Ten Tiny Breaths

TenTinyBreaths_bookAutor: K. A. Tucker
Originální název: Ten Tiny Breaths
Český název: Deset malých nadechnutí
Knižní série: Ten Tiny Breaths (Deset malých nadechnutí)
Díl: první
Žánr: new adult, romance, drama
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Kacey se nedokáže vyrovnat s nehodou, která jí vzala všechno, co milovala, a zanechala ji neuvěřitelně zranitelnou. Před čtyřmi lety přišla o matku, otce, ale i o nejlepší kamarádku a přítele. Dodnes má noční můry a záchvaty paniky, když si vybaví chvíli, kdy bezvládně ležela v pomláceném autě, slyšela umírat svou matku a pevně tiskla již mrtvé prsty svého přítele.

Jenže ví, že to nemůže jen tak vzdát. Má mladší sestru, o kterou se musí postarat. Proto se rozhodne utéct a začít nový život, daleko od toho starého. Doufá, že si ji problémy nenajdou. Odmítá však přehodnotit svůj životní styl, až když jí Trent vstoupí do života, začne se na vše dívat jinak. Ale Trent má svá vlastní tajemství, o která se odmítá dělit…

Nakladatelství: Atria Books (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 304 (EN), 304 (CZ)
Vazba: Brožovaná a vázaná vazba (EN, CZ)
Vydání v USA: 9.12.2012
Vydání v ČR: 11.3.2015

Datum četby: 1 den, duben 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Jedna z těch lepších knih, která vás donutí přemýšlet, trpět a odpouštět.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: O téhle knize slýchávám už od prosince 2012, tehdy se ve velkém objevovala snad na všech zahraničních blozích, které sleduju. Původně jsem si ji přečíst nechtěla, ani pořádně nevím proč, asi na mě zněla anotace až příliš temně a pesimisticky, ale když jsem uviděla reedici obálky, řekla jsem si, že jí dám šanci. Ano, opět jsem se rozhodla podle krásné obálky, shoot me.

Tak nějak jsem nevěděla, co od knihy přímo očekávat. Nechtěla jsem ji slepě zbožňovat, protože ji má rádo tolik dalších lidí. Znáte mě, já si musím udělat názor sama a podle toho knihu doporučit – anebo ne. Ze začátku jsem měla trochu problém sžít se s celou situací, ale jakmile jsem se do toho dostala, už to jelo samo. Hltala jsem jednu stránku za druhou a ačkoliv se daly jisté věci předvídat díky tomu, jak často něco autorka naťukla, jde o výborný kousek, který vás donutí přemýšlet nad obyčejnými osudy lidí a nad tím, jak se s tím lidé vyrovnávají.

Svým způsobem mi svým stylem a dopadem příběhu připomněla stejně výbornou knihu Easy od Tammary Webber, i tu jsem si maximálně užívala. Nebudu vám mazat med kolem pusy, samozřejmě i v tomto případu jsou jistá klišé, mírně neuvěřitelné a děsivé skutečnosti, ale při čtení vám přijde, že sledujete epizodu ze života. Bez zbytečného zlehčování i nadsazování.

Hlavní hrdinka je sympatická, sice není čistá jako padlý sníh a v průběhu knihy udělá plno chyb, ale to k životu patří a člověk se ani nemůže divit, po tom všem, co má chudák za sebou. Jako postava byla uvěřitelná a vy jste jí drželi pěsti, aby se jí povedlo změnit pohled na život okolo sebe. O to větší pak byla rána ke konci knihy, kdy jste netušili, jestli máte být šokovaní, naštvaní, znechucení… nebo já nevím co.

Autorka už od začátku hraje na důležitou emoční strunu, svým způsobem přináší poslání o tom, že nikdy neznáme obě strany příběhu, a proto bychom neměli odsuzovat a zbytečně nenávidět. Hlavně bychom se měli naučit odpouštět, i když to půjde ztěžka a velice pomalu. V tomto směru nemůžu jinak a s autorkou souhlasím, i když vím, že se to lehce řekne, ale mnohem hůř dělá.

Ten Tiny Breaths možná není jedna z těch sexy emočních jízd, kdy lapáte po dechu z toho vzrůša, ale rozhodně ve vás něco zanechá. Už se nemůžu dočkat pokračování, které je naplánováno na červen 2013 a mělo by jít o příběh o Livii. Autorka má na podzim v plánu také třetí díl a příští rok ještě čtvrtý.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..