Knihy měsíce – červenec 2013

Sice máme už září, ale já jsem jaksik zaspala a nepřinesla vám seznamy z července. Pak bude následovat srpen. Přece vás o ty své vykecávačky neochudím, no ne?

Secrets and LiesTanec stínůČo môžu muži, môžem aj jaMilenec z temnotThe MeetingAn Iron Fey ValentineForetoldKruhMapa časuBeautiful BitchPlaying For KeepsDeliriumSkrytáBeautiful StrangerHrana touhy

Hitparáda

Nejlepší kniha
Foretold (Jana Oliver)

Proč: Koukám, že v srpnu jsem zase tolik suprovek nečetla. Ale i tak by je nejspíš poslední díl Trapperů převálcoval. Ohromně jsem se na něho těšila, zároveň jsem se bála konce. Spíše jsem ho nechtěla. Tahle série je moje srdcovka a mám ji ohromně ráda. Už se těším na nějakou novou podobně laděnou sérii autorky.

Nejhorší kniha
Hrana touhy (Eve Berlin)

Proč: Tuhle knihu mi naprosto znechutil český překlad. Vyloženě mi přišel prasácký… a to je už co říct, když jde o erotickou knihu, kde je člověk zvyklý už skoro na všechno. Některé české výrazy v překladu na mě ovšem byly moc, vůbec mě potom ta kniha nebavila.

Největší překvapení
Beautiful Stranger (Christina Lauren)

Proč: Překvapením pro mě tahle kniha byla z toho důvodu, že si autorky dokázaly s příběhem hezky vyhrát, přitom vůbec nepřipomínal Bastarda. Hlavní hrdinové měli svůj vlastní, lehce ujetý, vztah. Stejně tak měli své vlastní sexuální scény, autorky se vlastně vůbec neopakovaly a to se mi hodně líbilo.

Největší zklamání
Mapa času (Félix J. Palma)

Proč: Musím se přiznat, že tahle kniha mě neuvěřitelně zklamala. Těšila jsem se na super steampunkový příběh s cestováním v čase a místo toho jsem dostala neuvěřitelně zauzlovaný příběh, kde ke konci už ani samotný autor nejspíš nevěděl, kde je vrch a kde spodek. Zbytečně zamotané a překombinované.

Nejnapínavější kniha
Secrets and Lies (Kody Keplinger)

Proč: Tohle není tak úplně typicky napínavá kniha. Spíše je napínavá pro mě, protože jsem se po dlouhé době zase dočkala něčeho od Kody, navíc šlo o postavy, se kterými jsem se seznámila už dříve a teď jsem mohla sledovat jejich osudy. Bylo toho ale málo, chce to další její knihu! Brzy!

Nejvtipnější kniha
Playing For Keeps (Emma Hart)

Proč: Když si srovnám všechny knihy, které jsem četla, tahle z nich nejspíš byla nejvtipnější. Ne, že bych se za břicho popadala, ale rozhodně jsem se u čtení zasmála víc, než u jiných knih. Scéna se stromem a oknem byla více než úsměvná. Nějak jsem v tom červenci nic extra vtipného nečetla…

Nejnudnější kniha
Kruh (Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren)

Proč: Tahle kniha na mě byla až příliš dlouhá. Hlavních hrdinek tam na mě bylo až příliš hodně a ani s jednou jsem si nedokázala vybudovat žádné větší pouto, hlavně mi ani jedna nebyla pořádně sympatická. Ani ta hlavní zápletka mě nijak výrazně nebrala. Připadala jsem si, jako když koukám na nudný film a jenom čekám, až skončí.

Nejromantičtější kniha
Beautiful Bitch (Christina Lauren)

Proč: Já vím, je to jen krátká novelka. A ne všichni by ji popsali jako extrémně romantickou, ale když si vezmu, o čem vlastně byla, přijde mi romantická až až. Mám pro tuhle dvojku prostě slabost a jejich plány na společnou budoucnost jsou prostě roztomilé. Navíc dávám autorkám plus za to, že jdou v některých věcech proti proudu.

Nejočekávanější kniha
Tanec stínů (Kalayna Price)

Proč: Byla jsem hodně zvědavá, co se v tomhle pokračování vůbec bude dít. Jen mě mírně zklamalo to neustálé vysvětlování faeského světa. Na jednu stranu to chápu, na druhou to nemění nic na tom, že mě to dost otravovalo. A pak v knize byly některé věci, které mě vyloženě frustrovaly.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Bratrstvo černé dýky (J.R.Ward)

Proč: Tedy ne, že bych sérii objevila teprve teď – vím o ní už hodně, hodně dlouho – ale teprve teď jsem se opravdu odhodlala k tomu, abych si první díl přečetla. Nebyl nejhorší, ale taky neptařil k tomu nejlepšímu, co jsme už četla. Ovšem sérii nevzdávám. Ne proto, že ji mám doma koupenou a nepřečtenou, ale proto, že mi všichni slibují, že se to pak zlepší.

Nejlepší cover knihy
Čo môžu muži, môžem aj ja (Silvia Antalíková)

Proč: Tahle obálka mi přijde krásně trefná. Lehce smutná i úsměvná. Navíc perfektně reflektuje obsah samotné knihy. Líbí se mi i barevný nádech obálky

 

Nejhorší cover knihy
Milenec z temnot (J.R.Ward)

Proč: Upřímně, kdybych nevěděla, o jakou knihu jde, nejspíš by mě ta obálka docela odradila. Myslím, že jde o prolnutí dvou obrázků a do toho pak ještě divně daný červený přechod, co nám usekne hlavy. Říkám si, že kdyby tam byli jen ti dva milenci, působilo by to na mě mnohem lépe.

Největší crush
Beck (Foretold ~ Jana Oliver)

Proč: Vážně se ještě musíte ptát? Naprosto ho zbožňuju! A je sakra škoda, že už ho na stránkách knih neuvidím. Tedy, pokud si nedám re-reading.

 

Hrdina měsíce
Alex (Delirium ~ Lauren Oliver)

Proč: Ačkoliv se mi dvakrát nelíbí konec prvního dílu, Alexe jsem si oblíbila a držela mu pěsti. Byl daleko zajímavější než hlavní hrdinka, která mi většinu času jen lezla na nervy.

 

Hrdinka měsíce
Bailey (Secrets and Lies ~ Kody Keplinger)

Proč: Příběh Bailey vypráví o tom, s čím se dospívající na středních školách v dnešní době setkávají docela často. Alespoň v těch amerických ano, u nás jsou lidé jiné nátury a ty střední školy nejsou tak moc velké. Každopádně ze všeho pro mě Bailey vychází jako vítězka.

Pár měsíce
Riley & Beck (Foretold ~ Jana Oliver)

Proč: Protože prostě proto… budou mi moc chybět. Za celé čtyři knihy ušli obrovský kus cesty a našli si k sobě cestu.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..