Žhavé léto s Baronetem (17): Bez dechu

První ukázka z prvního dílu série Bez dechu.

Prolog

„Mio, vrátný volal, že už pro tebe přijelo auto,“ křikla Caroline z vedlejší místnosti.

Mie se zadrhl dech, natáhla se pro smlouvu, která ležela vedle ní na okraji postele. Byla lehce pomačkaná a nesla znaky častého obracení listů, jak si ji Mia nepočítaněkrát pročítala.

Zapamatovala si každičké slovo a pořád a pořád si tu smlouvu v mysli přehrávala. Spolu s tím se jí před očima objevovaly představy. Jí a Gabea. Spolu. Gabea, který ji ovládá a vlastní.

Uložila smlouvu do kabelky, vstala a přešla k šatní skříni, aby se naposledy prohlédla v zrcadle. Šlo poznat, že spala jen málo. Pod očima měla tmavé kruhy, které ani make-up nedokázal zakrýt. Z tváří jí zmizela barva. Ani vlasy ji neposlouchaly, byly zplihlé a zacuchané.

Teď s tím už nic nenadělá, musí jít.

Zhluboka se nadechla, vyšla ze své ložnice a přešla přes obývací pokoj ke vstupním dveřím.

„Mio, počkej!“ ozvala se Caroline a pospíšila si za Miou, která stála v otevřených dveřích.

Caroline ji pevně objala, pak ustoupila a zastrčila Mie pramen vlasů za ucho.

„Hodně štěstí. Celý víkend jsi to nebyla ty. Jestli tě to tak stresuje, nedělej to.“

Mia se usmála. „Díky, Caro. Mám tě ráda.“

Caroline jí poslala přehnaně mlaskavou pusu, Mia se otočila a odešla.

Když opustila budovu, vrátný jí otevřel dveře auta a usadil ji. Mia se opřela o opěradlo pohodlného koženého sedadla a zavřela oči, zatímco se auto odlepilo od obrubníku a zamířilo od jejího bytu na Upper West Side do centra, kde sídlila společnost HCM.

Včera volal její bratr Jace a Mia se teď cítila velmi provinile, protože mu o tomhle neřekla. Omluvil se jí, že ji nezastihl na otevíračce, a řekl jí, že kdyby věděl, že přijde, určitě by také dorazil.

Mluvili spolu přes půl hodiny. Jace se zeptal, jak se jí vede, a pak jí pověděl, že na několik dní odlétá s Ashem do Kalifornie. Domluvili se, že spolu stráví večer, až se vrátí. Když Mia zavěsila, bylo jí smutno, protože si s Jacem byli velmi blízcí. Nikdy před ním neměla žádné tajnosti. Vždy tu pro ni byl a naslouchal jí. I v období úzkosti a obav, kterým si projdou všechny dospívající dívky, ji vždy dokázal utěšit. Lepšího staršího bráchu si nemohla přát, a teď před ním skrývala tajemství – obrovská tajemství.

Cestu sotva vnímala a po nějaké době auto zastavilo.

„Jsme na místě, slečno Crestwellová.“

Otevřela oči a zamžourala do jasného světla podzimního slunce. Skutečně stáli před budovou HCM. Řidič už obešel auto a právě jí otevíral dveře. Promnula si tváře, aby se zbavila otupělého pocitu, a pak vystoupila. Chladný vánek jí rozvířil vlasy.

Opět se viděla, jak kráčí do budovy a vyjíždí výtahem do čtyřicátého druhého patra. Měla pocit déjà vu. Stejní motýlci v břiše. Stejně zvlhlé dlaně. Stejně napnuté nervy. Jen tentokrát panikařila o to víc, proto9 že věděla, co ten muž chce. Přesně věděla, co ji čeká, když na tu dohodu přistoupí.

Když vešla do recepce, Eleanor vzhlédla, usmála se a oznámila: „Pan Hamilton vzkazuje, abyste šla rovnou dovnitř.“

„Děkuji vám, Eleanor,“ odvětila tiše Mia, když procházela kolem Eleanořina stolu.

Dveře Gabeovy kanceláře byly otevřené. Těsně před nimi zaváhala a upřela na něj pohled, na muže, který se s rukama v kapsách díval obrovským oknem na panoráma Manhattanu.

Byl to pohledný, velmi krásný muž. Přestože stál uvolněně, sálala z něj syrová moc. Náhle si uvědomila, proč ji to k němu tak táhne – nebo si alespoň uvědomila jeden z mnoha důvodů. Cítila se s ním v bezpečí. Jen být poblíž něj ji uklidňovalo. Cítila se s ním v bezpečí a… pod ochranou.

Už ze své podstaty by jí vztah, jenž jí nabízel, měl přesně tohle poskytnout. Bezpečí. Jistotu. Útěchu. Ochranu. To vše jí už zaručil. Ona jen musela odsouhlasit, že mu dá nad sebou plnou moc.

Jakékoli zdráhání ji opustilo, nyní se cítila lehce, téměř v euforii. Rozhodně tu smlouvu nepodepíše vyděšená k smrti. Takhle se nový vztah začít nedá. Nakráčí tam sebejistě a přijme vše, co jí Gabe slíbil. A na oplátku se mu celá odevzdá s vědomím, že on si toho daru
bude vážit.

Gabe se otočil a spatřil ji stát ve dveřích. Úleva v jeho očích ji překvapila. Copak se snad bál, že nepřijde?

Přešel k ní, vtáhl ji do kanceláře a zavřel za ní dveře. Než stihla říct jediné slovo, přitáhl si ji do náručí a pevně políbil.

Tiše zasténala, když jí dlaněmi přejel po pažích až na ramena a pak ještě výš po jejím hrdle, až v dlaních sevřel její obličej. Políbil ji, jako by po ní lačnil. Jako by byl dlouho vězněn, nesměl být s ní a nyní se konečně osvobodil. Políbil ji tak, jak se jí o tom zatím vždy jen zdálo. Ještě nikdy se necítila tak… pohlcena.

Nebylo to jen výrazem jeho nadřazenosti. Žádal ji o kapitulaci. Chtěl ji. A chtěl jí ukázat, jak moc ji chce. Jestli někdy pochybovala, zda po ní skutečně touží, nebo se jen nudí a hledá nové povyražení, nyní si už byla jistá.

Jednu dlaň odtáhl od její tváře, objal ji a přitáhl k sobě.

Na podbřišku cítila jeho tvrdý penis. Byl vzrušený, látka jeho drahých kalhot to nedokázala zakrýt. Když se od ní odvrátil a oba zalapali po dechu, uslyšela tichá slova.

Shlížel na ni a oči se mu zaleskly. „Nevěřil jsem, že přijdeš.“

Když Gabe Hamilton spatřil Miu Crestwellovou na galavečírku při příležitosti otevření jeho nejnovějšího hotelu, okamžitě věděl, že za to, po čem touží, skončí v pekle. Mia je přece mladší sestřička jeho nejlepšího přítele, jež vyrostla v překrásnou ženu. A Gabe čekal už tak dlouho.

Mia o Gabeovi sní už od doby, kdy se coby dospívající dívka zamilovala do nejlepšího kamaráda svého bratra. Co na tom, že je Gabe o čtrnáct let starší? Mia ví, že je naprosto mimo jeho ligu, ale přesto ji přitahuje stále víc. Nyní je dospělá a nemá sebemenší důvod, proč své nejtajnější touhy neuskutečnit.

Gabe ji vtáhne do svého provokativního světa a Mia si uvědomí, že mnoho neví ani o něm, ani o tom, jak vzrušující jeho požadavky mohou být. Jejich vztah je intenzivní a vášnivý, ale ve chvíli, kdy překročí hranici dělící tajný poměr od něčeho mnohem hlubšího, hrozí, že se jejich vztah dostane na veřejnost – zradou mnohem intimnější, než si oba kdy dokázali představit.

Oficiální stránky Mayi Banks ~ Maya Banks na FaceBooku ~ Série na GoodReads

koupit knihy: Pád ~ Chlad

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..