Filmová podoba týdne (55)

Toto meme má na svědomí Niklaus. Naše češtinářka na střední říkávala: „Pokud existuje kvalitní filmové zpracování nějaké knihy, podívejte se na to. Film je vždycky stravitelnější a více vám utkví v paměti.“

Název filmu: St. Trinian’s – Holky z naší školky (St. Trinian’s)

Režisér filmu: Oliver Parker

Hrají: Talulah Riley, Rupert Everett, Jodie Whittaker, Gemma Arterton, Juno Temple, Tamsin Egerton, Lily Cole, Celia Imrie, Russell Brand, Tereza Srbová, Lena Headey, Toby Jones, Caterina Murino, Colin Firth, Lucy Punch, Anna Chancellor, Mischa Barton, Stephen Fry, Cheryl Cole, Amara Karan, Antonia Bernath

Podle komiksů: St. Trinian’s ~ Ronald Searle

O čem film je (CSFD.cz): Chcete, aby z vaší dcery nevyrostla fňukna, která se při sebemenším problému sesype? Pošlete ji do školy St. Trinian’s! Tam vládne anarchie a mladé slečny musí mít pořádně ostré lokty, aby přežily svérázné metody svých profesorů a ulítlé nápady spolužaček. Jenže škola je právě před krachem, protože ředitelka tohoto podivného institutu si s ničím moc neláme hlavu, a to ani s upomínkami od banky, kterých už má pěknou hromádku. Takže je třeba vymyslet plán. Velmi chytrý plán, který škole vynese pořádný balík peněz. Co takhle ukrást obraz?

Můj názor: Nevím, jestli jste někdy na tuhle neskutečnou potřeštěnost narazili, protože jí dali příšerný český název, ale je to jeden z nejvtipnějších filmů, jaké jsem kdy viděla. Respektive Britové si dělají legraci ze všeho a ze všech tak nějak… po britsku… a jde jim to náramně. Už jenom to, že Rupert Everett hraje dvojroli sourozenců – jeho ředitelka školy pro dívky delikventky je naprosto úžasná. Milovaný Colin Firth si dokáže udělat legraci i sám ze sebe, Gemma Arterton zazáří v jedné ze svých prvních rolí, skvělá Juno Temple, Tamsin Egerton, Lily Cole, Celia Imrie, Talulah Riley, či Lena Headey a naprosto odrovnávající Rusell Brand. St. Trinian’s je jeden z těch výborných filmů pro odreágování, u kterého se pobavíte nad skvělým černým humorem.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Desirée Lydon napsal:

    Tak na to se musím někdy kouknot, miluju britský humor 🙂
    Desirée Lydon recently posted..Projekt 20 dní – den 17.My Profile

  2. Cathy napsal:

    Tenhle film uz jsem videla..a jak si rekla, ze to napechovane britskym humorem..:D Proste tenhle film je super.. Trochu jsem vahala zde se do nej kvuli nazvu vubec poustet, ale jsem rada ze jsem si ho pustila, protoze obleceni a celkovy styl studentek St.Trinians je dost ruznorody a nektere z postav si proste nejde nezamilovat (nejlepe temer vsechny) 😀 .. Bohužel už je to nejaky patek co sem to videla, takže si nepamatuji jmena, ale styl hlavni hrdinky a taky te „vedouci“ co je na prebalu DVD uplne vepredu.. je uplne BOZIII..:)) Film doporucuji vsem co ho nevideli..:)
    Cathy recently posted..RC recenze: Skrytá – Marianne CurleyováMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..