Můj autor roku 2012

Je až k nevíře, jak neskutečně dlouho jsem s tímhle speciálním jednorázovým projektem otálela. Původně jsem jej měla v plánu vypustit ven už během začátku roku – tedy v lednu – ale pak se do všeho zamotalo zkouškové, později psaní diplomové práce, ke konci dubna pak předčasné zkouškové, dodělávání diplomky na poslední chvíli a teď v červnu ještě státnice. Ani se nechce věřit, jak neuvěřitelně ten čas letí. Bystřejší čtenáři si nejspíš už dávno všimli, že vás v bočním menu už od prosince straší jeden obrázek a přitom se okolo něj vůbec nic neděje. Inu, přecházím k dohánění svých restů, protože jsem neuvěřitlený puntičkář a mám ráda, když je všechno hotové. Proto budu ráda, když se ke mně i po tom půlroce připojíte. Nejdřív si ale připomeňme, o co vlastně jde…

Před rokem jsem přišla s projektem, v němž jsem chtěla ostatním ukázat, který autor pro mě byl ten nej za předešlé roční období. Zároveň jsem autora chtěla i čtenářům více přiblížit a od ostatních účastníků se dozvědět o někom novém, jehož knihy jsem ještě nečetla, nebo ho tam dobře neznám. Tak vznikl Můj autor roku 2011, do kterého se nás celkově zapojilo deset. Koukala jsem, že některé linky už nefungují, ale některé ještě stále ano. Je hezké vidět něco, co jste si vymysleli před rokem a byla by škoda v tom nepokračovat. Já jsem vás tehdy seznámila s Marií V. Snyder, jejíž knihy opravdu zbožňuju. Myslím, že je potřeba nový ročník a nový přehled zajímavých autorů (i když se budou třeba u některých z vás jména opakovat, no a co).

Princip je jednoduchý:

  • Vybrat si jednoho autora, jehož knihy jste četli v roce 2012 (neberu autory, které znáte a čtete už delší dobu a patří mezi vaše nej, jde o autora, kterého jste objevili v předchozím roce).
  • Napsat o něm příspěvek a představit nám jej tak.
  • Příspěvek se bude skládat ze stručného představení autora, přiblížení jeho práce (klidně mohl napsat jen jednu knihu a tím vás dostat a zařadit se tak mezi vaše nej), a důvodu proč je právě pro vás autorem roku 2012 (co se vám na jeho práci líbí, proč vás tolik chytil za srdcem, proč si ho třeba vážíte apod.).
  • Do článku použijte obrázek, který vidíte nahoře, a nezapomeňte prolinknout i na tento příspěvek pro případ, že by se někdo chtěl přidat.

Budu ráda, když se nás zapojí co nejvíc. Ráda si proklikám a pročtu všechny vaše příspěvky. Pod článkem najdete linkovač, do něhož můžete svůj příspěvek přidat do konce října 2013. Nemusíte to tak dělat hned, můžete kdykoliv se vám bude chtít, i když bude asi lepší, aby to bylo spíše v této době, dokud článek na mém webu nezapadne pod hromadou ostatních – chcete přece, aby se k vám šli lidé podívat, kdo byl pro vás ten nej.

Pokud nejste bloger, ale čtenář, není problém, ráda přidám váš příspěvek na svůj web. Stačí jen, abyste mi napsali buď skrz KONTAKT nahoře v menu, anebo mi poslali svůj příspěvek na email: sykorova.p@gmail.com, do předmětu emailu (i zprávy skrz kontakt) napište Můj autor roku 2012.

Za minulý rok jsem toho přečetla opravdu hodně, i když mám poměrně jasno, který autor pro mě byl tím nej. Co myslíte, o koho půjde? Můžete zkusit tipovat do komentářů…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Meghan napsal:

    Taaak to se zapojím, že 😀 a po průzkumu mého chudého seznamu z loňska mám celkem jasno, kdo tam vyčuhuje a neznala jsem ho dřív 😀 u tebe si v těch kvantech neodvážím tipovat, leda že by sis vybrala tu samou jako já 😀

  2. Tiwala napsal:

    Moc zajímavý projekt, určitě se zapojím 🙂 jen musím vymyslet, kterého autora vyberu :).
    Tiwala recently posted..Prodávám knihyMy Profile

  3. GiraffeAndy napsal:

    Ráda se zapojím, i když bude dost zvláštní, když zvolím slavnou Meg Cabot…ale já ji opravdu objevila teprve v lednu 2012 a žádný jiný autor takto v mé četbě za minulý rok nevynikal jako právě Meg. ♥ Snad do konce října ten článek stihnu! 😀
    GiraffeAndy recently posted..Kniha, která mě opravdu rozplakalaMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..