společenském žebříčku o několik příček výš, a Don a Valerie, otec s dcerou, kteří jsou místy až nelítostně soutěživí.

A nečekaně do dramatu vstoupí další postava – Charlesova bývalá žena, kterou kvůli Cressidě opustil.

První míček, který přeletí nad sítí, zahájí dva dny prosycené lahodným Pimm’s, výbuchy vzteku, flirtováním, záludnostmi a šokujícími odhaleními. Brzy se ukáže, že tento víkend se tenisu týká jen pramálo.

Kam patříme
Emily Giffin

11.9.2013
Domino

Marian může bez zaváhání prohlásit, že ve svých šestatřiceti letech dosáhla úplně všeho, o čem kdy snila. Má úspěšnou kariéru, krásný byt a úžasný vztah s mužem, kterého miluje. K úplnému štěstí jí chybí už jen maličkost: aby ji ten muž navlékl snubní prsten a založil s ní rodinu. Peter se ovšem k ničemu nemá a Marian cítí, že její biologické hodiny tikají stále hlasitěji.

To je ovšem jen jeden ze dvou problémů, které ji trápí. Už dlouhých osmnáct let skrývá před celým světem tajemství – a to tajemství se jednoho večera objeví u jejích dveří. Je to zlomový okamžik, kdy se Marianin perfektní život začne hroutit jako domeček z karet.

Osmnáctiletá Kirby vždy věděla, že je adoptovaná a nijak ji to netrápilo. Své rodiče i sestru Charlottu měla vždy upřímně ráda, ale zároveň v ní hlodal pocit, že se od nich liší. Že zkrátka nezapadá. Sotva dosáhla plnoletosti, vydala se do New Yorku najít svou pokrevní matku – a teď tedy stojí na jejím prahu…

V moci démonů (Syn pekel #2)
Michaela Burdová

12.9.2013
Fragment

Vydejme se do Velwetie, tajemné země obývané Temnovlky – nesmrtelnými bytostmi, ze kterých jde strach a lidé jsou pro ně pouhou kořistí.

Schyluje se k velké bitvě o moc a vlkodlak Neran a elfka Liadel se ocitají ve velkém nebezpečí. Liadel se chtějí zmocnit nejen démoni, aby získali zpět svou ztracenou sílu, ale také vůdkyně Temnovlků, aby ji využila pro svůj plán. Podaří se Neranovi uchránit milovanou elfku před temnými silami? Co budou muset obětovat pro to, aby mohli být spolu?

Škola noci 6. – 10. díl, komplet
P.C.Cast, Kristin Cast

12.9.2013
Knižní klub

Druhá pětice z dosud desetidílné oblíbené a celosvětově úspěšné série Škola noci, v níž Zoey Redbirdová, mladá budoucí upírka s výjimečnými schopnostmi, milostnými trablemi a partou věrných přátel zažívá další dobrodružství na cestě za vítězstvím dobra nad zlem v lidském i upířím světě. Zoey na ní musí odolat nejednomu pokušení, spojit se se svými nepřáteli, dokonce se octne na onom světě. Dokáže se z něj za pomoci Starka, své lásky, vrátit, zachránit své nejbližší a definitivně se postavit na stranu Světla proti silám Temnoty?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..