Unraveling

Autor: Micalea Smeltzer
Originální název: Unraveling
Knižní série: Second Chances
Díl: první
Žánr: romance, ze života

Anotace na Goodreads: Život Katy Spencer se zhroutil před dvěma lety. Od té chvíle se uzavřela do sebe. Je jen prázdnou schránkou té osoby, co bývala. Jediná osoba, které věří, je její nejlepší kamarád Rollo. Ale ani on nedokáže udržet noční můry daleko. A pak potká Jareda. Je to první muž v jejím okolí, ze kterého nemá strach. Její srce kvůli němu divoce buší, ne ze strachu, ale z něčeho, co by se mohlo stát něčím smysluplným.

Jared ví, že s Katy není něco úplně v pořádku. V jejích očích vidí něco, co vídával kdysi v těch svých.

Bolest.

Strach.

Sebepohrdání.

Jared je odhodlaný ji poznat.

Chce vyřešit záhadu Katy Spencer.

On ji… odhalí.

Nakladatelství: CreateSpace (EN)
Počet stran: 446 (EN)
Vazba: ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 1.4.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Promo ke knize


 
Datum četby: 2 dny, květen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No tohle bylo sakra divné…

Oficiální stránky knihy
Oficiální web autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
To jsem se tak zase jednou nechala nalákat hezkými recenzemi a hezkou obálkou. Po dočtení si říkám, že jsem se na to měla vykašlat. Ale na druhou stranu bych vám zase nemohla říct, proč byste se téhle knize měli vyhnout a proč raději zkusit jinou.

Katy Spencer prožila před dvěma lety něco, co jí převrátilo život vzhůru nohama. Z veselé a docela šťastné dívky se stala ustrašená osoba, která má strach i z vlastního stínu a každou noc ji trápí příšerné noční můry, kdy si onu ošklivou událost života neustále přehrává.

Na popud své psychiatričky i kamaráda se rozhodne začít chodit na kurzy sebeobrany. A tehdy se opět potká s Jaredem. Klukem, který jí pomohl v klubu, když na ni nějaký chlap dotíral. Katy má fobii z lidí i dotyků, ale v Jaredově blízkosti se cítí bezpečně. A jak to tak vypadá, Jared v ní vidí něco, co nehodlá nechat jít.

Příběh zní poměrně jednoduše a taky dosti jednoduchý je. Nenajdete v něm nic extra přelomového, jde vlastně o splácaninu věcí, které jsem už četla jinde. Tahle kniha je ovšem zvláštní spíš tím, že v ní žádné sáhodlouhé popisy nenajdete. Jde skoro o samé dialogy. Místy to může být matoucí, protože nevíte, co která postava říká a co dělá. Sice nemám ráda příliš obšírné popisy, kdy autor donekonečna popisuje, jak vypadá třeba taková zeď baráku, nebo kolik popelnic je na ulici, ale tady mi nějaké ty popisy prostě chyběly.

Na tom by nebylo nic špatného, kdyby ty dialogy nebyly tak příšerné hloupé a nudné. Katy mi byla krajně nesympatická, většina věcí, které řešila, mi přišla naprosto prdlá. V kontrastu s vážným tématem, okolo něhož se celá zápletka motá, to spíš působí jako výsměch. V takovýchto případech jsem velice ráda, že jsem si prvně přečetla knihu Easy. Ta k celé problematice přistupuje mnohem líp a také má mnohem lepší konečné poslání. Tady to prostě nefungovalo, i když se autorka snažila.

Co se týče ostatních postav, Rollo už ani teplejší být nemůže a upřímně, všem normálním gayům jenom dělá ostudu. Nevím, jestli autorka někdy s nějakým gayem mluvila, ale tohle na mě působilo jako příšerná napodobenina nějaké seriálové či filmové podoby gaye. Chudák. Jared sice místy působil sympaticky, ale některá jeho jednání byla víceméně divná. I když oceňuju jeho přístup k celému jejich vztahu a jeho vytrvalost. Při vyprávění jeho minulosti mi ho bylo líto.

Piper byla jasně nastrčená pro „přerod“ Katy v sexy dračici (do té doby o své přitažlivosti evidentně neměla ani ponětí), Jaredova sestra Karlie byla docela zajímavá, stejně tak i Jaredův kamarád Holden. Je vidět, že další díl bude jejich příběh. Průhlednější to totiž už ani být nemohlo.

Na knize je vidět, že se autorka o něco pokoušela, ale její pokus se nějak minul účinkem. Sice nejsem rodilý mluvčí, ale i já poznám, když je v anglicky psaném textu něco špatně. A tady toho bylo špatně docela dost. Celkově byla kniha prostě nezajímavá, neměla nijak výrazný spád, většina postav byla otravná a některé výrazivo na palici. Rozhodně existují lepší knihy, které byste měli zkusit. Tuhle si nechte ujít. Leda byste si chtěli ponadávat.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Kira napsal:

    Díky za recenzi… A mohla bych tě otravovat a poslala by jsi mi knihu na e-mail? Tedy pokud ji máš v pc… kata.gaba@seznam.cz, Děkuju.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..