Pětistovka je jen číslo: 1 x 500

Za projektem stojí laurdes. Více informací se můžete dozvědět tady.

Mapa času
Félix J. Palma

Londýn roku 1896. Nesčetné vynálezy dovolují vzdělanému člověku uvěřit, že je možné dosáhnout nemožného. To ostatně dokazuje i vznik společnosti, která svým klientům umožňuje uskutečnit dávný lidský sen — cestovat časem.

A přesně to také udělá Claire Haggertyová, nespokojená mladá žena ze zámožné rodiny, která je přesvědčená, že jí žádný z nápadníků nedokáže nabídnout opravdovou lásku. Proto se vypraví do roku 2000, kde se zamiluje do muže z budoucnosti a zažije s ním milostný románek napříč časem.

Ale ne všichni si přejí vidět budoucnost. Andrew Harrington se rozhodne spáchat sebevraždu, protože zjistí, že nic už nedokáže smazat bolest ze smrti jeho milované, prostitutky jménem Mary Kelly, která se stala poslední obětí Jacka Rozparovače. Když je mu však nabídnuta možnost vrátit se o osm let zpět a zachránit ji před smrtí, rozhodne se svůj plán přehodnotit.

A dokonce i sám H. G. Wells pocítí rizika cestování časem, když do jeho doby přijde člověk z budoucnosti, který ho chce zabít, aby mohl vydat jeho knihy pod svým jménem…

Félix J. Palma v románu Mapa času spřádá napínavý a důmyslný příběh, plný lásky a dobrodružství, který vzdává hold počátkům žánru sci fi a přenese čtenáře napříč časem do fascinujícího prostředí viktoriánské Anglie.

Z téhle knihy jsem poměrně zklamaná, rozhodně jsem čekala víc. Tak o polovinu bych příběh seškrtala, zbavila se těch šílených a rozvleklých odstavců, vnořených příběhů a do očí bijících pitomostí, a mohlo to být daleko lepší. Mám pocit, jako bych ztratila půlku života tím, že jsem se to snažila dočíst a nepřeskakovat v ději, protože to byla vážně nuda. Jako by byl autor přesvědčený o své vlastní velikosti, přitom to několikrát nezvládl a do všeho se zamotal sám až tak, že to nedávalo smysl – i když si člověk promyslí všechny ty možné i nemožné paralelní světy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Bastera napsal:

    To tak u dlouhých knih někdy bývá… 🙂
    Bastera recently posted..Letní projekty, kterých se účastnímMy Profile

    • Syki napsal:

      Já myslím, že to tak bývá jen u nudných knih. Když kniha stojí za to, je ti nějak jedno, jestli má 500 stránek. Kolikrát chceš i víc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..