Second Rate Chances

Autor: Holly Stephens
Originální název: Second Rate Chances
Žánr: romance, ze života

Anotace na GoodReads: Sam se probudí v nemocnici a čeká, že vedle svého lůžka uvidí svou přítelkyni. Místo toho se nad ním sklání blonďatě odbarvená divu, která tvrdí, že je jeho snoubenka. Když se dozví, že se zrovna probral z kómatu a ztratil tři roky života jakékoliv zdání stability, o němž si myslel, že má, se okolo něj zhroutí. Jediné, co chce – co potřebuje – je Lil!

Po nesčetných návštěvách svého psychiatra a příliš mnoha bezesných nocích, kdy čekala, že se vrátí ten, kterého tolik milovala, nechce Lil nic jiného, než hodit minulost za hlavu a začít pořádně žít. Ale ve chvíli, kdy se na ni Sam usměje, jí začne být jasné, že bude potřebovat veškeré své sebeovládání, aby se od něj dokázala držet dál.

Počet stran: 225 (EN)
Vazba: Ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 11.1.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 1 den, duben 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No tohle bylo takové zvláštní, místy až těžko uvěřitelné a přijde mi, že mi tam prostě něco chybělo.

Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Tuhle knihu jsem si vybrala jen na základě obálky a zajímavě znějící anotace… která se později ukázala být pořádně zavádějící. Ani tady vlastně nebudu popisovat děj, jak mívám ve zvyku, protože anotace řekla všechno za mě – akorát to mírně překroutila.

Sam se totiž probudí z kómatu po pár dnech a zjistí, že se v životě posunul o tři roky dál, respektive si nepamatuje své poslední tři roky, ve kterých se jeho život diametrálně změnil. Tehdy na scénu přichází Lil, aby mu pomohla paměť opět vrátit, ačkoliv po prvním setkání to nedopadne vůbec dobře a z nemocničního pokoje vyletí jako dělová střela. Samovi to samozřejmě nedá spát, protože pro něj je Lil ta jediná a nedokáže si představit, že by byl bez ní.

A tak se rozjede zamotané klubko, kdy si Lil dobrovolně nechává opět drásat srdce (protože jí to poradila její psychiatrička jako úžasné řešení), Sam skoro po celou dobu příběhu nemá vůbec páru, co se děje (což je extrémně frustrující, jelikož snad každá postava v příběhu má neustále na důvod rozchodu debilní narážky, ale nikdo mu nic neřekne, protože to přece musí Lil, která je ze všeho úplně v prdeli, takže tu máme hromadu odsuzujících pohledů na adresu chudáka Sama) a Samova snoubenka si prostě odjede pryč, zařizovat svatbu, zatímco je její budoucí manžel na pokraji hlubokého srázu a má pochybnosti o celé své existenci (však co, šaty jsou přece důležitější).

Na té knize je skoro všechno špatně. Říkám skoro, protože tu a tam měl příběh i světlé chvilky a de facto je postavený na naprosto jednoduché a nijak zvláštní zápletce, která se může stát každému (teda, tak trochu). Celkově je to ovšem příšerná nuda, kdy si říkáte, jestli to autorka opravdu myslí vážně, nebo tu knihu vydala v podivné euforii poté, co si dala extázi.

Jako bych sledovala děsivý německý romantický film na Nově nebo Barrandově a děsila se toho, jestli mi to sledování nesnižuje IQ… ani ty krásné krajiny a dechberoucí záběry na stopadesát útesů mě neobalamutí. Německé romantické filmy celého světa, žijte blaze! A mě nechte prosím na pokoji. Totéž platí i o této knize. Blah. Ztráta času. Což je náramná škoda, šlo z toho vykouzlit nádhernou emoční ždímačku. A ani ta Samova vánočka to teda nezachránila.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..