Waiting on Wednesday (119)

Kasie West
Split Second

Život se může změnit ve zlomku vteřiny.

Addie svůj život sotva poznává od doby, kdy se její rodiče rozvedli. Její přítel ji jen využil. Její nejlepší přítelkyně ji zradila. Nemůže uvěřit tomu, že tohle je ta budoucnost, jakou si zvolila. A navíc, její schopnost začíná zlobit. Vždycky byla schopná Prohlédnout budoucnost, když se měla rozhodnout. Teď může s časem hýbat a dokonce jej zpomalit… ale ne zadarmo.

Když ji její otec pozve, aby u něj strávila zimní přestávku, nadšeně skočí po šanci opustit normskou verzi Dallasu v Texasu. Tady potká pohledného a až bolestně povědomého Trevora. Je to naprostý cizinec, tak proč její srdce začne vyvádět pokaždé, když ho uvidí? Ale poté, co je svědkem tajemství, která měla zůstat utajena, začne Trevor Addie spíše podezírat, než aby se snažil ji více poznat. A ona má nevysvětlitelné nutkání to změnit.

Mezitím má její nejlepší kamarádka Laila své vlastní tajemství: dokáže obnovit Addiiny vzpomínky… jakmile zjistí, jak na to. Ale existují velice mocní lidé, kteří by to neviděli rádi. Zoufalá Laila se pokouší manipulovat Connorem – místním školním prevítem – ale zdá se, že je jako jeden z mála proti jejím schopnostem imunní. A také je jediný, kdo jí může pomoci.

Zatímco se Addie a Laila snaží získat ztracené vzpomínky, musí Addie poslepovat svět, o kterém si myslela, že jej zná, a to dřív, než ztratí všechny, které miluje… a budoucnost, která by mohla všechno změnit.

Tuším, že jsem vám sem do WoW dávala také anotaci prvního dílu, který mě zaujal a v zahraničních recenzích byl docela vychvalovaný. Tentokrát je tu díl druhý – ten ovšem vychází až příští rok. Doufám, že se k tomu prvnímu dostanu dřív, než vyjde pokračování. Anebo bych si je mohla dát hezky za sebou. Alternativní světy se mi líbí.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..