Posuď knihu podle obalu (115)

Název knihy: The Reluctant Assassin
Autor: Eoin Colfer
Datum vydání: 7.5.2013

Anotace na GoodReads: Riley, dospívající sirotek žijící ve viktoriánském Londýně, měl tu smůlu, že se dostal do učení k Albertu Garrickovi, iluzionistovi, který momentálně zažívá těžké časy a své jedinečné kouzelnické schopnosti využívá k tomu, aby se dostával do obydlí svých obětí. Při jednom takovém dobrodružství vezme svého učence s sebou a donutí ho k jeho první vraždě. Riley je ovšem svému osudu vraha uchráněn ve chvíli, kdy se ukáže, že je jeho oběť ve skutečnosti vědec z budoucnosti. Navíc je součástí tajné ochrany svědků FBI nesoucí název Witness Anonymous Relocation Program (WARP). Riley se tak najednou ocitá v moderní podobě Londýna, s Garrickem v patách.

Tam mu pomůže Chevron Savano, sedmnáctiletá agentka FBI, která byla do Londýna poslána za trest po zpackaném zákroku v Los Angeles. Riley a Chevron musí společně přijít na to, jak se vyhnout Garrickovi. Toho totiž posun v čase červí dírou zásadně pozměnil. Nejen, že stále představuje zlo, ale také získal všechny vědecké znalosti. Je rozhodnutý najít Rileyho s Chevron a ukrást jim časový klíč, aby se mohl vrátit zpět do své doby a navždy změnit svět. A to doslova.

Můj názor: Na tuhle knihu jsem vlastně narazila docela náhodou a zaujala mě právě svou zvláštní obálkou. Tedy, ona je docela obyčejná, ale i tak se mi zdá něčím jiná. Jestli je tou jasnou modrou, nebo postavami v té záři, či tím uhrančivým pohledem. Líbí se mi i netradičně pojatý font názvu knihy. Hlavně je hezké, že jde o autora oblíbené série Artemis Fowl. Plus jde o cestování časem!

 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..