REAL

Real_bookAutor: Katy Evans
Český název: V ringu
Originální název: REAL
Knižní série: V ringu (REAL)
Díl: první
Žánr: new adult, romance, drama, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Brooke se už naučila, že jí život nikdy nedá nic zadarmo. Její velký sportovní sen skončil dřív, než vůbec začal a do dnešního dne její pád připomíná jedno ošklivé video na YouTube. Ale i když se musela svého snu vzdát, nepřestala žít a rozhodla se pomáhat jiným.

Teď je čerstvě po promoci a neví, kam se vrtne. Pro zpestření jednoho večera kývne na nabídku její kamarádky a nechá se odtáhnout k „pouličním“ bojovým zápasům, ačkoliv nechápe, co na nich Mel vidí.

Ovšem ve chvíli, kdy do ringu vstoupí Riptide, ví, že je stejně ztracena jako každá další ženská, která toužebně vykřikuje jeho jméno. Těžko by si představila, že si tenhle úžasný boxer vybere zrovna ji, ba co víc, že se jejich cesty v budoucnu spojí ještě víc. Jenže s Riptidem není všechno úplně jednoduché a Brooke se bude muset obrnit, aby dosáhla toho, co chce.

Nakladatelství: CreateSpace (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 266 (EN), 312 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 8.4.2013
Vydání v ČR: 28.5.2014

Datum četby: 1 den, duben 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Ach bože…

Oficiální stránky knihy
Oficiální web autora
Oficiální blog autora

Můj názor: K četbě téhle knihy mě už dlouho přemlouvala Axia, protože se jí šíleně líbila. Já ji měla v hledáčku už poměrně dlouho. Už od dob, kdy ještě neměla ani pořádnou obálku a ani se pořádně nevědělo, kdy vyjde. Je docela zajímavé, jak to někdy u některých knih najednou skočí mílovými kroky dopředu a nejen, že kniha konečně vyjde, ale také v zahraniční blogovací komunitě vzbudí takový poprask. A já se ani trošku nedivím.

REAL je jedna z těch „mind-blowing“ knih, co vám nedají spát, dokud ji prostě nedočtete. A je vám srdečně jedno, že je to s dějem jako na houpačce a polovinu knihy nevíte, jestli se vám to líbí, nebo je to úplně padlé na hlavu. Stejně je tu pořád to něco, co vás nutí pokračovat dál, abyste sakra věděli, co se to děje. Protože přiznejme si to, tahle kniha je příšerně frustrující. Ať už jde o hlavní hrdinku, o hlavního hrdinu, nebo o všechny postavy okolo, které evidentně něco ví, ale vy se stejně jako hrdinka prd dozvíte, takže tápete, což vás štve ještě víc v okamžicích, když se hrdinka chová jako neskutečná kráva. Tak… a je to venku.

Už od začátku je vám jasné, že Remington „Riptide“ Tate je prostě jiný. A tím nemyslím to, jak perfektně má vypracované tělo, které byste si rády promačkaly. On toho totiž moc nenamluví a většinou po Brooke háže spalující pohled, o nichž neustále tvrdí, že ovlivňují její… tentononc… tam dole, chápete. Připravte se, že o tom bude Brooke mlet skoro pořád, a taky o tom, jak je jí horko, jak jí tvrdnou bradavky a jak na něho má chuť. To je jedna z těch věcí, která mě v knize mírně otravovala. Jako fajn, člověk chápe, že je z něho prostě udělaná, ale číst to neustále dokola, to už se nesvírá ani vaše tentononc. Rozumíme, Remington je prostě sexuální bůh, stačilo by.

Když ovšem od téhle nemilé věci odhlédnete, získáte skvělou knihu, co si vás naprosto získá. Ačkoliv toho Riptide tolik neřekne, své pocity vyjadřuje písněmi. Vlastně si spolu s Brooke navzájem vyměňují písně, které jasně odrážejí to, co se neodvažují říct nahlas. V tomto případě tedy má hudební vložka velice silný podtext. Dokonce jsem si podle autorčiných instrukcí vytvořila sama playlist, abych se do příběhu více dostala.

Kniha možná není dokonalá, což si uvědomíte ve chvílích, kdy byste na střídačku vyfackovali Brooke i Remingtona, ale zabývá se něčím temnějším, co ovlivnilo celý život hlavního hrdiny a co se s ním potáhne až do konce života. Problémem je, že se o onom důvodu dozvíte až ke konci knihy, takže vám některé činy postav přijdou mírně ujeté.

Tak jako tak ve vás ovšem dokáže vyvolat celou řadu emocí a právě takové knihy jsou nejlepší. Ukazují vám světlo i temnotu a možnou cestu úniku ke štěstí. Přes mírné nedostatky se mi příběh ohromně líbil a já se těším na jeho pokračování. Remingtona jsem si naprosto zamilovala a Brooke fandila ze všech sil. Jsem zvědavá, co si pro ně autorka přichystá dál.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Christine napsal:

    Mám chuť si to prečítať, vyzerá to veľmi dobre 🙂
    Christine recently posted..FILM: Pich PerfectMy Profile

  2. Mia napsal:

    Syki nevies prosim ci diely 4 a 5, ktore maju v anglictine podla GR este len vyjst, su stale o Brooke a Tateovi? dakujem 🙂

  3. Obálka vyzerá strašne supeeer! 😀 Teším sa keď výjde knižka v preklade 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..