Blogspirace (25)

Tohle meme mají na svědomí GrowingUp YA a saz101.

Jeho účelem je pomoci vytvořit nějakou jiskru inspirace pro blogery, čtenáře i spisovatele. Jakýkoliv inspirační citát/obrázek/video. Postovat svou blogspiraci byste měli každý týden, jakýkoliv den si sami vyberete. Zkuste někoho něčím a k něčemu inspirovat, nejspíš tím inspirujete i sami sebe, nebo alespoň někoho potěšíte.

Už od malička velice ráda zpívám. V dětství jsem byla tři roky ve sboru, 11 let jsem hrála na klavír. Hudbu mám velice ráda. Už nějaký ten rok (přesněji tuším od roku 2010) mám ráda tzv. acapelly, tedy „hudební sbory“, které nepotřebují hudbu, protože si všechny tóny zazpívají sami. Možná jste viděli můj velice oblíbený film, Pitch Perfect (Ladíme!), kde se ve zpívání dokonce soutěží. Tyhle sbory jsou velice oblíbené převážně na amerických vysokých školách (i když se objevují i na středních).

Tohle video bylo jedno z prvních, na jaké jsem narazila. Většinou mají tyhle skupiny i taková neofiko představení na půdě školy, kdy si je ostatní studenti školy točí na videa, jindy mají i oficiální show, a někdy z recese natočí i takovéhle video. Rozhodně doporučuju podívat se i na toto video.

Další acapella, u níž jsem si velice oblíbila tuhle směsku všech oblíbených songů z Disneyho pohádek. Fascinuje mě, jak někteří dokážou zpívat. Úspěšnější bývají mužské sbory, ty ženské nebývají tak dobré, i když se najdou i výborné. Onehdá jsem viděla jedno ženské přezpívání úvodního ženského songu múz z Herkula a ty holky byly vážně skvělé.

Na Disneyho písně existuje na YT několik možných i nemožných přezpívání. Jelikož mám tyhle verze pohádek velice ráda už od dětství, ráda si sama broukám české i anglické verze písní – častokrát si hledám i různé jazykové verze. Každopádně tohle video, je jedno z mých nejoblíbenějších.

Určitě si od něj poslechněte i jiné písně, tato je taky výborná.

No a nakonec si dáme i jedno ženské zastoupení. Fascinuje mě, kolik času, energie a zapálení do svých videí vkládá tahle slečna. Nejen, že má nazpíváno několik hlasů, ale ke každému je také hezky nalíčená a připodobněná postavě. Před takovými lidmi klobouk dolů.

Tady je druhé video jako pokračování po dvou letech. A ještě na závěr si dejte tuhle třešničku.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..