Knight’s Mistress

Autor: C.C. Gibbs
Originální název: Knight’s Mistress
Český název: Všechny jeho touhy
Knižní série: All or Nothing (Všechno nebo nic)
Díl: první
Žánr: romance, erotika
Věková hranice: 20+

Česká anotace: Katherina Hartová nemůže uvěřit svému štěstí: přijali ji do Knight Enterprises, jedné z nejslavnějších firem na světě! Po prvním setkání s Dominikem Knightem, ředitelem společnosti, kterého provází velmi skandální pověst, ale lehce znejistí – a vůbec to není kvůli práci.

Dominikovi je dvaatřicet let, vlastním úsilím se stal miliardářem, má nezkrotné ambice a stejně nezkrotnou povahu. Kromě toho je neskutečně přitažlivý, a když chce, umí být i neodolatelně šarmantní.

Kate ten muž připadá jako učiněný predátor. Ano, jiskří to mezi nimi přímo viditelně, ale ona bude opatrná. Vždycky ho přece může opustit, kdyby si začal klást nepřiměřené požadavky!

Kate ovšem neví, že rozhodovat o podobě jejich vztahu jí vůbec nepřísluší. Dominic Knight v ní totiž nalezl nový objekt svého zájmu – a je zvyklý pokaždé získat vše, čeho se mu zachce.

Počet stran: Quercus (EN), Domino (CZ)
Počet stran: 364 (EN), 300 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 12.5.2013
Vydání v ČR: 28.8.2013

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 3 dny, srpen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Opravdu podařená kniha.

Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
O této knize vím už docela dlouho, a to díky nakladatelství Domino, které nám knihu přinese v češtině už koncem srpna. Proč jsem si ji tedy přečetla dřív a nepočkala těch pár dnů na české vydání? Inu, díky Karin jsem doma měla anglickou verzi a řekla jsem si, že se do ní pustím dřív, abych dokázala lépe posoudit i český překlad. Už několikrát jsem vám psala o tom, že český překlad dokáže erotickou knihu zabít. A obzvlášť v tomto případě jsem zvědavá, jak si se vším překladatelka poradila, protože si postavy spíše vykají, než tykají… zajímá mě, jak to odliší.

Katherine sotva vystudovala MIT a už se začíná poohlížet po vhodném pracovním místě. Díky tomu, že je ve svém oboru velice dobrá, má pracovních nabídek hned několik, tudíž si rozhodně má z čeho vybírat. Jenže jako první ji ukořistí Knight Enterprise, která potřebuje nedokladně řešit závažný problém v Amsterodamu. Firmě totiž uniká vysoké množstí peněz a ačkoliv si majitel může dolovit nějakou tu ztrátu, cílem každé firmy je zisk. A Dominic Knight nemá rád, když ho někdo okrádá. Má rád všechno pod kontrolou. A Katherine je pro tento problém nejlepší kandidátka.

Ukáže se, že je vhodnou kandidátkou i na úplně jiné místo… na místo Dominicovy milenky. Kat to k výrazně dominantnímu, tvrdému a cílevědomému Nickovi více než táhne, ale moc dobře ví, co je zač a jak bouřlivou má pověst. Hlavně nechce být jehou milenkou číslo dva tisíce a něco. Ale touha i zvědavost je nakonec silnější. Najednou se Kate s Nickem ocitnou v nebezpečné a nekončící vztahové hře, o níž oba ví, že za pár dní skončí…

Když jsem se čtením začínala, věděla jsem, že půjde o erotiku, ale doufala jsem, že se mi do rukou konečně dostane něco, co bude vybočovat. A taky že dostalo. Jde o velice dobře pojatou a napsanou knihu, která se od podobných knih v žánru liší.

Hlavní hrdinka je sympatická holka, ovšem žádná nanynka, a i když je stále ještě poměrně docela mladá, ví, co jí život přinese a Dominicovi dává pořádně zabrat. Hlavní hrdina je opravdový parchant, ve všech směrech. Vlastně dává pojmu „control freak“ úplně nový rozměr, protože ostatní hrdinové vedle něj vypadají jako slabý čajíček. Je bohatý, hodně bohatý, a i když si je vědom toho, že ne všechno se dá penězi koupit, velice rád jimi rozhazuje – a ve velkém. Hlavně musí být vždycky po jeho. Vždycky.

Interakce mezi hrdiny je nabitá od začátku do konce. Autorka vyniká skvělými a hbitými dialogy. Katherine je Dominicovi hodnotným soupeřem, přestože ráda a často podlehne jeho sexuální přitažlivosti a umu, nenechává s sebou zase tolik mávat. Navíc samotný konec vám potvrdí, že i erotická kniha dokáže překvapit.

První sexuální scéna mezi hrdiny se odehraje až dlouho po sté stránce, ačkoliv se tu a tam tohle žhavé téma naťukne (a pořádně). Některé čtenáře ovšem může odradit vyšší počet detailně popsaných a dosti intenzivních sexuálních scén. Kniha se ovšem čte výborně a postavy projdou jistým charakterovým vývojem, který je ovlivní i do budoucna.

Celkově je pro mě kniha velmi milým překvapením. Možná si tu a tam řeknete, jestli to opravdu autorka myslí vážně a jestli je možné, aby jeden člověk měl na toho druhého takový vliv – a zase naopak – ale když si to zpětně všechno promítnu, jinak to vlastně ani nešlo. První kapitolka druhého dílu na konci knihy toho hodně slibuje do budoucna a já se na pokračování vážně těším.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Ells napsal:

    Pletu se, nebo u tebe snad poprvé vidím pozitivní recenzi na nějakou eroťárnu? 😀 V každém případě jsem si to přečíst nechtěla, protože už takhle mi to všechno žere mozkové buňky a další eroťárnu nepotřebuju, ale po tomhle se po tom poohlídnu. 😀

    • Syki napsal:

      Hele, já ti nevím, myslím, že ani ne. Schválně jsem si prošla všechno, co mám v žánru erotika a pár pětihvězdičkových tam mám, stejně tak čtyřhvězdičkové. 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..