Posuď knihu podle obalu (122)

Název knihy: Anomaly
Autor: Krista McGee
Datum vydání: 9.7.2013

Anotace na GoodReads: Thalli má jen 15 minut a 23 sekund do konce života. Jedovatý plyn, který se jí vkrádá do krevního oběhu, ji za chvíli zahubí. Ale ona nemá strach.

Thalli je jiná než všichni ostatní ve Státě. Cítí věci. Ptá se na otázky. A to ve Státě není tolerováno. Deset vědců, kteří přežili nukleární válku, co zničila svět, je přesvědčeno, že veškeré city byly jádrem všech problémů – a proto je geneticky všem nově stvořeným občanům odejmuli. Thalli tajemství své odlišnosti držela dlouho v sobě, daleko před zraky všech kontrolorů, ale ve chvíli, kdy se jí do rukou dostane starý kousek hudby, nedokáže své pocity nadále držet na uzdě.

Jako možný problém Lusku je Thalli odvedena k Vědcům k okamžitému zničení. Ale než k tomu dojde, Berk – její původní předurčený druh, který se sám má stát Vědcem – proces zastaví a donutí Vědce přijmout Thalii jako pokusný objekt.

Čím víc času v Lusku Vědců tráví, tím jasnější začíná být, že ne všechno je tak, jak se zprvu zdá, a jak byla celý život naprogramovaná věřit. Slýchá příběhy o Tvůrcích, příběhy, které v ní vyvolávají jen více otázek: Komu může věřit? Co je to láska za emoci? A co když není jen anomálie, ale součást něčeho mnohem většího?

Můj názor: Tuhle knihu jsem v poslední době hodně vídávala na zahraničních blozích a zaujala mě převážně svou hezkou obálkou. Jelikož mám sama spíše zelené oči, jsem ráda, když nějaké zelenoočko uvidím i na obálce. Akorát mám pocit, že je to spíš tvář kluka než holky, přitom v anotaci se mluví o holce, tak nevím, asi mě oklamal Photoshop 😀

 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..