Paperback vs. Hardcover (12)

   
Throne of Glass by Sarah J. Maas
Vlevo: hardcover
Vpravo: paperback

Verdikt: U téhle série jsem ráda, že jsem s koupí počkala. Když minulý rok vycházel první díl, nemohla jsem se rozhodnout, která obálka se mi líbí víc a s jakou obálkou bych si knihu ráda pořídila. Nakonec to za mě vyřešili nakladatelé, protože se rozhodli u druhého dílu pokračovat ve stylu paperbacku. Nevím, jestli se obálka hardcoveru neosvědčila – já jsem na ni přece jenom už docela zvyklá a pamatuju si, jak jsem knihu brala do rukou v Americe – a proto zvolili paperbackou, ale jsem zvědavá, jaké obálky se objeví dál. Zjistila jsem, že je naplánováno celkově 6 dílů a ještě třídílný spin-off, což mě hodně překvapilo. Ale první díl má na GoodReads hodnocení 4,15 s celkovým počtem 16.745 hodnocení a 2.873 recenzí. Myslím, že bych se na tu knihu měla brzy podívat 🙂

   
Changeling by Philippa Gregory
Vlevo: hardcover
Vpravo: paperback

Verdikt: Kdybych nevěděla, o jakou knihu jde, určitě by mě obálka paperbacku dostala. Taky vám připomíná spíše fantasy historickou sérii? Doslova klame tělem. A už vůbec by mě nenapadlo, že jde o young adult žánr. Na obálku hardcoveru jsem už zvyklá, přece jenom ji máme i u nás v českém překladu a myslím, že více vystihuje žánr a krásně do něj zapadá. Druhý díl vyšel v zahraničí na začátku června a nesklízí zrovna dobrá hodnocení, tak se uvidí. Navíc je ze série najednou trilogie.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Anya napsal:

    V prvním případě se mi asi víc líbí ta první verze (tedy HC), ale ani z jedné nejsem extra u vytržení, že wow.

    Druhá kniha se mi víc líbí taky hardcover, ty historický šaty a slečna jsou velice hezké, ta druhá verze je trochu nic neříkající.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..