Beautiful Stranger

BeautifulStranger_bookAutor: Christina Lauren
Český název: Božský cizinec
Originální název: Beautiful Stranger
Knižní série: Beautiful Bastard (Božský)
Díl: druhý
Žánr: adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Sara si už za svůj užila více než dost šeptandy o aférkách svého dlouholetého snoubence. Byla hloupá, když se nad marností a nevěrností svého přítele snažila přivírat oči a namlouvat si, že je to dobrý člověk a že ji miluje. Při posledním odhalení se rozhodla sbalit si své saky paky a odstěhovat se do Velkého jablka za Chloe, která spolu s Bennettem rozjíždí pobočku firmy z New Yorku.

Rozhodla se začít znovu a jinak. Už nechce být tou uťápnutou, přemýšlivou, tichou a neprůbojnou ženou – alespoň tedy ne v soukromí. Jedna divoká noc v klubu tak nastartuje její vášnivější stránku osobnosti, která byla uvězněná až příliš dlouho.

Max nemá s ženami problém. Díky své pověsti lamače ženských srdcí, jež tak rád přiživuje bulvár, dostane každou, na kterou mu padne zrak. Předpokládá, že se Sarou to bude totéž. Těžko by tušil, že jedna nezávazná rychlovka ho donutí toužit po ženě, jejíž jméno ani nezná. Je ovšem odhodlaný ji najít a když jednou v restauraci zahlédne svého starého a dlouholetého přítele obědvat s ženou, po níž pátrá, je jeho osud zpečetěn. Tuší, že v Saře se toho skrývá mnohem víc a on tomu přijde na kloub.

Nakladatel: Gallery Books (EN), JOTA (CZ)
Počet stran: 352 (EN), 320 (CZ)
Vazba: Ebook i brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 16.4.2013
Vydání v ČR: 5.2.2014

Datum četby: 2 dny, červenec 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Líbí se mi, že je kniha úplně jiná, než její starší a známější bratříček.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorek
Oficiální blog autorek

Můj názor: Beautiful Bastard (v češtině Božský bastard) se mi ohromně líbil, což jste nejspíš pochopili jak z mé recenze, tak i mé honby za českým vydáním, které jsem vám zprostředkovávala na FB. Je mi jasné že ne všem tato kniha sedla, ale jsem ráda za všechny, co se u knihy pobavili stejně jako já. Na druhý díl jsem byla zvědavá, protože jsem si nebyla jistá, jak moc se autorkám povede napsat další knihu série, tentokrát ovšem s jinými hlavními hrdiny, i celkovou koncepcí příběhu. Můžete si vydechnout, vyšlo jim to.

Druhý díl série je jiný, přesto svým způsobem stejný. Můžete se opět těšit na pořádně vyšperkované sexuální scény, i ostřejší mluvu. Hlavní hrdinové Sara a Max se předchozím hrdinům nepodobají, což je jenom dobře. Mají své bolístky, své představy a svůj zmatek. Autorky příběh přinášejí dráždivě, svěže a normálně – s tím rozdílem, že tentokrát není tématem sex na pracovišti, ale spíše sex na volném prostranství a podobně.

Narozdíl od prvního dílu je ovšem kladen větší důraz na příběh. A hlavně si Sara s Maxem nejdou po krku, ale osvěžují si svou avantýrku fotografiemi. Ve své podstatě autorky staví své příběhy na tajných fantaziích, které by si ženy možná rády vyzkoušely, ale nemají tu odvahu, anebo raději zůstávají jen u těch knižních fantazií.

Jedinou výtku mám k jedné nebo dvěma scénám, které mi v příběhu příliš neseděly a také britskému původu hlavního hrdiny. Jako by si na britský způsob vyjadřování pořádně vzpomněl až ve druhé třetině a k tomu vše znělo jako ze slovníku a ne tak přirozeně, jako v případě Bonese z Nočních lovců. Rozdíl ale pozná jen člověk, jenž Brita slyšel mluvit, předpokládám, že v českém překladě to vyzní jinak, anebo se tento mírný nesoulad úplně ztratí. Vše je v rukou překladatele.

Beautiful Stranger klade větší důraz na osobnosti, zkušenosti a momentální životní rozpoložení hlavních hrdinů. Oba dva jsem si oblíbila a byla jsem ráda, že se v příběhu tu a tam objevovali i Chloe s Bennettem. Těším se na třetí díl série, podle anotace to sice vypadá docela obyčejně, ale vím, že autorky si s tím pohrají po svém.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Luci napsal:

    knihu si jdu v pondělí koupit 🙂 dlouho jsem váhala, anotace se mi moc nelíbila…tvoje recenze mě ale přesvědčila a tak už jsem natěšená jak dlouho ne :3
    Luci recently posted..Christina Laurenová – Božský bastardMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..