Podzimní napětí s Dominem (7) – New Orleans

Druhý týden se společně s blogem Books in Ashes zaměříme na dvě série jedné autorky.

Lisa Jackson

Americká autorka mrazivých thrillerů pro ženy.

Lisa vystudovala Oregonskou státní univerzitu a pracovala zpočátku v bankovnictví. Na literaturu se dala na radu své sestry, spisovatelky Nancy Bushové, a svou první knihu – harlekýnku – vydala roku 1983. Od té doby napsala přes 70 romantických knih, ze začátku i se spoluprací Nancy. Pak se ale jejich cesty a styly rozdělily, Lisa totiž začala tíhnout víc k napětí a k temnějším příběhům.

Přes patnáct let se věnovala psaní romancí, historických románů (pod jménem Susan Lynn Crose) i romantickým detektivkám. Nyní definitivně přechází na temné – i když z části také romantické – thrillery. S oblibou nechává napínat své čtenáře na skřipec napětí a hrůzy, krutě vraždí nebohé oběti a přivádí na literární scénu ty nejhorší a nejbrutálnější sériové vrahy. Ale čtenářům to, zdá se, vůbec nevadí a už roky jsou její thrillery na předních místech žebříčků nejprodávanějších knih roku.

Lisa má rozděláno několik detektivních řad, např. s kalifornským detektivem Anthonym Paternou nebo s neworleanskými policisty Rickem Bentzem a Reubenem Montoyou. Nakladatelství Domino z nich vybírá ty nejnapínavější.

Je členkou Mystery Writers of America, International Thriller Writers a Romance Writers of America. (Detektivky.bestfoto.info/cz)

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Bastera napsal:

    Teď na jednu knížku od ní čekám jsem zvědavá 🙂
    Bastera recently posted..Blogtour aneb zeptej se na cokoliv + soutěžMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..