Posuď knihu podle obalu (120)

Název knihy: Krvavá cesta
Autor: Moira Young
Datum vydání: 19.8.2013

Česká anotace: Saba žije u Stříbrného jezera – pustiny zpustošené neustálými písečnými bouřemi – kde se její rodina snaží přežít a neustále naráží na pozůstatky dávno zaniklé civilizace Padlých. Když čtyři tajemní jezdci unesou její milované dvojče Lugha a zabijí jejího otce, Saba se vypraví osvobodit bratra a pomstít otce.

Cestou potkává pestrou společnost dobrodruhů, pašeráků a samozřejmě i Jacka, úžasného a nesmírně drzého kluka. Saba během svého putování zjistí, že není slabou a bezbrannou dívkou, ale naopak skvělým bojovníkem, který má schopnost změnit deformovanou společnost zevnitř…

Krvavá cesta je román plný akce, napětí a dobrodružství.
Román, který vás uhrane.

Můj názor: Abych pravdu řekla, když jsem obálku uviděla poprvé, lekla jsem se. Na něco takového jsem totiž nebyla tak úplně připravená. CooBoo mívá častokrát velice pěkné obálky, kolikrát si může dovolit mít i ty, které známe z originálů, jindy zvolí svou vlastní verzi a obvykle nešlápne vedle. Jenže v tomto případě musím říct, že mě jejich obálka Krvavé cesty zděsila. Svým způsobem mi totiž připomněla mé grafické začátky s Photoshopem a překrýváním jednotlivých vrstev. Taky z toho byla takováhle nevzhledná divočina, než jsem přišla, jak na to. Vím, že nakladatelství stálo před rozhodnutím, jaké obálky vůbec zvolit, jelikož po prvním díle se zahraniční nakladatelé rozhodli pro reedici. Nakonec volba padla na svou vlastní verzi, která se vlastně svým způsobem snažila přiblížit reedici prvního dílu, leč se jí to moc dobře nepovedlo. Tohle je přesně ten typ obálky, jakou bych zvládla upatlat na svém Phosthopu, případně InDesignu já – stačily by mi 4 obrázky a jeden pattern. V reálu to ovšem může zaujmout, přece jenom se nám kolikrát obálka na fotce jeví jinak, než jaká je ve skutečnosti. Ale být neznalým čtenářem a nevědět, o čem kniha je, s hrůzou se jí vyhnu. Nemůžu se totiž zbavit dojmu „hlíny“, jako bych byla zakopaná a viděla světlo přes nějaký hliněný filtr – jo, už mi asi šibe, ale mě ta obálka normálně děsí. To ovšem nic nemění na tom, že je to skvělá kniha a vy byste ji měli určitě vyzkoušet. Pravda, druhý díl mě neskutečně frustroval, ale stále věřím, že se vše v posledním díle vyřeší, jinak autorku prokleju.

 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Mischa napsal:

    Já zašla ještě dál, já si dokonce řekla, že i moje 2letá neteř by dokázala udělat lepší obálku a ještě v malování. 😀 Jako CooBoo má hezké obálky, ale občas to holt neklapne, no. Jako klidně to může naživo vypadat líp, jak říkáš, taky už jsem takové případy zažila, ale upřímně v to momentálně moc nedoufám. 😀
    Mischa recently posted..Update za duben (16)My Profile

  2. Tess napsal:

    No upřímně, já většinou pokud nejdu po něčem speciálním, a jenom tak zabrouzdám do knihkupectví, že si něco koupím, tak se hodně dívám na obálku. A tahle by mě nezaujala, zaujal by mě název, ale obálka ne. A tahle mě teda neděsí, ani to jak ji vytvořili ani to že je to celé hnědené ani nic podobného. Je to prostě odporné… Odporné tak, že mi to spíš vytvoří škleb na obličeji ve stylu: „Co to, ku*va, je?“ A ne že by mě z toho oklepalo děsem. CooBoo má rozhodně mnohem lepší tvorbu, než je toto.

  3. Infinity napsal:

    Tak tahle obálka je vážně hrozná, ani trochu se mi nelíbí. Vůbec není typická pro nakladatelství CooBoo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..