For You

Autor: Mimi Strong
Originální název: For You
Knižní série: Runaway Lies
Díl: první
Žánr: romance, ze života

Anotace na Goodreads: Měla jsem už podle toho tetování poznat, že bude Sawyer problém. Moje máma mi vždycky říkala, abych se od kluků s tetováním držela dál, ale sama svou radu ignorovala. Taky se na mě a mou sestru vykašlala.

Život k nám nebyl zrovna milý, na útěku, jen my dvě, ale zrovna jsem oslavila své 21. narozeniny a začala pracovat v baru v novém městě. Nosím falešný snubní prsten a závoj lží.

Můj zlatý prsten ovšem Sawyera nezastavil. Podíval se na mě svýma nebesky zelenýma očima a já jsem málem všechny své lži zapomněla. A teď mi chce pomoct dát si život do pořádku.

Měla bych se od něj držet dál, protože by mohl zničit můj štít. Když nás najdou – a já vím, že jednou to přijde – chci, aby moje sestra byla dost stará na to, aby dokázala zvládnout pravdu o naší minulosti.

Možná se Sawyerem trávím čas, ale rozhodně spolu nerandíme. Přísahám, že mě každým svým pohledem a dotykem nenutí vzplanout. Jsme jenom přátelé. Vůbec nemyslím na to, jak mě jeho potetované paže objímají, každou sekundu každého dne.

Nakladatelství: Orly Press (EN)
Počet stran: 318 (EN)
Vazba: ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 29.3.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 2 dny, květen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle teda byla příšerná nuda naprosto o ničem.

Oficiální stránky knihy
Oficiální web autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
V tomto případě to byla obálka, která mě naprosto okoulila a společně se zajímavou anotací jsem věděla, že si tuhle knihu musím přečíst. Už jenom proto, abych věděla, co se bude dít a jak to všechno dopadne. Nejspíš jsem se na to měla tentokrát vyprdnout, protože to za ten prd i stálo.

Zapomeňte na to, co vám říká anotace! Úplně vás totiž balamutí a tahá za nos. Jo, Aubrey sice nosí snubní prsten, aby odháněla dotěry, se svou sestrou utekla z domova a vydává se za její matku a Sawyer je potetovaný a evidentně má o Aubrey zájem, ale tady asi ta pravdivost končí.

Vlastně ani nemá smysl se více zaobírat nějakým představováním, protože bych vám jen zbytečně vyspoilerovala děj knihy. Ono se totiž v té knize nic extra převratného neděje. Sawyer není vůbec ničím „nebezpečný“ – možná tak akorát tím tetováním a tím, že je svalnatý. Aubrey je navýsost otravná a nesympatická postava, u které je vám tak nějak šumák, co se s ní děje. I když je pravda, že její životní zkušenost není nijak příjemná.

Po většinu času totiž vůbec neví, co chce a pobíhá od jedné věci k druhé, naprosto zmatená a bez jakéhokoliv cíle. Někteří by mohli namítnout, že na to přece má právo, inu, já to vidím jinak. Přece jenom je teď v „péči“ svých prarodičů i strýce, tak mi netvrďte, že se tato peripetie nedala už dávno vyřešit nějakým normálním způsobem.

Celkově je ta kniha prošpikovaná jednou podivností za druhou. Její neochota se zaplétat je pochopitelná, přesto si nemůže pomoct, protože jsou některé její řeči a konání naprosto ujetá. A to nemluvím o tom, že nám autorka hned na úvod nezapomněla popsat, jak je na tom mizerně, že si nemůže zaplatit ani opravu křivého zubu či co to. Šíleně důležitá informace pro chod knihy.

Jako jediná sympatická postava se ukazuje Sawyer, který chudák polovinu času neví, co se děje a když už na to přijde, tak mu Aubrey zase udělá nějakou scénu. Ale celý jeho život je vlastně jedno velké tajemství, protože podle všech náznaků je nejspíš bohatý, ale kdoví proč je z něj něco na způsob squattera. Neptejte se mě proč. Ale jezdí na motorce a evidentně má hodně volného času.

Celá kniha na mě spíš působila jako jeden velký a hodně špatný vtip. Hlavní hrdinové mezi sebou neměli žádnou chemii, přesto se po sobě rádi sápali. Vůbec mě to nebavilo a přišlo mi to prostě otravné. Těžko uvěřit, že autorka nejspíš plánuje další díl. Děsím se toho, o čem by měl být.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..