Podzimní napětí s Dominem (8) – New Orleans

Společně s blogem Books in Ashes jsme vás seznámili s autorkou Lisou Jackson, zatímco na Doupěti se zaměříme na její sérii New Orleans, Kristýna si vzala na paškál sérii Alvarézová & Pescoliová.

New Orleans

Hlavními protagonisty série jsou detektivové Rick Bentz a Reuben Montoya. Sedmý díl série byl v češtině vydán v roce 2012 a u čtenářů se těší velké oblibě. Kritici autorku chválí za skvělé propojení deektivního thrilleru s romancí. Její postavy jsou zajímavé, stejně tak není nouze o zvraty a odhalení.

Bentz je čtyřicetiletý rozvedený otec dospívající dívky, který je odhodlaný nikdy už do chomoutu nevlézt. Během manželství pracoval v LA, dokud ho jedna tragická událost nestála místo. Teď se mu v New Orleans otevírají dveře k druhé šanci. Bere svou práci vážně a snaží se vyhnout alkoholu, cigaretám a krásným ženám – hlavně kráskám, co tvrdí, že mají vize.

Montoya Zná temná zákoutí města i stinné stránky života, kromě toho má problémy s přehnanou starostlivostí. Snaží se udržovat v kondici pravidleným cvičením, jeho nejlepším přítelem je boxovací pytel. Ačkoliv si v LA sáhl na samé dno, je rozhodnutý najít každého vraha, i kdyby ho to mělo stát všechno. I když musí věřit pohledné ženě s vizemi.

Montoya kdysi býval fotbalistou, teď se mu blíží třicítka a společně s Bentzem pracuje na oddělení vražd policejního oddělení New Orlenans. Je sebejistý, chytrý, rád kouří, pije a řídí příliš rychlá auta. Se stejnou rychlostí nahání jakoukoliv krásnou ženu, jež potká. Díky jeho černým vlasům, tmavým očím a neodolatelnému úsměvu mu každá ráda podlehne.

Na své bradce si dává záležet, v uchu nosí diamantovou náušnici a bez své černé kožené bundy nedá ani ránu – ať už je počasí jakékoliv. Je ambiciózní a do práce jde s vervou sobě vlastní. Nedá si pokoj, dokud pachatele nedostane za mříže.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..