One Tiny Lie

OneTinyLie_bookAutor: K. A. Tucker
Originální název: One Tiny Lie
Český název: Jedna malá lež
Knižní série: Ten Tiny Breaths (Deset malých nadechnutí)
Díl: druhý
Žánr: new adult, romance, drama
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Livie si toho během dospívání užila více než dost. Přišla o oba své rodiče a jednu dobu se zdálo, že začíná ztrácet i svou sestru. Po několika životních peripetiích se jim ovšem podařilo dostat se z nejhoršího ven. Teď je Livie rozhodnutá dostát slibu, který dala kdysi svému otci. Půjde na vysokou a udělá svého otce hrdým. Od chvíle, kdy jí v dětství zemřela kamarádka, věděla, že bude doktorkou se specializací na dětskou rakovinu.

Je odhodlaná pro to udělat vše. Jenže tak nějak nepočítala, že se do všeho zamotá ten proklatý osud… a taky psychiatr její sestry, který se rozhodl jí ze života udělat peklo, dokud si nepřizná, že by měla konečně začít pořádně žít. Jedna taková divoká noc s sebou totiž přivede okouzlujícího a arogantního Ashtona. Ten ji nejen mučí svou přítomností a tím, jak na ni dokáže působit, ale také nekonečným oslovováním „Irish“. Livie si totiž nemůže vzpomenout, co se přesně dělo onu noc, kdy na sebe na párty narazili…

Nakladatelství: Atria Books (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 336 (EN), 322 (CZ)
Vazba: Brožovaná a vázaná vazba (EN, CZ)
Vydání v USA: 11.6.2013
Vydání v ČR: 6.5.2015

Datum četby: 2 dny, červen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Hezké a příjemné počtení, i když místy mi některé věci lezly na nervy.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: První díl série se mi líbil, protože byl něčím jiný, i když je pravda, že jisté společní prvky NA žánru měl. Tomu se už v dnešní době vyhne jen málokterý autor. Na pokračování jsem byla ohromně zvědavá, protože šlo o mladší sestru, která se od té starší nemohla lišit více. I samotná anotace nasvědčovala, že půjde spíš o vysokoškolskou romanci holky, která zůstávala několik let milostným životem nepolíbena. Challenge accepted!

Pokud čekáte něco převratného, měli byste jít o dům dál. Kniha vesměs nepřináší nic nového, ale podává vše hezkým i bolestivým způsobem. Není nouze o vypjaté situace, o hromadu žhavých scén a hledání svého místa v životě. Oba dva hlavní hrdinové mají svá tajemství a častokrát budete frustrovaně koulet očima nad tím, co se proboha v té knize děje. Osobně mě nejvíc mrzel celý milostný trojúhelník – bylo mi tak nějak líto všech a celá ta situace mě neskutečně vytáčela. Nemám totiž věci s „podváděním“ ráda.

Livie bohužel sama nevěděla, co pořádně chce, což bylo pochopitelné, ale nic to nemění na tom, že to při čtení člověka štvalo. Ono se to dalo i předpokládat, kdo by odolal živelnému Ashtonovi, který si sám snaží léčit své mindráky jediným způsobem, jakým umí a pak se nedokáže vyrovnat s novými city, co mu nedají spát.

Celkově vzato to byla hezká kniha se silnými rodinnými problémy. Nehrála si na nic, co není a vše přinášela stejným způsobem, jakým nám to někdy ten život naservíruje. Všechny postavy byly sympatické, tedy až na hlavního záporáka. Některé průpovídky mě dokázaly rozesmát, jiné scény zase rozesmutnět, až slzička ukápla. Všechno hezky vyvážené. Jsem zvědavá na třetí díl, který by se měl věnovat Connorovi. O něm toho zase tolik nevíme, o to zajímavější to může dít.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Het is ook heel gaaf! Bier drinken hier is wel een beetje minder leuk aangezien het nogal DUUR is. Je betaald hier al snel $100 voor 2 kratjes.. Wat betreft mijn taalgebruik; Je pikt die woordjes nogal snel op als je ze elke dag 20.000 keer om je heen hoort?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..