The Vincent Boys

TheVincentBoys_bookAutor: Abbi Glines
Originální název: The Vincent Boys
Knižní série: The Vincent Boys
Díl: první
Žánr: young adult, romance, erotika
Věková hranice: 15+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Ashton, Beau a Sawyer spolu v dětství vyrůstali. Zatím Ashton s Beauem obvykle vyváděli jednu ztřeštěnost za druhou, Sawyer za ně vždycky všechno trampoty žehlil. Jenže každý musí jednou vyrůst a ačkoliv si Beau už dávno všiml, že se z Ash stala holka a není jen jeho parťákem při lumpárnách, je to Sawyer, který ji jako první pozve na schůzku. A od té chvíle je ze Sawyera a Ashton pár.

A protože pro Beaua je Sawyer jako jeho bratr, rozhodne se stáhnout se do pozadí a snažit se netoužit po dívce, kterou mít nemůže. Jak už to tak ovšem bývá, osud si pro nás vždycky přichystá něco zajímavého. Tak se stane, že ve chvíli, kdy Sawyer na léto vytáhne své paty z městečka, začne Ashton přemýšlet nad tím, že s jejím životem není něco v pořádku.

Už nechce být poslušnou holčičkou, dělat vše, co rodičům na očích vidí a snažit se být dokonalá pro svého až přespříliš dokonalého přítele, co má lásku nejen celé školy, ale i celého města. Její divočejší já se začíná pomalu dostávat na povrch a ona si uvědomí, že Sawyer možná není tím, s kým je jí souzeno zůstat do konce života…

Nakladatel: Simon Pulse (EN)
Počet stran: 259 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 12.11.2011 (původně)
Vydání v ČR: nevyšlo

Promo ke knize

Datum četby: 2 dny, březen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No, mohlo to být daleko lepší.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: O téhle sérii vím už od roku 2011, tehdy ji mezi prvními četla Anya a chtěla, abych se do ní taky pustila, jenže já na ni jaksi neměla chuť. Ovšem s rozšiřující se oblibou new adult žánru se i tato série dočkala svého redesignu a pro jistotu byla doplněna o věci, které kdysi byly vynechány. Přestože kniha obsahuje i pikantnější scény, pořád se řadí spíše do klasické young adult.

Obvykle nevyhledávám témata stavící na nevěře a podobných věcech, i když chápu, že prostě někdy člověk míní, ale city mění. Je to pro mě spíše citlivější téma a nerada o něm čtu, obzvlášť v momentech, kdy v knize nenajdete žádného prevíta, od kterého se hrdinka prostě musí dostat, jinak to nezvládne.

Tady máme ústřední trojúhelník, v němž jsou všichni spíše kladné postavy a je celkem jasné, že jim momentální stav věcí ublíží. S tím se musíte vyrovnat už na začátku. Protože po celou dobu, co budete číst o zmatených myšlenkách a citech dvou hlavních postav, vám bude vzadu v hlavě hlodat červíček pochybností a smutku za Sawyera.

Sympatiím nepřidá ani po většinu času dosti nesnesitelná Ashton, která vlastně ani pořádně neví, co chce a hraje si s oběma kluky. Sawyer ze všeho vychází pomalu jako světec, až vám to někdy přijde zbytečně přestřelené. Nejzajímavější postavou celé knihy se tak stává Beau, který nejen, že je zatraceně hot, ale taky má to správné srdíčko měkkoty, vše samozřejmě skrývá za maskou prevíta. Nebýt jeho, nejspíš by mě kniha ani tolik nebavila.

Když uvážím, že kniha originálně vyšla dříve, než se rozjelo celé šílenství okolo new adult žánru, řekla bych, že je kniha pojata zajímavě a patřičně přitažlivě. Pokud nad vším nebudete moc přemýšlet, možná se vám kniha nakonec zalíbí. Není vůbec špatná, jen místy mírně podivná. Rozhodně mohla být zvládnutá líp. Pokud od knihy nemáte přehnaná očekávání, bude to stačit.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..