V červenci 2013 vychází – 1. část

Opět jsme v druhé polovině měsíce, nastává vhodný čas na to, abych přišla se svým obvyklým přehledem toho nejzajímavějšího, co u nás tento měsíc vychází.

~ Česko ~

Večeře s vampýrem (Temná hrdinka #1)
Abigail Gibbs

4.7.2013
Knižní klub

Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska…

Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?

Velký třpytkový podraz (Holčičí pravidla #5)
Meg Cabot

4.7.2013
Knižní klub

Allie zuří – místo víkendu ve společnosti nejlepší kamarádky musí na neskutečně otravnou narozeninovou oslavu spolužačky, kterou nesnáší, a předstírat tam, že se baví ve společnosti jejích snobských přítelkyň. Pak ale zjistí, že tahle nepříjemná záležitost obnáší výlet limuzínou do speciálního obchodu, kde se můžete převléknout za filmovou hvězdu či upířího puberťáka nebo se účastnit skutečné módní přehlídky jako modelka! A navíc strávíte noc v luxusním hotelovém apartmá ve středu města. Možná to zas tak úplně otravná oslava nebude…

Nejlepší kamarádce to sice bude líto, ale kolikrát za život se člověk může projet v limuzíně? Allie má špatné svědomí, ale když trochu zalže, všechno bude v pořádku. Jenže pak oslava dopadne naprosto katastrofálně. Odváží se Allie porušit všechna svoje pravidla, aby se zachovala tak, jak jí velí svědomí?

To nejlepší z nás
Nicholas Sparks

4.7.2013
Ikar

Dawson Cole se už v dětství rozhodl, že nepůjde ve stopách svých předků – zločinců a kriminálníků, a v sedmnácti letech proto utekl z domova. Útočiště našel u ovdovělého podivína a automechanika Tucka Hostetlera. Rodina Amandy Collierové naopak patří v městečku Oriental k městské honoraci a na svou dceru klade jen ty nejvyšší nároky. Ona má však své představy o životě a nic nedbá toho, že chlapec, do kterého se zamiluje, je z opovrhované rodiny. Nepřízeň i nešťastná nehoda však mladé lásce nepřejí…

Když Tuck Hostetler umírá, jeho posledním přáním je, aby se Amanda a Dawson sešli na pohřbu – po pětadvaceti letech. Společné vzpomínky na chvíli sice vzbuzují zdání, že snad existuje nekonečná láska. Jenomže život je o poznání komplikovanější a někdy je nutné vzdát se toho nejcennějšího, co máme.

Život, který jsme ztratili (Padlý svět #2)
Megan Crewe

9.7.2013
Egmont

Tajemný virus téměř zničil malou ostrovní komunitu, v které Kaelyn dosud žila. Po měsících přísné karantény připlouvá k ostrovu první loď z pevniny. Ale přestože Kaelyn má velkou radost, že opět vidí svého přítele Lea, zprávy, které přináší, nejsou vůbec dobré. Virus zdecimoval i pevninu a lidé tam potřebují pomoc stejně zoufale jako ostrované.

Závoj půlnoci (Půlnoční rasa #5)
Lara Adrian

13.7.2013
Brána

Nikolaj, zapálený bojovník Řádu, je pověřen misí, která ho zavede až do Montrealu. Zde se jeho cesty protnou se svůdnou a ledově chladnou Renatou, která umí zacházet stejně dobře s nožem jako s pistolí a žádný muž, ať už upír či člověk, se jí nevyrovná. Její nejsilnější zbraní je však zvláštní schopnost, výjimečná a smrtící zároveň. Peripetie osudu ji přinutí požádat světlovlasého upíra o pomoc a ten ji vláká do říše tmy a nekonečné vášně… Mezitím vstupuje na scénu nová a tajemná postava Lovce, která možná sehraje roli i v dalších pokračováních této mimořádně úspěšné dobrodružně-romantické série.

Volání úplňku (Strážkyně Riley Jenson #1)
Keri Arthur

19.7.2013
Fantom Print

Riley Jensonová, vzácný kříženec upíra a vlkodlaka, se snaží najít své místo ve světě. A pro ženu, jako je ona, to je nelehký úkol, zvláště když ji její práce – pro organizaci, která dohlíží na nadpřirozené rasy – postaví tváří v tvář těm nejvíc sexy mužům, jaké je možno si představit. Riley, v níž samotné převažuje vlk nad upírem, je náchylná k měsíční horečce: období, kdy se jí zmocňuje nezvladatelná touha po muži. Ale když její bratr – dvojče – Rhoan padne do zajetí, Riley se musí soustředit – bez ohledu na to, že se na prahu jejího bytu objevil extrémně svůdný, zcela nahý a dezorientovaný upír, jenž hledá Rhoana. Nyní bude muset své touhy udržet na uzdě, pokud chce bratra najít. Protože ti, kteří Rhoana unesli, mají spadeno i na ni.

Nespoutaná (Nadpozemská #3)
Cynthia Hand

22.7.2013
CooBoo

Clara se musela vyrovnat se znepokojujícími vizemi, se ztrátou člověka, kterého nesmírně milovala, i s bolestivým rozchodem se svou první láskou. Nepřeje se nic jiného než žít normální život, vystudovat a ujasnit si, který se dvou úžasných kluků v jejím okolí je ten pravý. Avšak další vize, a s ní spojené poslání, na sebe nenechá dlouho čekat. A je ještě děsivější a nebezpečnější než všechny předchozí. A jestliže Clara nechce obětovat svou nejlepší kamarádku i celé andělské společenství, musí se vypravit na cestu, která navždy změní její život, na cestu, která jednou pro vždy určí, kam se bude ubírat osud její i osud všech, které miluje. Ve strhujícím finále Nadpozemské musí Clara rozhodovat o svém osudu jednou provždy.

Stín smrti (Demonata #7)
Darren Shan

22.7.2013
CooBoo

Nastala apokalypsa a svět shořel na prach. Avšak toto nebyl konec a ze zkázy vznikl nový život. Bec je zpět, aby mohla čelit démonům. Po staletích věznění je silnější než kdy dřív, ale démoni už také nejsou sami. NĚCO se probudilo zároveň s ní a Lord Lítost již není pro lidstvo největší hrozbou…

Zlomená srdce
Emma Garcia

24.7.2013
Baronet

Dostat kopačky po třetí od stejného chlápka? Hrůza! Vivien se to ale přihodilo. Projde všemi třemi základními stádii smutku: odmítnutí, alkoholu i příšerného účesu, a začne hledat útěchu na Googlu. Když zjistí, kolik příběhů zklamaných lásek světová síť obsahuje, založí si vlastní stránku pro ty, kdo mají zlomená srdce. Sama se rozhodne bojovat a získat Roba zpátky. Jenže se jí věci poněkud vymknou z ruky a sklidí příšernou ostudu. Spolu se čtenáři si položí otázku: Jakou nejbláznivější věc byste udělali pro lásku? Vivien si nakonec uvědomí, že nejlepšího muže má přímo před nosem – jen ho celou dobu odmítala vidět. Nešťastná láska ještě nikdy nebyla tak zábavná!

Vražedné (Roztomilé malé lhářky #6)
Sara Shepard

24.7.2013
BB/art

Pennsylvánský Rosewood se jeví jako dokonalé místo, jenže první dojem může lhát… stejně jako čtveřice místních krasavic.

Hanna se rozhodla ovládnout zdejší mládež a začíná u krásného druháka. Aria pátrá v přítelově minulosti. Spencer se odcizuje s vlastní rodinou. Nevinná malá Emily naopak vůbec neví, co chce.

Snad se domnívaly, že s uvězněním Alisonina vraha a odhalením totožnosti vyděračky A se do jejich života vrátí klid. Měly by se mít na pozoru, protože ve městě řádí její nástupce a teplota nebezpečně stoupá. V Rosewoodu tentokrát propukne požár.

The Blade And Me (Bleach #8)
Tite Kubo

29.7.2013
Crew

Zatímco se v Soul Society schyluje k Rukiině popravě, Ičigo se pod Uraharovým dohledem snaží získat schopnosti potřebné k jejímu vysvobození. Trénink však zdaleka nejde tak snadno, jak se mohlo zezačátku zdát. K tomu, aby se Ičigo stal plnohodnotným Sběračem duší, je totiž potřeba probudit jeho duševní ostří. Přemůže Ičigo vlastní strach a podaří se mu zjistit, jak se jeho duševní ostří vlastně jmenuje?

Tygrova plavba (Tygří sága #3)
Colleen Houck

29.7.2013
CooBoo

Po přímém střetu s Lokešem, dávným nepřítelem bílého i černého tygra, zažívá Kelsey další šok. Její milovaný Ren se sice vrátil ze zajetí, ale vůbec se na ni nepamatuje. Navíc mu její blízkost přináší fyzickou bolest – každý dotek je pro něj hotové utrpení. Přesto Kelsey s oběma bratry pokračuje v boji za prolomení kletby. Aby dosáhli kýženého cíle, musejí se setkat a vypořádat s pěti lstivými draky, z nichž některým jako by smysl pro fair play nic neříkal. Kromě toho Ren tak nějak nemá jasno ve svých citech a Kišan v nich zase má jasno až moc. Kelsey to zkrátka jako obvykle nebude mít vůbec jednoduché.

Sedm let hříchu
Sylvia Day

29.7.2013
Beta Dobrovský

Před sedmi lety, v předvečer své vlastní svatby, se ctnostná a spořádaná lady Jessica Sheffieldová stala svědkem hříšné podívané, jakou si taková nevinná mladá dáma nikdy nedokázala představit. Tento výjev ji šokoval a podivně vzrušil zároveň. Tajemství o zhýralém Alistairu Caulfieldovi si nechala pro sebe a provdala se, jak od ní všichni očekávali. Avšak i po dlouhých letech poklidného a šťastného manželství ji Caulfieldův obrázek neopouštěl a vyvolával v ní nemravné představy…

…o to sladší pak byla odměna.

Alistair utekl od představy nádherné lady Jessiky s vášnivým pohledem v očích až do Západní Indie. Coby úspěšný obchodník měl už jen málo společného s chlípníkem, jakého kdysi znala. Když se čerstvě ovdovělá Jessica nalodila na palubu jeho impozantního korábu na cestu přes oceán, zůstane jediným strážcem sedm let potlačovaných tužeb jen pár vrstev jemného hedvábí. Brzy oba poznají, že den, kdy pokušení podlehnou, se nezadržitelně blíží…

Inkubovy sny (Anita Blake #12)
Laurell K. Hamilton

30.7.2013
Epocha

Anitin život ještě nikdy nebyl komplikovanější než teď, kdy má závazky vůči živým i vůči mrtvým. Na svobodě pobíhá upírský sériový vrah, jenž si za své oběti vybírá striptérky. Anita je k tomuto případu zavolána, ale obává se, že by byl její posudek považován za konflikt zájmů. Koneckonců, je družkou Jean-Clauda, okouzlujícího vládce města.

Obklopená podezřeními, unavená pokusy ovládnout svou tužbu, jež ji pomalu ničí, učiní Anita něco dosud nepředstavitelného: požádá o pomoc.

Všechno nebo nic (Aféra Blackstone #2)
Raine Miller

31.7.2013
Baronet

Ethan Blackstone má život v troskách. Zradil Brynninu důvěru a ona od něj odešla. Ethan se ale tak snadno nevzdá, nechce žít bez své americké krásky. Vášeň mezi nimi je neskutečně spalující, ale temná tajemství z jejich minulosti, která jeden před druhým skrývají, mohou jejich společnou cestu jednou pro vždy zničit. Vzhledem k politické hrozbě, která Brynne ohrožuje, musí Ethan ve velmi krátkém čase zmobilizovat veškerou sílu a důvtip, aby svou lásku ochránil před nebezpečím, díky kterému by ji mohl ztratit navždy. Dokáže Ethan pomoci Brynne vymanit se z minulosti, která ji děsí ve snech? Sevře ji opět v náručí a získá si její důvěru? Láskou posedlý muž je schopen udělat cokoli, aby znovu přivedl do svého života ženu, kterou miluje. Vrhá se do toho po hlavě. A získá buď všechno, nebo nic.

Mistr Stínu (Stín #3)
Jon Sprunk

31.7.2013
Fantom Print

Severské pustiny…

Země smrti a stínu, kde přežijí jen ti nejsilnější. Přesně tam ale musí Caim zamířit, aby vyřešil záhadu svého života. Jen se svými noži a se společníky se vrhá do světa věčné noci, kde slunce nikdy nevychází a všichni stojí proti němu.

Caim pohřbil otcův meč a došel jistého smíření, daleko na severu ale číhá tajemná moc. Aby uspěl, musí Caim nejen přežít. Musí se postavit mistrovi Stínu.

Horečka Dananů (Horečka #3)
Karen Marie Moning

31.7.2013
JOTA

Na počátku třetího dílu potkáváme Mac nedlouho poté, co s Barronsovou pomocí unikla z podzemního vězení jednoho ze svých úhlavních nepřátel. Nyní již sice ví, kdo zabil její sestru Alinu – nebo si to alespoň myslí –, nijak ji to však nepřibližuje vytoužené pomstě. Snaží se získat další informace o světě Dananů a usiluje o jejich posvátné nástroje moci. Proniká stále hlouběji pod povrch, ale otázek, na které nezná odpověď, neubývá. Spíše naopak. Mac rozvíjí své schopnosti a dozvídá se víc o postavách z předchozích dílů, zejména vládkyni vidoucích Roweně a nebezpečně přitažlivém V’lanovi.

Tichý dům (Zločin #4)
Ulrike Rylance

31.7.2013
Fragment

Některé dveře je lepší nechat zavřené. Stisknutí kliky vás může stát život… Nina si pronajme pokoj ve staré vile, kde společně bydlí několik studentů. To, co zpočátku vypadá jako lákavé dobrodružství, se brzy mění v noční můru. Z jejího pokoje mizí věci a Nina má pocit, že ji neustále někdo sleduje. Po velkém večírku najde na chodbě mrtvou přítelkyni spolubydlícího. Mohl se někdo cizí dostat do domu? Nebo se smrtelné nebezpečí ukrývá uvnitř?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..