Vesmír

Autor: Beth Revis
Série: Vesmír (Across the Universe)
O sérii: Rodiče Amy byli vybráni na speciální misi, která spočívá v tom, že budou putovat vesmírem tak dlouho, dokud nedorazí k předem určené obyvatelné planetě, budou rozmraženi a začnou planetu nově kolonizovat. Amy si může vybrat jestli půjde s nimi, anebo zůstane na Zemi. Nakonec zvolí stejnou cestu. Těžko by mohla tušit, že bude ze spánku probuzena o padesát let dříve na palubě lodi, jejíž obyvatelé jsou naprosto jiní, než jaké by čekala. Ačkoliv vše vypadá beznadějně, je tu ještě pořád Syn, který o ni má starost…
Počet dílů: 3 + bonusová novela + bonusové příběhy
Žánr: young adult, dystopie, scifi

A tak mi unikají | As They Slip Away

Česká anotace: Vzpomínáte si na dívku, co očkovala králíky? Jmenuje se Seléné a dříve byla zpěvačkou žijící na vesmírné lodi, kde se oceňují jenom dovednosti nutné k přežití. Místo obvyklých přednášek o fyzice se má spolu se svými kamarády „blázny“ naučit důležitosti umění. Od Kronikáře. Od Oriona. Její úkol ji spojí s mladým sochařem Luthorem a jejich nebezpečný románek dokáže, jak jen může být život děsivý, když jste uvězněni na vesmírné lodi pod vládou bezcitného diktátora.

Profil na GoodReads | Recenze

Hodnocení: 3 hvězdičky

Lod mezi hvězdami | Naprieč vesmírom | Across the Universe

Česká anotace: Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby „zmrazený pasažér“ na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se octne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel. Amy si brzy uvědomí, že její probuzení nezpůsobilo jen selhání počítače. Někdo z pár tisíců obyvatel vesmírné lodi se ji pokusil zabít. A pokud rychle něco nepodnikne, její rodiče budou další na řadě. Proto teď musí co nejrychleji rozluštit skrytá tajemství Universa. Ale na jejím seznamu podezřelých figuruje i jediný člověk, na kterém jí záleží: Syn, budoucí vůdce lodi a láska, která přišla znenadání.

Profil na GoodReads | Recenze | RC recenze

Hodnocení: 4 hvězdičky

Milion sluncí | A Million Suns

Česká anotace: Celé UNIVERSUM je jedna velká lež. Když se to jeho obyvatelé dozvěděli, rozpoutal se chaos. Jsou to už tři měsíce, co Amy odpojili. Kam se podívá, všude stěny, už tři měsíce. Syn se ujal velení lodi a rozhodl se skoncovat s Phydusem a přestat svým lidem lhát. Jenže ani on nezná celou pravdu, a když spolu s Amy začínají zjišťovat, co všechno jim zatím zůstalo utajeno, je jasné, že před sebou mají dlouhou cestu, na níž si každý krok musí tvrdě vybojovat. Jak to bude dál s Lodí mezi hvězdami?

Profil na GoodReads | Recenze

Hodnocení: 3 hvězdičky

Shades of Earth | Všechny barvy Země

Česká anotace: Amy a Syn konečně opustili skličující zdi vesmírné lodi Universum. Jsou připravení začít znovu, vybudovat si nový domov – na Zemi Centauri, planetě, ke které musela Amy plout přes celý vesmír. Ale nová Země není rájem, v který doufala. Jsou tu obrovští pterodaktylové, květiny, jejichž vůně vás paralyzuje, a tajuplné ruiny, které skrývají mnohem více, než se na první pohled zdá. A největší tajemství? Že by na této planetě nebyli sami? A pokud chtějí zůstat, budou muset bojovat!

Profil na GoodReads | Recenze

Hodnocení: 3 hvězdičky

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...