Lost & Found

Autor: Nicole Williams
Originální název: Lost & Found
Knižní série: Lost & Found
Díl: první
Žánr: romance, ze života
Věková hranice: 15+

Anotace na Goodreads: Je složitost. A je Rowen Sterling.

Po pěti letech, kdy veškerou svou bolest utápěla v alkoholu, klucích a apatii, se najednou ocitá v autobuse na cestě do zapadákova v Montaně, kde má po ukončení střední školy trávit léto. Matka jí zaplatí uměleckou školu pouze v případě, pokud dokáže tvrdě pracovat a zůstat daleko od všech problémů na Willow Springs Ranch. Vaření snídaně v brzkých hodinách pro desítku pracovníků a uklízení stájí je to poslední, co by Rowen během svého léta ráda dělala.

Dokud do jejího života nevkráčí Jesse Walker v těsně padnoucích džínách, kovbojském klobouku a s úsměvem, který v její hrudi rozehřívá něco, o čem si myslela, že už dávno zamrzlo. Jesse se od ní nemůže odlišovat víc. Je svěží a barevný, zatímco ona je vyčerpaná a temná.

Rowen ví, že pro ni a zlatého chlapce žádné šťastně až na věky neexistuje, takže se na něj snaží zapomenout a ignorovat kluka, který ji nutí cítit věci, na jaké ještě není připravená. Ale čím víc se jej snaží odstrčit, tím blíže se k ní dostává. Čím víc se sama sebe snaží přesvědčit, že jí na tom nezáleží, tím víc se zamilovává.

Když se ale temné tajemství minulosti opět přihlásí o slovo, uvědomí si, že nejvíc ze všeho musí být upřímná hlavně k sobě samé.

Nakladatelství: Createspace (EN)
Počet stran: 358 (EN)
Vazba: ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 7.5.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 2 dny, červen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Klasický příběh, který ani pořádně neměl čím překvapit.

Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
K četbě téhle knihy mě vlastně přesvědčila Anya, které se kniha velice líbila. Já mám osobně s autorkou spíše špatnou zkušenost, protože její první díl jiné NA série mi absolutně nesedla a stále se přesvědčuju, abych sérii dočetla – víte, jak nemám ráda nedočtené série. Každopádně jsem autorce dala ještě jednu šanci.

Rowen je klasická problémová holka, která si nosí a dělá, co chce, aby tak zakryla prázdnotu v životě. Semínko problémů zasela už kdysi její matka a od té doby jej vydatně přiživuje. Rowen tak utíká od problémů k alkoholu a klukům na jednu noc. Jen tak tak dodělá střední školu. Jejím snem je ovšem studovat na umělecké škole. Její matka jí slíbí, že pokud dokáže celé léto být hodnou dcerou a vypomáhat na ranči u matčiny přítelkyně z mládí, školu jí zaplatí.

Rowen tak nezbývá nic jiného, než se vydat sama do Montany a splnit, co si předsevzala. Nemohla ovšem čekat, že se potká s Jessem, který moc dobře ví, jak působí na ženské pohlaví. Je to typický zlatý chlapec a od Rowen se nemůže lišit víc. Ačkoliv se snaží tvářit, že na ni jeho kouzlo nezabírá, Jesse je neúnavný. Jenže Rowen ví, že v jejím životě nic nekončí dobře…

Myslím, že jsme si už všichni stačili uvědomit, že zatímco kdysi v zahraničí řádily young adult knihy typu Stmívání a po úspěchu Hunger Games zase samé dystopie, teď přichází čas new adultek a erotiky. Ne všechny NA jsou ovšem výrazně erotické, najdete celou řadu romancí podobného typu, jaké existují i v YA, jen jsou hrdinky postaršené. Přesně to je totiž případ této knihy. Nepřichází s ničím novým, co byste už nečetli jinde a tak vás nijak výrazně neurazí, ani nenadchne.

Ve své podstatě si autorka vzala docela jednoduchý příběh s mírně temnější linkou v minulosti, co ovlivnila současné chování hlavní hrdinky, přidala trochu romantiky, přeslazené rodiny a krásné prostředí ranče. Je to kniha, kterou zblajznete poměrně rychle a bude se vám líbit. Ještě víc se vám zalíbí, když si k četbě pustíte takové Rascal Flatts nebo Huntera Hayese. Krásně to navodí tu správnou atmosféru.

Rowen i Jesse jsou příjemné postavy, s nimiž budete sympatizovat a budete jim držet palce. Nečekejte ovšem nic originálního, autorka si vybírá klasická klišé a tu a tam nezapomíná přicházet i s naprosto hloupými věcmi. Ale tak už to prostě někdy bývá. Hezká romanťárna, co vás pohladí na duši a donutí těšit se na pokračování.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. E_V_E napsal:

    To znie veľmi dobre 8) Také niečo jednoduché, ale také problémy mávajú skôr chlapci. Zase kovbojom ja môžem 8P
    E_V_E recently posted..Knihobraní #5My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..