Suma sumárum za březen 2013

Sice nám právě skončil duben, ale já zjistila, že vám ještě dlužím přehled knih za březen… asi jsem ten článek nějak zazdila, ačkoliv mám knihy vyfocené už dlouho. Ups. Tak se jde na to!

Knihy, které jsem si koupila:

Kiss the Night Goodbye by Keri Arthur – v angličtině
Bad Moon Rising, Night Embrance, Fantasy Lover by Sherrilyn Keynon – v angličtině
Storm a Spark by Brigid Kemmerer (Recenze, Recenze) – v angličtině

Lepší pohled na obálky:

Storm a Spark jsem četla už dávno, ale až teď jsem si je mohla díky slevám koupit. Ještě čekám na třetí díl, až bude v oběhu a pak mi hezky přijde domů. Jsem ráda, že autorka podepsala smlouvu ještě na další dva díly, protože si to Nick a Michael zaslouží a já jsem sakra zvědavá. Co se týče dalších čtyř knih, na ty jsem narazila ve zlínském knižním outletu, do kterého jsem šla na sraze s holkama a nechala tam pořádný balík. Kupodivu tam měli taky menší oddělení s anglickými knihami a tyhle jsem tam objevila – každá za pade.

Zakletá Ella by Gail Garson Levine – v češtině
Nádherný zmatek by Kami Garcia a Margareth Stohl – v češtině
Poslední píseň by Nicholas Sparks – v češtině
Erillian by Tereza Janišová – v češtině
Přechod by Justin Cronin – v češtině
Čarodějka a čaroděj, Dar by James Patterson a někdo další – v češtině
Konec dnů by Thomas E. Sniegkoski – v češtině
Legenda by Marie Lu (Recenze) – v češtině
Espressologie by Kristina Springer – v češtině
Modrá jako safír by Kerstin Gier – v češtině
Drakie, Útěk by Sophie Jordan – v češtině

Lepší pohled na obálky:

Všechny knihy – kromě Legendy a Konce dnů – jsem si koupila v knižním outletu ve Zlíně. Většina knih stála okolo osmdeástky až stovky, jen ty od Albatrosu a CooBoo okolo 130. Na Ellu jsem narazila náhodou a musela být moje, protože filmovou adaptaci miluju. Nádherný zmatek jen ze setrvačnosti dokupuju do série, protože mám doma už dva díly, ačkoliv jsem dosud četla jenom první (nijak mě neomráčil). Ačkoliv nejsem fanouškem Sparkse, Poslední píseň se mi jako film ohromně líbilo, proto jsem si pořídila i knihu. O Erillianu se taky kdysi hodně mluvilo, i když to prý za moc nestojí – no, první díl je doma. Přechod jsem si chtěla koupit už sakra dávno, ale čtyři stovky (nebo pět?) se mi za knihu dávat nechtělo, nakonec ji mám doma za sto. Série Witch and Wizard mě sice zase tolik neuchvátila, co se týče příběhu, ale řekla jsem si, že jí dám čansi. Konec dnů je „třetí“ – de facto pátý – díl mé oblíbené andělské série, Legendu jsem už v únoru recenzovala z pdf, tak jsem si ji koupila i v tištěné podobě, protože se mi ta série ohromně líbí. Espressologii jsem si koupila ze zvědavosti, Modrou do série a nakonec i oba díly Drakie. Hodně knih z CooBoo, co? Už mi chodily dotazy na to, proč jejich knihy nerecenzuju víc… inu, asi jsem u nich v nemilosti nebo co 😀 Znáte mě, nepatřím k pochlebovačům a řiťolezkám a do recenzí píšu to, co si myslím, no. Nemám potřebu vám lhát. Co z toho budete mít? A co z toho budu mít já? Stejně vám polovinu svých recenzních výtisků rozdám.

Knihy, které jsem dostala:

Stíny by Richelle Mead – v češtině
Rozmary osudu by Jayne Ann Krentz – v češtině
Nic nebude jako dřív, Hřbutov nadějí, Podlost by Karin Slaughter (Recenze) – v češtině

Lepší pohled na obálky:

Za Sukubu i tři knihy úžasné Karin Slaughter děkuju české Karin (příjmení raději ponecháme tajemstvím)! Když jsem s knihami Slaughter začínala, netušila jsem, že mě takhle chytnou. Její knihy jsou opravdu úžasné a já jsem ráda, že můžu mít na blogu ukázkovou tour, snad jsem vás nalákala taky. Teď čtu třetí díl a jako – páni! Pokud jsem vás navnadila a chcete si knihy pořídit, momentálně probíhá úžasná akce na její ebooky! Podívejte se sem a rychle slevy využijte, než skončí (tuším, že by měla běžet do 6.5.). Myslím, že tohle je přímo zabijácká sleva a byli byste hloupí, kdybyste jí nevyužili. Takže honem, honem! Rozmary osudu jsem dostala od své mámy. To jsme tak spolu totiž jednou objednávaly něco z Buxu a kniha tam byla myslím ve slevě, příběh vypadal zajímavě a normálně, tak je už doma.

Knihy, které jsem si vyžádala k recenzi:

Clementine a Bitevník by Cherie Priest – v češtině
Triptych a Kriminálník by Karin Slaughter (Recenze) – v češtině
Krásná katastrofa by Jamie McGuire (Recenze) – v češtině
Boj o trůn by Amanda Hocking – v češtině
Zrada by Gregg Olsen (Recenze) – v češtině
Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla by C. D. Payne – v češtině
Probuzení by Mark Frost – v češtině
Kovbojové a vetřelci by J. D. Vinge – v češtině
Nepřítel mého nepřítele by Kateřina Petrusová (Recenze) – v češtině
Znamení Athény, Rozhodující bitva by Rick Riordan (Recenze) – v češtině

Lepší pohled na obálky:

Knihy z nabídky internetového knihkupectví Knihcentrum.cz si můžete koupit zde:

Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla, Probuzení, Kovbojové a vetřelci, Impérium

Knihy nakladatelství Fortuna Libri si můžete koupit zde:

Krásná katastrofa, Boj o trůn, Zrada

Knihy nakladatelství Fragment si můžete koupit zde:

Nepřítel mého nepřítele, Znamení Athény, Rozhodující bitva

Knihy nakladatelství Domino si můžete koupit zde:

Triptych, Kriminálník

Knihy nakladatelství Triton si můžete koupit zde:

Clementine, Bitevník

Jooo, to je pořádná nadílka. O skvělých knihách Karin Slaughter jsem vám už říkala, Rickovy knihy nevynechám a je mi jasné, že se ještě natrpím, než vyjde v češtině čtvrtý díl. A už vůbec si nechci představovat, co budu dělat, až dočtu všechny jeho knihy. První díl steampunkové série od Priest se mi ohromně líbil, proto si velice ráda přečtu i pokračování. Krásnou katastrofu jsem už kdysi četla v angličtině (opakovaně), v české verzi mě taky bavila. Zrada byla výborná a na Boj o trůn se teprve chystám. Stejně tak se těším na třetí díl série o Bavettových, v druhém mě Robert bavil úžasně. Helenu mám už za sebou, jen sepsat recenzi a na Kovboje a vetřelce se těším (viděla jsem i filmovou podobu), na Impérium a Probuzení jsem zvědavá.

A teď se již tradičně podíváme na to, co se v březnu na webu událo nového. Probíhala Gangsterská Tour s knihami Katky Petrusové. Měla jsem na ni od vás pozitivní ohlasy a věřím, že se někteří z vás nakonec rozhoupali a do knih se pustili. Ve spolupráci s CooBoo proběhla také BLOGTOUR S BETH REVISOVOU, kdy jste měli možnost po kousíčcích číst ukázky bonusové novelky k sérii. Proběhl také druhý měsíc Čteme s Knižním doupětem (ten dubnový se nejspíš přesune na červen, nebyl prostě čas). Příjemně mě překvapilo zjištění, že se vám tohle moje čtení líbí, zase tolik komentářů pod článek jsem totiž nedostala. Kromě toho Wulfrion přišel s první dílem svého Knižního pořadu. No a nakonec to nejlepší – rovnou dva knižní srazy! V Praze a ve Zlíně. Jsem moc ráda, že jsem se s vámi setkala „na živo“ a parádně jsem si srazy užila. Těším se na další, kde si zase budeme vyměňovat své rozumy.

A ano, ani o statistiku vás neochudím. Nejdřív ta z TOPlistu:

4.3. – 10.3.2013                  2761

11.3. – 17.3.2013                2893

18.3. – 24.3.2013                2923

25.3. – 31.3.2013                2494

Celkový počet návštěv podle statistiky WP a Google Analytics činí 24.556, což je zase o něco víc než minulý měsíc. Průměrná návštěvnost na den je 758. Nejnavštěvovanější jsou již klasicky stránky KDY TO VYJDE a RECENZE. Chodí mi od vás čím dál tím víc dotazů různého ražení a já se pokouším na všechny odpovídat. Přesto, pokud je to už měsíc a vám odpověď nepřišla, možná ke mně ani nedorazila, či spadla do spamu – zkuste ji poslat znovu, jinak plno lidí se mě ptá také prostřednictvím zpráv na FB. Kromě toho bych už asi vážně měla udělat tu MAPU WEBU, protože je tu plno věcí a vy na některé vůbec nepřijdete, jelikož to tady prostě ještě nemáte prošmějděné všechno, ačkoliv je tady vše poměrně jasně řešeno a rozděleno, aby se tu orientoval každý. Každopádně chci ještě upozornit na rubriku JAK NA TO, která obsahuje různé úžitečné návody.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

6 Responses

  1. E_V_E napsal:

    Ten Storm je proste úžasný 8) Akurát sa prekladá na nete, tak sa teším, že si to môžem prečítať 8_)

    btw. stále ma tak metie ten nový vzhľad blogu 8D je to nádherné, len nie som zvyknutá 8D
    E_V_E recently posted..Nástroje smrteľníkov #3: Mesto sklaMy Profile

  2. Kristie napsal:

    Přechod za stovku? Bože, to chci! 😀 Ráda bych si tu knížku koupila domů, jelikož se mi moc líbila, ale taky se mi za ní moc nechce dávat ty čtyři stovky nebo kolik stojí. No… Snad na ni někdy narazím za tak skvělou cenu. 😀 🙂 Knížky Storm a Spark mě už dříve také zaujaly, jen nevím, jak moc bych to zvládala se svou úrovní angličtiny. 🙂 Ale vypadají skvěle! 🙂 Jinak nechápu, jak můžeš stíhat všechny ty knížky číst? 😀 🙂
    Kristie recently posted..On My Wishlist (63)My Profile

    • Syki napsal:

      Tak já čítávám nejvíc po večerech, nedělá mi problém přečíst knížku o 250 stranách za dva večery. Ale taky záleží na typu příběhu, na jeho propracovanosti a na mém času a chuti 🙂

  3. Syki napsal:

    Existují knihy psané těžší i lehčí angličtinou (lehčí bývá většinou ta americká), samozřejmě to ze začátku jde ztěžka, ale člověk to nesmí vzdát. Není důležité umět každé slovíčko, ale porozumět významu věty. I když to půjde pomalu, až člověk přečte první anglicky psanou knihu, bude mít ze sebe dobrý pocit a s dalšími knihami to už půjde daleko líp. Hlavně pochytí ty klasické slovní obraty a významy.

  4. Maťa napsal:

    To to akože kedy stíhaš čítať??? 😉 Mimochodom, ten Prechod akurát čítam, ale skôr tak z donútenia, lebo je to recenzák. A to mám ešte Dvanástku 😀 Proste mi nesadol jeho štýl písania
    Maťa recently posted..Mesačná chvastačka – aprílMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..