Posuď knihu podle obalu (119)

Název knihy: Moře klidu
Autor: Katja Millay
Datum vydání: 30.10.2013

Česká anotace Osamělý kluk. Citově křehká holka. A zázračná síla druhých šancí.

Dva a půl roku. Tolik času uplynulo od té hrozné tragédie. Po ní už nic nebylo jako dřív. I z Nastyi Kashnikové zbyl jen stín holky, kterou byla před tím. Teď je rozhodnuta nechat temnou minulost za sebou a držet si všechny lidi pěkně daleko od těla. Tenhle úmysl jí ale vydrží jen do chvíle, kdy se potká s Joshem Bennettem. Je osamělý stejně jako ona. A neuvěřitelně přitažlivý.

Joshův příběh zná kdekdo: všichni lidé, které miloval, zmizeli z jeho života. Teď má sedmnáct roků a zůstal úplně sám. A když je vaše jméno synonymem pro smrt, lidi se s vámi moc nebaví. Až na Nastyu. Ta se naopak Joshe drží jako klíště a postupně se stává součástí každé stránky jeho života.

Táhne je to k sobě, jiskří to mezi nimi stále silněji. Ale zároveň se Josh začíná zamýšlet nad tím, jestli se někdy dozví všechna tajemství, která před ním Nastya skrývá. A vlastně ani sám neví, jestli se je dozvědět chce.

Můj názor: Tohle je jedna z knih, kterou většina lidí s nadějí vyhlížela a doufala, že vyjde také v češtině. A teď je tady a má najednou jinou obálku. Někteří jsou zklamaní, jiní jsou rádi, že u nás vyšla. Já už za tu dobu blogování vím, že s originálními obálkami to není zase tak jednoduché, jak by si někteří představovali. Práva na překlad knihy a práva na obálku se totiž prodávají zvlášť a kolikrát se může stát, že se cena práv na obálku vyšplhá výš než samotné právo na překlad. Jak je to možné? Některé obálky se totiž skládají z několika fotek různých autorů, kolikrát ani majitelé práv nejdou dohledat a celkově je to šílený proces. Osobně jsem ráda, že máme právě u Moře klidu vlastní a originální obálku. Líbí se mi, že je jiná, jednoduchá a originální. Má jenom čtyři barvy a vše k sobě pasuje. Název knihy dokonce tématicky ladí k rovným pruhům v pozadí. Jsem zvědavá, jaká kniha nakonec bude.

 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Nikol napsal:

    Ta obálka vypadá hodně zajímavě! :))
    Nikol recently posted..On my wishlist (6)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..