Podzimní napětí s Dominem (14) – Lincoln Rhyme

Nezapomeňte se podívat také na blog Books in Ashes, kde se můžete seznámit se sérií Kathryn Dance.

Lincoln Rhyme

První díl prozatím desetidílné série vyšel v roce 1997 pod názvem Sběratel kostí. Možná vám tento název knihy evokuje stejnojmenný film z roku 1999 s Angelinou Jolie a Danzelem Washingtonem v hlavních rolích. Jste na správné stopě. Film byl totiž natočen právě díky knižní předloze Jefferyho Deavera, jen se hlavní ženská postava ve filmu jmenuje Amelie Donaghyová a ne Amelie Sachsová.

Hlavní postavou série, jak už samotný název napovídá, je ochrnutý forenzní kriminalista Lincoln Rhyme. Býval hlavou IRD (Investigation and Resource Division v New Yorku) dokud na něj na místě činu ve stanici metra nespadl těžký dubový trám a nezlomil mu čtvrtý obratel. Díky této nehodě nebude už nikdy schopný hýbat částí těla od ramen výše a také levým prsteníčkem.

Na začátku Sběratele kostí je Lincoln rozhodnutý spáchat asistovanou sebevraždu za pomoci doktora Williama Bergera, dokud na jeho dveře nezaklepe jeho bývalý kolega Lon Sellitto. Důvodem je případ týkající se únosů.

Na této sérii je zajímavé, že se v ní setkáváme s postavou, která čtenáře natolik zaujala, že se dočkala své vlastní série. Jde o Kathryn Dance.

V češtině zrovna dnes vyšel desátý díl série, Pokoj smrti. Autor má ovšem v plánu na příští rok další díl. Ten ponese název The Skin Collector.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..