Walking Disaster

WalkingDisaster_bookAutor: Jamie McGuire
Originální název: Walking Disaster
Knižní série: Beautiful
Díl: druhý
Žánr: new adult, romance, erotika, drama
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Můžete někoho milovat až moc?

Travis Maddox se od své matky naučil dvě věci, než zemřela: Miluj naplno. Bojuj tvrdě.

V Chodící katastrofě je život Travise plný žen, nebezpečného hazardu a násilí. Ale zrovna ve chvíli, kdy si myslí, že je neporazitelný, ho na kolena dostane Abby Abernathy.

Každý příběh má dvě strany. V Krásné katastrofě jsme slyšeli Abby. Teď je čas na to, podívat se na příběh Travisovýma očima.

Nakladatelství: Atria Books (EN)
Počet stran: 433 (EN)
Vazba: Brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 2.4.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 3 dny, duben 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No tak ten epilog mě úplně zabil…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Do Krásné katastrofy jsem se zamilovala už nějaký ten rok tomu, když jsem zjistila, že vyjde i v češtině, byla jsem upřímně překvapená. Je to kniha, která výrazněji vyzdvihla celý new adult žánr a určitě jste si sami všimli, že to v něm teď šlape jako v pořádně promazaném strojku.

Na pokračování, které vlastně ani pořádně pokračováním není, jsem se ohromně těšila. Vlastně jsem absolutně nečekala, že bychom se něčeho podobného vůbec dočkali. Předpokládám, že v tomhle směru na autorku hodně zatlačili fanoušci, až polevila a knihu z Travisova pohledu napsala. Přece jenom se za tu dobu od vydání stala pomalu „legendou“.

Nebudu vám nijak nastiňovat ani popisovat, co se v knize děje. Pokud jste četli první díl, víte moc dobře, co se bude dít. Člověk by si řekl, že i když půjde o stejný příběh, bude na vás působit o poznání jinak, a to už jenom proto, že se dostanete do hlavy hlavního hrdiny, který pro vás po celou dobu prvního dílu byl pološíleným tajemstvím, u něhož jste si nemohli být jistí takřka ničím. Jenže ono hovno hovno zlatá rybko. Jediné, čím autorka příběh mírně ozvláštnila, bylo jemné rozšíření některých scén, případně dvě scény navíc, o nichž jsme logicky nemohli mít ani ponětí. Ale to je tak asi všechno.

Připravte se, že dostanete naprosto totéž, co v první knize. Říkáte si, že o to přece právě jde, ne? Že uvidíme všechno Travisovýma očima. Je jenom normální, že se vlastně skoro nic nezmění a my si budeme číst stejné dialogy a stejné scény, jaký by to pak mělo smysl, kdyby to bylo jinak? Víte, ona ta kniha vůbec, ale vůbec nepůsobí, jako by ji vyprávěl chlap. A víte proč?

Protože jakmile se do toho více začtete, dojde vám, že některé věci by Travise ani náhodou nenapadly hned při prvním pohledu na Abby. Copak vy jste z ní v prvních stránkách vycítili, že má za sebou temnou minulost a že jí nějaký kluk nejspíš kdysi hodně ublížil a ona moc dobře ví, co je Travis zač? Ano, můžete namítnout, že to tam přece všechno bylo. Ale kdy? Až skoro v druhé polovině knihy, kdy se dozvíme, proč nemá Abby ráda číslo třináct. Do té chvíle sice máme tu a tam nějaké náznaky, ale nic, co by nám hned bylo jasné.

No, Travisovi stačil jediný pohled a nejen, že věděl, že je to drsňačka, která na to nevypadá, ale je i děsně chytrá, a úžasně sexy, a nebude to s ní stejné jako s každou jinou, a já nevím co… Ono to možná z mých popisů nevyznívá tak divně, ale věřte mi, že jakmile se začtete, dojde vám, že autorka dělá z Travise pana ideála, co dokáže odhalit téměř vše. Říkám téměř, protože na to, jaký by to měl být děvkař, je v některých věcech až neskutečně naivní.

A pokud jste se těšili na jisté specifické scény – jako třeba ta silně emoční scéna, kdy si Travis domů přivede dvě holky, či to, kdy na to s Abby poprvé skoro došlo… – inu, tak zrovna ty nejzajímavější scény si Travis buď nepamatuje, protože byl moc ožralý, nebo je přejde jako by se vlastně nic nestalo.

A tak by to mohlo jít dokolečka a dokolečka, mohla bych vypíchnout scénu za scénou a ukázat vám na ní, proč byla špatně a co na ní bylo neuvěřitelné. Ale už se mi nechce. Sama jsem z toho smutná. Asi jsem měla moc velká očekávání, která se mi ani trochu nenaplnila. Samotný epilog to úplně zabil. To už mi přišlo jako z grotesky teda. Přitom je to dost vychytralý tah, jelikož Jamie plánuje další dvě knihy o Travisových bratrech. My se tak někdy v budoucnu dočkáme knihy o Trentovi a knihy o Thomasovi. Hallelujah! Docela se děsím.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

5 Responses

  1. klara napsal:

    Naprosto souhlasím, těšila jsem se na to jak na vánoce a ono nic, akorát mi to zošklivilo pohled na Travise… po tomhle už mi nepřišel jako takový kabrňák =D

  2. Chensie Ips napsal:

    Ale né, to mi ani neříkejte a já jsem se tolik těšila… :o(( Chtěla jsem si ji po překladu hned koupit, ale teda teď jste mě úplně rozhodily a váhám…
    Chensie Ips recently posted..Milenec vs. sok – 24. kapitolaMy Profile

    • Syki napsal:

      Já si jí pořídím i tak, pokud v češtině vyjde. Ono je možná lepší mít mezi četbou obou dílů větší pauzu, nejlépe pár měsíců, kdy si člověk nebude pamatovat, co všechno a jak se dělo.

  3. Lilwejnka napsal:

    Chtěla bych se zeptat jestli tu někdo neví kdy vyjde 2 díl krásné katastrofy s názvem chodící katastrofa v česku ??????? dík za odpověď Lilwejnka
    Lilwejnka recently posted..Teaser Tuesday (135)My Profile

  4. Catie napsal:

    Mě se teda ten pohled Travise líbil více :). Ale možná to bylo tím, že jsem to četla v angličtině :D. Ne, myslím si, že anglicky umím docela dobře a naopak český překlad Krásné katastrofy mě trochu zklamal.
    Pokud jste fanynky Jamie McGuire a jste trochu sběhlé v angličtině, tak doporučuji její skupinu na facebooku MacPack, kde komunikuje se svými fanoušky a člověk se dozví o jejích knížkách a novinkách z první ruky :).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..